Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

O co chodzi z tym wieszakiem?

Polecane posty

Gość gość

Hej trochę wstyd mi pytać ale możecie mi wytłumaczyć o co chodzi z tym wieszakiem w tych akcjach aborcyjnych. Nie kumam co ma wieszak do aborcji?

Gość gość
tak podobno kobiety same sobie wykonywały aborcję- nie wiem jak to możliwe, no ale w desperacji różne rzeczy się robi

Gość gość
bo jak aborcja była zakazana, to ten kogo nie było stać na zapłacenie lekarzowi sporej sumy, szedł do jakichś bab lub felczerów, którzy w syfie usuwali ciążę drutem, szydłem i to narzędziami. wieszaki były kiedyś z drutu, wystarczyło je rozgiąć i można było wydłubać płod. Przy tym wiele kobiet umierało z zakażenia albo po przebiciu macicy , wiele też po takim zabiegu nie mogło mieć dzieci.

Gość gość
normalnie, drutem rozczłonkowujesz płod i wyciągasz po kawałku. Przecież to jeszcze nie ma kości

Gość gość
a tak usuwały płody Rumunki- kiedy za komuny był całkowity zakaz aborcji i antykoncepcji: Dekret, który zabraniał aborcji i antykoncepcji, działał zgodnie z oczekiwaniami tylko przez pierwsze dwa lata, gdy Rumunki nie rozumiały jeszcze, jak nowe prawo zmieni ich życie. Potem kobiety nauczyły się. Ich metody to były druty do dziergania, szydełka, gałęzie łopianu, ostu, spinki, musztarda, sok z cytryny. Każda z kobiet, z którymi rozmawiałam, miała swój sposób na wywołanie krwawienia lub skurczów. Na przykład pani Gabriela – wrzątek. No, ale jak to? Po prostu polewać się wrzątkiem. Pani Gabriela tłumaczy cierpliwie: „Oczywiście, bólu nie można znieść, jest potworny, ale po dwóch kieliszkach wina na znieczulenie, z odpowiednim nastawieniem – da się”. Da się.

Gość gość
Lesby z LGBT tak się mastrubują. Składają na pół, wkładają do swoich ci/p o rozmiarze wiadra i puszczają. Efekt sprężyny podobno daje mega orgazm :-D

Gość gość
Lesby z LGBT tak się mastrubują. Składają na pół, wkładają do swoich ci/p o rozmiarze wiadra i puszczają. Efekt sprężyny podobno daje mega orgazm smiech.gif idiota?

Gość Martynaxx
Aranżacja wnętrza to sprawa nieodzowna, która kojarzona jest z wystrojem mieszkania. Jednak coraz częściej w biurach, które odwiedzane są przez niezliczoną liczbę klientów stosuje się ten element, aby poczuł się on w danym miejscu dobrze. Idealnym pomieszczeniem do aranżacji jest poczekalnia albo recepcja. To miejsce, w którym klient czeka na wizytę i ma czas na podziwianie dzieł sztuki.http://trekplanet.pl/jaki-wieszak-stojacy-wybrac-do-biura/