Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czarnobiale

Pusty pęcherzyk, czy jednak ujawni sie upragniony zarodek ? POMOCY !

Polecane posty

Cześć, wczoraj byłam u ginekologa z racji, że bardzo sie stresowałam wizyta sie przeciagała. Ginekolog stwierdził pusty pęcherzyk, ma 33 mm, podobno to jest 11/12 tydzien lecz z moich obliczeń wynika, ze to 8, jak myślicie, czy jest możliwość, że pojawi sie zarodek, nastepną wizyte mam 14.04? Miała z Was ktoraś taki przypadek lub o tym slyszała ? bardzo się boję. Jeśli nie bedzie zarodka lekarz skieruje mnie do szpitala na poronienie.

Gość gość
zrób 2 razy beta hcg w odstępie 48godzin.

Gość gość
czy 11 czy 8 zarodek powinien już być, i bijące serce, ale możliwe, ze owulacja się pzresunęła i ciąża jest młodsza

dodam, że miesiaczkowanie miałam różnie, nigdy nie było wcześniej nić 45 dni, ale potrafiło przeciągnąć się do 60 dni.

Gość gość
w kazdym laboratorium nie musisz mieć skierowania ale bedziesz musiała zapłacić

Gość gość
jeśli takie długie cykle to jeszcze warto mieć nadzieję

Gość gość
Przy 8 tyg ciąży to i serduszko już jest widoczne. :-( przykro mi, ale nie wygląda to różowo. Dwa razy miałam puste jajo.

Gość gość
pęcherzyk wielkościowo wskazuje na 8-8,5tc. Nie wiem skąd lekarz wziął ten 11-12tc? Ja miałam opóźnienie 2 tyg. i gdy byłam w 8tc od ost. okresu wg usg wyszło że to 6tc ale zarodek z bijącym sercem już był. Cykle też miałam nieregularne.

Gość gość
Badanie ok 20zl.lec jeszcze gdzies zrobisz bo nie musi byc "rano". Podzwon po laboratoriach bo po co do pon czekac

Tyle, że do miasta mam jakieś 20 km, a nie posiadam prawo jazdy, a mój jest w pracy. ogłupieje już, z tego wszystkiego nie mogę nic przełknąć, a co do witamin to łykać dalej w przeciagu tego tygodnia do nastepnej wizyty ?

Gość gość
w szpitalu na pewno też

Gość gość
w 8 nawet tygodniu pęcherzyk żółtkowy powinien być chociaż widoczny, chyba, ze słaby sprzęt, ale w to nie wierzę

Gość gość
Myli sie kazdy... Bo kazdy jest czlowiekiem... Zawsze mozesz udac sie do innego gina... Lepiej byc pewna a nie potem caly czas myslec... Juz tu byly historie ze lekarz nic nie widzial a inny tego samego dnia mowil cos zupelnje innego... Sprawdz na znany lekarz po opiniach w swojej okolicy

Gość gość
Zabieg miałam. Nic nie bolało oprócz serca...:-(

Gość gość
Meza/chloaka masz w pracy, to zadzwon do innego gin i umow sie na godzine zeby Twoj facet wrocil... W takich sytuacjach lepiej potwierdzic u innego niz na jednej opinii... No i Ty bedziesz wiedziala na czym stoisz

Gość gość
Bierz witaminy do następnej wizyty może owulacjia się przesunęła i jeszcze wszystko będzie dobrze

lekarz powiedział, że może gdzieś przykleił się do ścianki, wiec zrobił mi jednak nadzieje. usg jak dla mnie jest niewyraźne. jak dla mnie coś tam się jednak znajduje, ale poczekamy do 14. jeśli wyśle mnie na zabieg na pewno udam sie do innego gin. nie pojde na zabieg dopóki sie nie upewnie.

Gość gość
"lekarz powiedział, że może gdzieś przykleił się do ścianki" pierwszy raz o czymś takim słyszę. Skoro pęcherzyk jest to zarodek nie przykleił się gdzieś tylko powinien byc w pęcherzyku.

Gość gość
U mnie w 7 tyg biło serduszko

Gość gość
Zarodek powinien już być.A kiedy miałaś ostatnią miesiączkę?najlepiej byłoby zrobić tą betę.