Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamanaala

Czy psychiatra pomoże na depresję po rozstaniu?

Polecane posty

Gość załamanaala

cześć Wam, 25 stycznia podjęłam decyzję o rozstaniu z chłopakiem, bo przemyślałam wtedy wszystko i myślałam, że ten związek nie ma sensu, stwierdziłam, że męczę się, bo nigdy nie czułam się odpowiednia dla mojego "idealnego chłopaka", porównywałam się cały czas z jego byłymi i przyjaciółkami i wychodziłam marnie przy ładnych, bogatych, mądrych dziewczynach, wokół których on się obraca. Nie mogłam zrozumieć dlaczego on jest ze mną, skoro wstydziłam się z nim wychodzic na imprezy np z powodu mojej niskiej samooceny... kiedy bylismy razem nie umiałam cieszyć się z jego gestów, nie widzialam jak mu na mnie zależy. Dopiero po rozstaniu doceniłam to, jaki był, zauważyłam ze jego uczucia do mnie byly silne i prawdziwe. Po mojej decyzji o rozstaniu on jeszcze jakiś miesiąc walczył a ja skutecznie go spławiałam :( bo myślałam, że jestem pewna swojej decyzji. 3 tyg temu napisałam do niego, że bardzo mi go brakuje i chcialabym wszystko naprawic, ale on powiedzial mi,że on się już z kimś spotyka i jest mu dobrze :( no to odpuściłam zupelnie :( A teraz kiedy jest już 3 miesiące po rozstaniu ja przeżywam coś niewyobrażalnego, wydaje mi się że mam depresje... codziennie rano wstaje z płaczem, tak bardzo za nim tęsknię, nie umiem bez niego żyć, nie chce mi się nic jeść i tylko bym leżała i płakała. Dni upływają mi na powstrzymywaniu się żeby do niego nie pojechać i nie płakać przy nim :( Ale wiem też, że już się "nas" nie uratuje... co mam zrobić? Czy psycholog albo psychiatra to dobre wyjście z mojego stanu? Pomogą cos? Może jakieś tabletki? Dodam, że mam 20 lat, a to był mój pierwszy poważny związek.

Gość Magnollia3
Przeżyłam cos podobnego, miałam wrażenie że lekko mi odbiło. Obyło się bez psychiatry czy psychologa, pomogli przyjaciele. Ale jeśli czujesz że Twoje życie i emocjo wymykają Ci się spod kontroli to warto udać się do specjalisty w zasadzie do obu. Bo psychiatra przepisze Ci leki na uspokojenie, a psycholog pomoże Ci przepracować to rozstanie. Jeśli szukasz specjalisty w Warszawie warto zadzwonić do kliniki http://psychomedic.pl/psychiatra-warszawa/ :)