Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Diuna10

Walka o zgrabną sylwetkę po 40stce

Polecane posty

Witam wszystkie 40latki, od pewnego już czasu przygotowuję się psychicznie do rozpoczęcia walki o zgrabną sylwetkę. Jak na 42 lata nie jest źle, ale marzę o zrzuceniu boczków i oponki, która choć jest na tyle mała, że ukryję ją pod odpowiednio dobraną sukienką czy tuniką, lecz tak bardzo bym chciała móc z dumą wskoczyć latem w strój kąpielowy i powiedzieć sobie: Tak! jestem dumna z tego jak wyglądam i ile mam lat. Samej trudno się zebrać, a jeśli już się zbiorę to za jakiś czas przestaję systematycznie ćwiczyć i kontrolowac dietę, a oczywiste jest, że po 40stce przemiana materii już nie ta. Może dołączycie do mnie i razem będziemy się wspierać, motywować i dzielić tym, co się udało lub nie udało danego dnia? Kto ze mną zacznie? Kto podejmie to wyzwanie?

Gość gość
ja biegam od 2 mcy. 5kg mniej. kondycja super

Gość gość
Gratulki! Ja zjadłam dziś z 10 cukierasów i marzenie o ładnej sylwetce oddaliło się o 10 lat świetlnych.

Gość gość
Hejka, to masz jak ja. Trochę brzuszka i boczki walczę już od grudnia aby właśnie fajnie wyglądać w wakacje. Codziennie ćwiczę to idę na kije ,to orbitrek-tak 40 min. Widze efekty po sylwetce..wiec coś to daje .Lekka dieta. Choć na wadze tylko 2 kg to Rożnica w wyglądzie jest . Zrobiłam sobie fotkę na początku i około 1 m-ce temu-jest dobrze. Warto

Nareszcie ktoś sie odezwał :) witajcie dziewczyny :) ja się wziełam w garść i zaczełam walkę :) odstawiłam wszelki cukier i tłuszcz :) wczoraj po długaśnej przerwie byłam na siłowni :) nie forsowałam się za bardzo, aby nie nabawić się kontuzji i nie zrazić, bieżnia, orbitrek i rowerek :) dziś tochę bolą mieśnie ud i pośladków :) ale to przyjemny ból :) zakupiłam zielony jęczmień - ochyda, zwłaszcza na czczo z rana ale z sokiem z cytryny da się wypić ;) piłyście jęczmień? znalazłam mnóstwo publikacji o jego oczyszczających i odchudzającym działaniu :)

Do "Gościa" z wczoraj, też mam kije i też myśłałam, aby włączyć np. codziennie 1h wieczorem, bardziej dla kondycji, ale skoro widzisz efekty po sylwetce to tym bardziej mnie motywuje :)

Gość gość
1h codziennie fajnie jak jest pogoda...bardzo meczy)) Co do diety nie diety ale zauroczyła mnie ta stronka i starłam się gotować z tej strony i jeść: http://www.qchenne-inspiracje.pl/ Pomogło mi ,pilnuję się ale nie zawsze weekendy i imprezy ze znajomymi mnie zawsze pokonują. Al i tak na razie jest dobrze.

Bardzo ciekawa strona, dziękuję :) co do diet, to nie stosuję konkretnej diety, nie głodzę się ale też od kilku lat zdrowo się odżywiam ze względu na wrażliwośc jelit. Przez lata odstawiałam systematycznie wiele potraw i produtków na zasadzie eliminacji, dzieki temu wiem, co mi szkodzi, a po czym dobrze się czuję. Nie jem pszennej mąki, a orkiszową, nie jest pieczywa też z pszenicą, nie jem smażonych potraw, tym bardziej panierowanych. Ale tak jak i Ty, czasami w wekendy, zwłaszcza podczas odwiedzin u rodziny, zjem coś, po czym nie do końca później dobrze się czuję, choć nie jest to schabowy z kapustą czy frytki, no cóż... nie chcę urazić Pani Domu, a później łykam zielone pastylki na wątrobę jak staruszka ;) Tak mnie zainspirowałaś tymi kijami, a u mnie słońce cały dzień świeci, więc zaraz się "przystroję" w kijki i pochodzę przed siebie ;)

Gość gość
Podstawowa zasada to nie głodzić się.... Zmiana nawyków jedzeniowych to jest bardziej klucz do sukcesu. Życzę powodzenia z kijami, zresztą każdy ruch jest dobry. Figurę mam generalnie o.k kilka mankamentów , boczki brzuszek..ale po 40 nie wygląda się jak nastolatka. Twoje słowa-"Tak! jestem dumna z tego jak wyglądam i ile mam lat."-Ja również. Mnie motywuje lato i chęć wyglądania dobrze w stroju bikini. Do tego mam w domu poparcie córka sportowiec -wiec motywuje mnie do działania. Chcę się czuć dobrze sama dla siebie, a sam fakt ,ze ćwiczę- daje mi dużo satysfakcji. Mało która z moich koleżanek równolatek coś robi w tym kierunku tylko narzekają,ze grube a ja się wygłupiam bo szczupła i jeszcze ćwiczę jakieś diety..śmieją się po co. ROBIĘ COŚ DLA SIEBIE. Trzymam kciuki za ciebie i ćwiczenia ,kije, cokolwiek aby z ruchem.

Ja zawzięłam się i codziennie jakiś ruch musi być ;) co do głodzenia to jestem daleka od tego :) fakt, liczę kalorie bo chcę zrzucić boczki podobnie jak Ty :) ale zdrowe odżywianie powoli staje się moją pasją :) ja też mam koleżnaki w swoim wieku, które wyglądają na bardzo zaniedbane, zmęczone życiem no i oczywiście dużo strasze niż wynika z ich metryki :/ i podobnie jak Ty również robię to dla siebie bo cały czas mam z tyłu głowy, że jak usprawnie swoje ciało teraz, tak ono mi odpłaci na emeryturze, a nie chcę być babulką, która nie bedzie miała siły wyjśc do sklepu po chleb...

Gość gość
Diuna10-świeta słowa, ciało nam to odpłaci na emeryturze. Widzę siebie jako babcie 70 letnią na spacerku z kijami, spotykająca się z ludźmi.

Gość gość
Hejka daj znać jak ci idą ćwiczenia. Trzymam kciuki!!! Ja w poniedziałek kije, wtorek orbitrek -oj zimno było. A dziś zobaczymy co się jeszcze wykluje . Lato tuż ,tuż

Gość gość
Daj znać jak ci idzie