Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

od kiedy zaczelyscie dawac dorosle jedzenie dzieciom?

Polecane posty

Gość gość
przesadzacie z tymi smażonymi ze takie straszne i tak okropnie niezdrowe. nie każdy robi to tak ze plywa w tłuszczu. zastanawiam się co jedza ci którzy pisza ze nigdy nie jedza smażonego. niektóre rzeczy gotowane sa paskudne a jak ktoś jeszcze pisze o gotowaniu bez przypraw to już rece opadają. a w naszej szerokości geograficznej mieso jest potrzebne w diecie. http://www.swietomiespolski.pl/idea-zdrowego-zywienia/115-dlaczego-warto-jesc-mieso

Gość gość
Tak, facet chodzący na siłownie MUSI jesc mieso. Coz w tym dziwnego? Ja lubie jesc mieso-wiadomo ze nie codziennie ale kilka razy w tygodniu-i nie widze powodu dlaczego miałbym sobie odmawiać. Oprócz tego jadam kasze, ryże, makarony, warzywa i owoce a ryby 2x w tygodniu-czesto pieczone w piekarniku w folii albo na parze z warzywami. Podajcie mamuśki ktore nie jadają smażonego jadłospis na 2 tygodnie-ciekawa jestem waszej "wspaniałej zbilansowanej diety". Pewnie nie napiszecie bo sie okaże ze byle co jecie

Gość gość
Eko dziewczyny czy uważacie że truskawki są zdrowe?

Gość gość
Tu autorka tematu. Moje 14miesieczne dziecko nie je °doroslego° jedzenia, ale czasami probuje cos z mojego talerza pod warunkiem ze nie jest to potrawa ostra/slona lub smarzona.Gotuje synowi przewaznie pulpety lub kawalki miesa w przyprawach w wodze lub na parze, daje czasami sloiczki.Temat zalozylam z ciekawosci gdyz nie wiem jak robia inne matki i bylam ciekawa, czy moge dac malemu sprobowac cos od nas z talerza.

Gość gość
Moja coreczka ma 2 zeby i nadal dostaje dzieciece jedzenie wszystko rozgniatam widelcem, a karmienie roczniaka sloikami to wstyd.

Gość gość
Sama nie smażę schabowych, więc i dziecku nie daję. Czasami tylko z grzeczności w gościach, jak nie chcę zrobić przykrości, to jem, co mi dają. Mięso w panierce to jakaś pomyłka. Można przyrządzić je smaczniej i zdrowiej. Mielone czy pulpety są ok, ale duszone w sosie a nie smażone na tłuszczu. Takie mogłabym dać starszemu dziecku, ale na pewno nie poniżej roku.