Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

suchy kaszel u 2letniego dziecka

Polecane posty

Gość gość

moja 2letnia jest po grypie zostal jej kaszel (suchy, duszacy) powoduje wymioty... atatki kaszlu pojaawiaja sie podczas snu... co zrobic aby zlagodzic kaszel dodam ze robie jej inhalacje z soli i podaje syrop na kaszel suchy i mokry

Gość gość
zadna z mam nie ma dla mnie dobrej rady

Ja mojemu czterolatkowi podaję na przesypianie nocy podczas kaszlu PlantagoPharm Plus. W dzień podaję na wykrztuszanie - Flavamed. Do tego często opukuję plecki dłonią. No i inhalacje, czyszczenie noska i czasami zakrapianie uszu, ale to ostatnie tylko na polecenie lekarza i w ciężkich przypadkach jak dochodzą infekcje gardła.

Gość milexica
W przypadku suchego kaszlu warto podawać leki, które zahamują ataki. W przypadku dwuletniego dziecka bez trudu już można znaleźć dobry syrop. Dodatkowo warto robić inhalacje. Z doświadczenia wiem, że wtedy leczenie kaszlu u dzieci jest dużo skuteczniejsze. Odwiedź też stronę http://www.kaszeludzieci.pl/ - znajdziesz tam sporo informacji na temat kaszlu i jego leczenia.

Gość gość
Taki kaszel moje dziecko miało przy obustronnym zapaleniu płuc. Właśnie taki jak opisujesz. Lepiej niej lekarz osłucha Twoje dziecko, czy nie zeszło na płuca. Ona powinna mieć mokry, wykrztuśny kaszel po chorobie, coś jest nie tak. Obawiałabym się zapalenia płuc. Płucny kaszel jest taki jakby "z głębi", suchy, szarpiący. Zdrowia życzę.

Gość gość
Dla dzieci jest coraz więcej inhalatorów. Ja mam Baby Sanity. Dobrze działa pod tym względem, że inhalacja trwa krótko i jest też dość cicha. Nie ma takiego szumu jak zwłaszcza przy trochę starszej generacji aparatach. Cenowo moim zdaniem nie przesadzili, ja znalazłam automat za mniej niż dwieście złotych w internecie.

Gość gość

Warto pomyśleć o inhalatorze Novama Familino Pro. Nieawaryjny, nieskomplikowany jeśli chodzi o samo przygotowanie inhalacji i czyszczenie po użyciu. Ma świetne wygodne maseczki (dla dorosłych i dla dzieci), które dobrze przylegają do kształtu twarzy przez co nie traci się niepotrzebnie mgiełki.

Gość gość
Dnia 31.12.2018 o 10:16, Gość gość napisał:

Warto pomyśleć o inhalatorze Novama Familino Pro. Nieawaryjny, nieskomplikowany jeśli chodzi o samo przygotowanie inhalacji i czyszczenie po użyciu. Ma świetne wygodne maseczki (dla dorosłych i dla dzieci), które dobrze przylegają do kształtu twarzy przez co nie traci się niepotrzebnie mgiełki.

Też polecam ten inhaltor

Gość Gość

U mnie stoi tez ten novamed.pl/novama-familino-pro-by-flaem-z-dozywotnia-gwarancja, w jednym miejscu. Nie przenosimy raczej, bo nie ma sensu. Nigdy nie używałam soli fizjologicznej, a teraz dosłownie się uzależniłam. Jestem bardziej zrelaksowana. Ten sposób mi poleciła znajoma, która od dzieciństwa ma problemy alergiczne zamienione na powtarzające się schorzenia oskrzeli.