Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Włosy lecą z głowy! Ratunku!

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie wątku - lecą garściami. Nie nadążam sprzątać ich z podłogi. Poratujcie jakimiś sposobami sprawdzonymi!

Gość gość
Tu czytaj, wszystko jest: www.anwen.pl/2013/09/co-na-wypadajace-wosy.html

Gość gość
Tak dla poczytania, może kogoś zaciekawi, bo mnie zainteresowało: Wszystkie dolegliwości ciała fizycznego, są skutkiem braku harmonii ciał subtelnych. Jeśli często opanowuje człowieka nienawiść, smutek, żal, zazdrość i inne negatywne myśli, uczucia, czy emocje, to za każdym razem, coraz bardziej niszczy swoje ciała subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajdujące się w ciałach subtelnych, schodzą na ciało fizyczne, poprzez różne dolegliwości. Nieprawidłowe działania, myśli, negatywne emocje i uczucia, powodują dolegliwości i tylko sam człowiek jest za nie odpowiedzialny. Duża różnorodność dolegliwości, spowodowana jest przez różne przyczyny, jakie człowiek wywoła. Inne dolegliwości odczuwa kiedy, nie może komuś wybaczyć, inne kiedy jest ciągle pełni zazdrości, a jeszcze inne kiedy na przykład. źle się odżywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że to sam człowiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. Również i sam może się ich skutecznie pozbyć. Powinien to jednak chcieć zrobić sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Jeśli dolegliwości ma małe dziecko, oznacza to że rodzic powinien popracować nad sobą. Zaczerpnięte z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/

Gość gość
Zbadaj zelazo i prolaktyne. Moze od razu zacznij brac suplement zelaza

Gość EwelinaPE
Powinnaś iść do lekarza, skonsultować ten stan. Jeśli jest tak źle, jak piszesz, to nie warto tego lekceważyć. Poza tym, na pewno Twoje samopoczucie z powodu wyglądu nie jest najlepsze, więc tym bardziej warto zacząć działać. Jeśli chcesz jakoś zaradzić temu, że masz mniej włosów, polecam Ci kosmetyk DrHair, który powinien podziałać, jak makijaż na miejsca, w których masz mniej włosów. Zerknij na stronę drhair.pl, gdzie jest film, na którym widać efekt po zastosowaniu kosmetyku. Ja widziałam go ostatnio w salonie fryzjerskim, w którym wykonano klientce taki zabieg i wyglądało to naprawdę super, a przede wszystkim naturalnie.

Gość wężowa
na pewno przyda się zmiana diety, uzupełnić żelazo, może jeść więcej wołowiny itp? można też wspomóc się herbatami, np www.readyherbs.eu mają taką z różą (her tea) która powinna pomóc, ale wiadomo, że trzeba pić przez przynajmniej pare tygodni... albo też jest taka z żelazem, trochę smak ma intensywny ale daje kopa no i uzupełnia żelazo! :) oo tuu http://www.readyherbs.eu/produkt/herbata-energia-i-bole/

Współczuję Ci bardzo. Ja też miałam ten problem jakieś pół roku temu... przede wszystkim powinnaś iść do lekarza... Ja mogę ze swojej strony polecić vitapil i opaskę ivybands zamiast gumek do włosów, bo ona bardzo łąmią strukturę włosa

Gość OlaMar
Jest jeszcze na rynku Hairvity. Czytałam, że są po nim dobre efekty. Sama przymierzam się do wypróbowania go. Może i on rozwiąże twoje problemy.

Gość lenka455
Mam ten sam problem. Niestety po ciąży bardzo mi się osłabiły włosy. Postanowiłam, w wolnej chwili poszukać jakiś kosmetyków, ale naturalnych. Nie wierzę, że te dostępne w drogerii coś pomogą. Znalazłam taką stronę cosdlazdrowia.pl, gdzie mają i zdrową żywność i kosmetyki. Chyba warto, co?

Gość Niolek
Zobacz ten spray: https://ecoandwell.pl/produkt/scalp-spray-pobudzajacy-porost-wlosow-john/ Jest 100% naturalny, nie natłuszcza włosów. Początkowo nawet kilka razy dziennie pryskałam głowę. Do tego robię maskę z oleju kokosowego lub arganowego z olejkiem lawendowym lub rozmarynowym (2-3 krople). Z tego co sie orientuję to najlepsze olejki na porost włosów. Lawendowym leczy sie chyba nawet łysienie plackowate.

Współczuję CI bardzo, wypadające włosy to dramat dla każdego bez względu na wiek czy płeć. Ostatnio dostałam szampon i odżywkę firmy Petal Fresh. Trochę poczytałam na ich temat, i powiem szczerze, że skład i opakowanie wygląda imponująco. Jak przetestuję, to dam znać, czy są warte polecenia :)

no to polecam zmienić opsski i gumki do włosów tk eby nie wyrywały. Ja przestawiłam się na IvyBands i jestem zachwycona!

Gość gość
Wcierka bursztynowa Jantar i wcierka z nasion kozieradki. Oprócz tego badania u lekarza. Wlosy mogą wypadać z wielu powodów od braku witamin czy niewłaściwej pielęgnacji aż po poważne choroby. Przyjrzałbym się tez pielęgnacji i zmieniła szampon na jakiś dla dzieci, zrezygnowałam bym z wszystkich odzywek (oprócz wymienionych wcierek) bo niektóre tak obciążają włosy ze zaczynają wypadać.

Cześć, 15 lat temu zachorowałam na łysienie plackowate. Utrata włosów dla nastolatki to był cios, była to też najgorsza rzecz jaka mi sie przytrafiła w życiu, a trochę czasu już od tego czasu minęło. Moja historia pełna jest zakrętów, zwrotów akcji, wzlotów i upadków. Zdecydowanie pełno w niej walki o normalność, odzyskanie siebie i zwyczajne funkcjonowanie w społeczeństwie. Mogłabym godzinami opisywać tutaj moje pielgrzymki do kolejnych lekrarzy, kuracje medyczne i zabiegi, które nie bardzo pomogły. Za każdym razem, kiedy zabierano mi nadzieję przezywałam to coraz dotkliwiej. Mogłabym napisać Wam też o tym ile lat chodziłam na terapię do psychologa, ile razy płakałam zaklinając rzeczywistość. Mogłabym opowiedzieć ile klinik zajmujących się włosami odwiedziłam (wszystkie:) w Polsce i okolicach), jak byłam traktowana i jakie sumy przez te ostatnie lata przeznaczyłam na uzupełnienie mojego owłosienia. Nie wiem czy chciałabym o tym wszystkich tutaj pisać, bo to bolesne i artykułowanie niektórych uczuć nie przychodzi mi łatwo. Muszę jednak przyznać, że cale to "łysienie" uczyniło mnie osobą, którą dzisiaj jestem. Tęsknota za pięknymi włosami i wygodą, którą cieszą się inni ludzie sprawiła, że jestem teraz bardzo silnym człowiekiem. Wreszcie czuję się ze sobą komfortowo, nie oznacza to, że nie chciałabym pokonać choroby. Ja zwyczajnie nauczyłam sie z nią żyć i czuję się na tyle sobą, że zdecydowalam się ba bardzo odważny krok- ten wpis. Chciałabym zmienić sposób myślenia ludzi o braku włosów. Sprawdzać nowe techniki leczenia i uzupełniania włosów. Dać nadzieję innym osobom w podobnej sytuacji do mojej. Chciałabym podzielić sie swoja wiedzą i dać wsparcie emocjonalne, którego tak bardzo brakowało mi 15 lat temu. Oferta "gabinetów trychologicznych" i "klinik z systemami" na rynku jest moim zdaniem nie do przyjęcia ze względu na znieczulice, niski poziom obsługi klientów i zawieszenie w latach 90. Potwierdza to wiele wpisów, które tutaj przeczytałam, nie rzadko roniąc łzę. Sprzeciwiam się temu, dlatego chciałabym otworzyć centrum pomocy osobom z problemami związanymi z włosami. Miejsce zajmujące się sprawą kompleksowo, w godnych warunkach, uczciwie, jakościowo, profesjonalnie i w rozsądnych cenach! Wiem co mówię. Zjadłam na tym zęby:). Nie uda mi się jednak to przedsięwzięcie wymagające sporego nakładu odwagi, czasu, kosztów itp., bez Waszego wsparcia! Przygotowałam krótką ankietę (max. 15 minut), która pozwoli mi ustalić jakie potrzeby mają osoby borykjające się z brakami owłosienia. Moje doświadczenia to jedno, ale chcę poznać Wasze zdanie- co Was najbardziej boli i co chcielibyście zmienić, jakich usług szukacie. Proszę wypełnijcie ją- jest calkowicie anonimowa. Bardzo mi to pomoże, a może już niedługo będę mogła spotkać się z Wami w fajnym miejscu, gdzie każdy z nas znajdzie POMOC. Oto link do ankiety: http://www.survio.com/survey/d/E3F4A4S1P6A7J5V7J Dziękuję wszystkim, którzy to przeczytali i ewentualnie uzupełnili ankietę. Jeśli znasz kogoś z podobnym problemem, podaj mój link dalej, każda opinia jest dla mnie na wagę złota. PS. Fajnie z kimś się podzielić, co się ma na wątrobie. Pozdrawiam gorąco, Anita

Gość gośćMiłaa
Mi tak też leciały jak miałam zwykłe gumki i opaski do włosów. Teraz mam IvyBands i widzę poprawę bo już mi tak nie wyrywają włosów :(

Gość gość
Ale to ze ktos zmieni gumke do wlosow nie sprawi, ze wlosy przestana wypadac... co ma zrobic mezczyzna z krotkimi wlosami? on gumki do wlosow racczej nie nosi :P autorko, mezoterapie sobie zrob :) wiem, ze to nie jest domowy sposob, ale wypadanie wlosow to nie sa przelewki, lepiej zrobic cos z tym zawczasu, bo potem moze byc znacznie gorzej. mi mezoterapia pomogla. jak chcesz namiary- sprawdz hair medicę, to jest warszawska klinika.

Gość gość
ja przestalam nosic gumki do wlosow. tylko opaski

Gość gość
Ja w trakcie choroby straciłam prawie wszystkie. Pomogła dopiero kuracja prosalon med od Chantal.

Gość Dermatolożka88
Ostatnio koleżanka poleciła mi rewelacyjny środek na poprawę wyglądu włosów. Zapobiega wypadaniu i znacznie je pogrubia. https://musecosmetics.eu/ Skład jest bardzo dobry i nie szkodzi zdrowiu.