Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co kupic? Blender czy wyciskarke do sokow?

Polecane posty

Gość gość

Zalezy mi glownie na robieniu sokow, koktajli, kremowych zup Nie znam sie na tym zupelnie. Co macie w kuchni i polecacie? Znalazlam wyciskarke Zelmer Julita za 114 zl, blender Zelmer zhb 1304b za 159 zl i blender stolowy Philips za 155 zl i nie wiem na co sie zdecydowac... Pomozecie? :)

Gość gość
blender nie wyciska a rozdrabnia.

Gość gość
Wiem, pewnie bym musiala przez sitko cedzic ;) ale ostatnio u kolezanki pila fajny koktajl z blendera. fakt, byl gesty :)

Gość gość
Wyciskarka, bo z blendera soków nie będzie

Gość gość
Blender jest przeznaczony do koktaili i zup kremowych a nie do sokow.

Gość gość
dzieki, to chyba jednak biore wyciskarke :)

Gość gość
ja mam to i to.Ale na twoim miejscu wybrałabym blender skoro chcesz robic zupy krem,bo tego z wyciskarki nie uzyskasz. A tak ugotujesz warzywa i je zblendujesz. Koktaile tez mozna robic blenderem,miksujesz np z jogurtem,mlekiem,kefirem owoce,banany,pomarancze,kiwi itp

Gość gość
Do zrobienia soku z marchwi, selera, itp. potrzebujesz SOKOWIROWKI. Do soku z cytrusow - WYCISKARKI, ale jesli nie planujesz stale pic duzych ilosci soku, to mozesz sobie poradzic najprostsza reczna wyciskarka do cytryn. Do wszystkich pozostalych rzeczy potrzebujesz BLENDREA. Sa dwa typy: w dzbanku albo tzw. zyrafa, czyli blender na raczce. Moim zdaniem ten drugi jest lepszy, bo mniej zmywania, ale dzbankowy lepiej rozdrabnia. Ja bym kupila blender, chyba ze zalezy ci na soku z cytusow. A sokowirowka to oddzielna sprawa.