Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marsjankal8

Nie rozumiem jak można popierać PiS

Polecane posty

Gość gość
Ja też nie

Gość gość
To pisze bot.

Gość gość
zamknij gebe czkawka :D

Gość gość
dlaczego?

Gość gość
Określanie głupotą masowych zjawisk społecznych, politycznych to... Świadectwo głupoty :p ? Nie był głupotą komunizm, tak jak głupotą nie jest demokracja. Nie jest głupia PO, tak jak głupie nie jest PiS. I nie są głupi ich zwolennicy, przynajmniej nie wszyscy. Nie są głupi ci, którzy wiedzą dlaczego popierają daną partię, ideę, działania. Bo oni robią to zgodnie z tym, jak pojmują własny interes. Często bardzo trafnie.

Gość gość
Polecam przeczytać poprzednie wpisy Marsjanki8 - to nowy projekt/troll internetowy, któremu nie zależy na dyskusji tylko na prowokowaniu.

Gość gość
Wiem, że to troll (widać po sposobie pytania i odpowiadania), ale miewam potrzebę merytorycznego odpowiadania trollom. Nie robię tego często, ale czasem muszę. Nerwica :classic_cool:

Gość gość
A oj***c cie ,ze nie piszesz na blogu he !?

Gość gość
Kto by czytał bloga. Tutaj zawsze ktoś przeczyta, nawet się czasem wkrufi :D

Gość gość
ja czytam :)

Nie jestem projektem :P Popieranie PiS jest działaniem nielogicznym. Jedyny wyjątek to politycy i ich rodziny, którzy należą do partii. Reszta na tym może tylko stracić. Popieranie PiS to brak instynktu samozachowawczego. Jak można być tak ślepym i dopuścić do tego, że rząd nie ma opozycji. Przecież to aż się prosi o tragedię. Już jest cenzura. Cenzura. Po tylu latach.

Gość gość
głosowanie na jakiekolwiek partie jest głupie, tak samo jak w ogóle istnienie państwa które tylko nam przeszkadza w normalnym życiu

Gość gość
marsjanka ciemna maso wyłącz tvn,bo sieczkę masz zupełną ,popierasz złodziei i cwaniaków dzięki którym naród bieduje? od młodego takie to durne po rodzicach nie? otworz oczy,tylko PIS pomoze przeciętnemu zwykłemu a zabierze cwaniaczkom

ja też nie rozumiem jak można popierać socjalizm w czystej postaci ze strachu przed PO, Petru i innymi patologiami życia politycznego w Polsce. a przecież jest JKM, KNP, UPR, chociażby Kukiz, chociażby RN, jest dużo pozaokrągłostołowych normalnych ludzi. a tu nie, dwie sekty, pis i po.

Gość gość
PIS pomoze przeciętnemu zwykłemu a zabierze cwaniaczkom x aż zionie tu agresją aparatu państwa skierowaną przeciwko obywatelom, nie ważne która z partyjnych mafii zasiada przy korycie

Gość gość
brokeninside87 dziś ja też tego nie rozumiem, popierają socjalizm który ich okrada i później płaczą rzewnymi łzami że bieda i tym podobne bzdety

A dlaczego PiS ma komukolwiek cokolwiek odbierać? Kto będzie decydował o tym, kto jest cwaniakiem? Co komu PiS dał?b I jeśli nie potrafisz rozmawiać jak człowiek tylko bełkoczesz o tvn i rzucasz inwektywami to przyjmij do wiadomości, że jesteś cham, idiota i debil z krwawiącą raną zamiast mózgu :classic_cool:

trochę nie rozumiem i odrzuca mnie od ludzi, którzy właśnie całą dyskusję zasadzają na tej linii: pis i radio maryja - - - - po i tvn. dla mnie oni są zmanipulowani przez media, czyli mafie tych dwóch partii, bez żadnej merytoryczności. wszelkie argumenty są emocjonalne, bazują na demonizowaniu i gloryfikowaniu. pis zawsze dobry choćby więcej kradł:O bo pokazowo, bez rezultatów, dojedzie starych komuchów (oni są nowymi komuchami) i ue. tak. Szydło robiła laskę UE na tamtej debacie tak naprawdę. i to nawet nie jest jej wina, taki po prostu jest pis.

Gość gość
Co dał PIS? Dzięki pis nie płaci się podatku spadkowego.

Gość gość
Popierać PiS to głupota, ale popierać PO, Nowoczesną albo PSL to kompletny idiotyzm ....

a już kompletnie nie mogę pojąć, bo to jest sprzeczne z matematyką, dlaczego przed wyborami ludzie myślą, że żeby odsunąć jedną partię od władzy trzeba głosować JEDYNIE na drugą w kolejności jeśli chodzi o sondaże. czy ktoś mógłby mi rozpisać to, że jak głosowałabym na PIS to odbierałam głos PO, ale jak na JKM to już nie?:O to myślenie jest masowe, a nie rozumiem mechanizmu, inaczej, ten mechanizm jest niemożliwy z matematycznego punktu widzenia. - 1 głos = - 1 głos, nie ważne, gdzie ten głos poleci:O

Popierać PiS to głupota, ale popierać PO, Nowoczesną albo PSL to kompletny idiotyzm .... x to racja też, oczywiście PIS nie jest tak jawnym złem jak tamte partie, które nie kryją się ze swoimi Polskobójczymi przekonaniami, ale czy to znaczy, że jesteśmy na nich skazani?:O podziwiam cierpliwość Kukiza, że nie wniósł bejsbola jeszcze na obrady i nie zaczął napiertalać tych wszystkich starych zdrewniałych socjaluchów i patoli, ten człowiek ma świętą cierpliwość i upór, a jeszcze musi wytrzymywać te niewątpliwe napięcia we własnym ruchu

Gość gość
Bo to się nie skończy dopóki nie wprowadzimy ustawy że jest kompletny zakaz publikowania sondaży i tak samo powinna być ustawa zakazująca kampanii reklamowych partii politycznych. Każda partia powinna jedynie broszurki z programem i propozycjami sporządzać i te broszurki ludzie mogliby pobierac np w urzedach albo wybranych punktach. WTEDY LUDZIE NIE BYLIBY MANIPULOWANI I ZAPEWNE KORWIN, KUKIZ ALBO RUCH NARODOWY BY WYGRAŁ WYBORY

Gość gość
dziś to jest typowe myślenie ludzi zawistnych żeby zabrać tym którzy osiągnęli sukces, ograbić ich i porozdawać tym biernym nieudacznikom i jedynym ich celem jest nasyłanie agresywnego aparatu państwa żeby odbierał i grabił pod pozorem iluzorycznej sprawiedliwości społecznej czyli zwykłym złodziejstwem I jak mają w Polsce powstać potęgi na miarę Appla czy Microsoftu skoro mamy do czynienia z tak zawistnymi człekokształtnymi istotami?

Gość gość
Co dał PIS? Dzięki pis nie płaci się podatku spadkowego. x więc bij im wiernopoddańcze pokłony bo nie płacisz podatku spadkowego zresztą wyłącznie przez upór śp. Zyty Gilowskiej, za to masz dziesiątki innych podatków które codziennie dymają ciebie prosto w d...pe niestety POPiS jest partią bliźniaczą nastawioną na dymanie Polaków

Gość gość
Nigdy nie byłem na głosowaniu i nigdy nie pójdę, a mam już 36 lat. Gdyby wybory cokolwiek zmieniały - natychmiast by ich zakazano.

Gość gość
Demokracja totalitarna – termin rozpowszechniony przez J. L. Talmona (wcześniej używali go Bertrand de Jouvenel i E.H. Carr), poprzez jego książkę The Origins of Totalitarian Democracy, oznaczający zdegenerowaną formę demokracji parlamentarnej, w której rzeczywistą władzę sprawuje wąska elita polityczno-finansowa, zachowując jednak fasadę demokratycznych struktur, pozory wolności słowa i wolnych wyborów. Niebezpieczeństwo takiej degeneracji demokracji parlamentarnej zauważył już John Stuart Mill w połowie XIX w. Koncepcja demokracji totalitarnej opiera się na konstatacji, że bliski totalitarnemu modelowi poziom zaangażowania władzy państwowej, lub kontroli sprawowanej przez państwo nad każdym przejawem życia społecznego może zaistnieć także w ramach demokracji parlamentarnej, bez likwidacji formalnie wolnego rynku i własności prywatnej, bez masowego terroru, i jawnie działającej cenzury. Na przykład w państwie bezpieczeństwa socjalnego, sprawowanie anonimowej kontroli nad społeczeństwem ułatwia uzależnienie go od opieki społecznej, systemu przymusowych ubezpieczeń, manipulowanie nim za pomocą dyskretnie nadzorowanych wpływami z reklamy mediów, których działanie staje się zależne od interesów elit politycznych faktycznie sprawujących władzę. Jacob Leib Talmon uważa totalitaryzm w demokracji za konsekwencję przyznania ludowi roli najwyższego suwerena, a w konsekwencji również prawa do decydowania o tym, co dobre, a co złe, co prawdziwe, a co fałszywe.