Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćjaa9

Moje dziecko. Pomocy

Polecane posty

Gość gośćjaa9

Witam. Moje dziecko nie chce jeść. Ma półtora roku i najchętniej jadło by tylko pierś. Na każde inne jedzenie się krzywi, zje kilka kawałków, łyżeczek. . Anemii nie ma,ale wyniki są przy dolnej granicy. Często trze oczy, nawet przez sen i budzi się przez to. Ma cienie pod oczami. Ktoś pomoże?

Gość gość
Tak dla poczytania, może kogoś zaciekawi, bo mnie zainteresowało: Wszystkie dolegliwości ciała fizycznego, są skutkiem braku harmonii ciał subtelnych. Jeśli często opanowuje człowieka nienawiść, smutek, żal, zazdrość i inne negatywne myśli, uczucia, czy emocje, to za każdym razem, coraz bardziej niszczy swoje ciała subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajdujące się w ciałach subtelnych, schodzą na ciało fizyczne, poprzez różne dolegliwości. Nieprawidłowe działania, myśli, negatywne emocje i uczucia, powodują dolegliwości i tylko sam człowiek jest za nie odpowiedzialny. Duża różnorodność dolegliwości, spowodowana jest przez różne przyczyny, jakie człowiek wywoła. Inne dolegliwości odczuwa kiedy, nie może komuś wybaczyć, inne kiedy jest ciągle pełni zazdrości, a jeszcze inne kiedy na przykład. źle się odżywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że to sam człowiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. Również i sam może się ich skutecznie pozbyć. Powinien to jednak chcieć zrobić sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Jeśli dolegliwości ma małe dziecko, oznacza to że rodzic powinien popracować nad sobą. Zaczerpnięte z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/

Gość gość
Może odstaw od cyca już?! Jak nie będzie miało tego, too siła rzeczy zacznie co innego jeść

Gość gość
Postaraj się sprawdzać co mu smakuje. Jeśli trafisz na taki pokarm, to powoli uda Ci się wprowadzać następne dania. Mój syn ma już 3 lata, ale nie lubi warzyw i owoców. Najchętniej za to je mięso oraz takie rzeczy jak pierogi ruskie, czy pyzy z mięsem. Warzywa przechodzą tylko w zupie i sosach, nie licząc ziemniaków, które lubi. Popróbować z różnymi posiłkami zawsze warto :)

Gość gośćjaa9
Razem z teściową wymyslamy posiłki, a ona najczęściej obejrzy i zrzuca na podłogę.. Dziś nawet łososia jak wzięła do buzi, to minę zrobiła jak by conajmniej kupę zjadła :D jak mam odstawić od piersi? I co jej dam w zamian? Nigdy nie chciała pić innego mleka. Czasem zje parę łyżek płatków z mlekiem. Smakują jej parówki (podaję jej min 90%mięsa, żeby nie było że syf jej daję), rosół, Żurek. Jabłko. Inne owoce beeee. O warzywach nie wspomnę. Wszystko ląduje na podłodze. Juz nawet czytałam o zakażeniu pasożytniczym. Chyba zrobię jej badanie kału.. Już brak mi sił, nie chce mówić nawet ile pieniędzy wyrzucanych jest do kosza...

Gość gośćjaa9
mąż mówi by wódki jej dać to i zakąsić będzie chciała co o tym myślicie?

Gość gość
Dobry pomysł z badaniami. Nie zaszkodzą, a mogą pomóc. Zapytaj lekarza o jakiś suplement diety dla dziecka aby anemii nie miała.. Może takie coś jak Apetizer pomoże, tylko nie wiem czy tak małym dzieciom można go podawać. Nie zaszkodzi wypróbować każdej z opcji. Jeśli ma ulubione dania, to takie na razie jej podawaj, a warzywa w zupie miksuj, to może będzie chciała jeść takie zupki - kremy.

Gość gość
Ten podszyw z wódka to oczywiście nie ja. A ty pusty człowieku, jak nie masz nic do powiedzenia to lepiej zamilcz. Chyba Ciebie wódką poili! A co do małej, to jak widzi że idę do niej z zupka, to od razu krzyczy i odwraca się. A badania zrobimy na pewno.

Gość gość
Mieliśmy kiedyś witaminy z zelazem, to nawet ust nie chciała otworzyc... W ogóle ciężko u niej z lekarstwami

Gość gość
Mój też nie chce brać leków, a jest alergikiem. Niestety dziecko musi spróbować, aby złapało smak. Może spróbuj makaron z literkami lub kształtami, albo obrazki z jedzenia. Ja czasem muszę coś z zaskoczenia "wepchnąć do dziobka" aby spróbował np. mówię, że jego ulubiona czekolada i daję malutki kawałek, aby nie widział co akurat mam.

Gość gość
No właśnie o to chodzi, że czasem nawet nie wie co jej chce dać a od razu się krzywi. Dzięki, wszystkiego będę próbować.

Gość gość
Kupuj jej specjalne jedzenie w słoikach, bo normalnego może nie chcieć, a jak już ją odstawisz od cycka, to potem powoli jakieś zupki gotuj itp.

Gość gośćjaa9
Nawet nie wiecie ile już jedzenia ze słoiczkow poszło do kosza... Nie ma opcji. Jedynie desery przejdą