Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dość zabijania dzieci

Mądra katolicka nauka dotycząca karania kobiet za aborcję

Polecane posty

Gość Ad maiorem Dei gloriam
NIENAWIDZĘ WAS KATOLE dziś Masz prawo tak uważać o Bogu jak uważasz, sam poniesiesz tego konsekwencje. Kto się sam wyklucza ze Zbawienia, niech nie ma potem pretensji, gdzie trafił.

Gość NIENAWIDZĘ WAS KATOLE
Słyszysz sam siebie? Czy w ogóle zrozumiałeś moją wypowiedzieć? No, no gdzie trafię? Do piekła? O nie, ale się boję. Dalej ślepo wierz.

Gość gość
Wiecie, ten katolicki bełkot bardzo przypomina mi fanatyczne gadanie muzułmanek,w szczególności polskich konwertytek. DOKŁADNIE TE SAME BZDURY. W troszkę innych słowach,ale właściwie podobieństw jest mnóstwo. Poczytajcie sobie kiedyś ich wypowiedzi na forach czy pod artykułami o islamie - ten sam styl wypowiedzi,podobne argumenty, no paranoja. To jest fanatyzm i powinien być surowo zabroniony,bo właśnie z fanatyzmu są najgorsze tragedie.

Gość gość
O tak, zgadzam się z . Fanatyczne katole myślą, że są tacy święci, ale człowieka, który zrobił coś niezgodnego z biblią, to zdeptają.

Gość Myrius
Co tylko potwierdza, że ŻADNA z was nie jest katoliczką. Mam nadzieję, że dokonacie aktu apostazji. Co do zakazu - wiele środowisk dąży do delegalizacji ateizmu. Niestety, nie mają przebicia, ale to byłaby #dobrazmiana. Dość już lewactwa i ateizmu, który prowadzi ten kraj do zagłady.

Gość gość
gość dziś No to gdzie te bzdury? Nie cudzołóż? Nie zabijaj? Nie kradnij? Które to są bzdury? A może bzdurą jest to, że wcześniak to nie dziecko, tylko tkanka do wyskrobania? Śmiało, zasyp mnie argumentami. Tylko naukowymi i konkretnymi, a nie babskim neurotyzmem.

Gość gość
A realna kobieta to nie człowiek ? Ma umrzeć z powodu ciąży rozwijającej sie np w jajowodzie ? Kara śmierci dla kobiety w ciąży pizamacicznej od katolików brawa, cóż za hipokryzja !

Gość gość
Myrius dziś No jeśli wrzucasz wszystkich ateistów do jednego worka, to ja nie mam pytań. Przypominam, że mamy wolną wolę, więc możemy wierzyć, w co chcemy, niektórym wystarczy etyka, która powstała trochę wcześniej, niż przykazania.

Gość gość
gość dziś Za to kobieta jest pewnie winna i ma za karę nosić w sobie owoc przemocy. Wygodne więzienie? Ty chyba nie wiesz, jak traktuje się tam gwałcicieli. Gwałciciel i pedofil to w więzieniach najniższa kategoria, którą się traktuje adekwatnie do przewinienia.

Gość gość
gość dziś Jestem winien i jestem za karami więzienia dla matkobójców! Nawet, jeśli to było nieumyślne to kara musi być! Tacy jak ja nie zasługują nawet na podanie apapu w szpitalu!

Gość gość
gość dziś Lecz się psychopato!

Gość gość
katoliccy fundamentaliści nie lepsi od muzułmanów, jedni i drudzy skończeni debile.

Gość gość
no i kto głosował na pis? dalej chcecie ich u władzy? a oni dopiero sie rozkręcają :(

Gość gość
A na kogo mamy głosować? Tusk rozwalił kraj, afer więcej niż komuchy nakradli. Na kogo innego mamy głosować? Na kłamce Petru? Na szaleńca JKMa?

Gość gość
Gość z 17:02 - już ci odpowiadam,aczkolwiek nie jestem pewna czy dyskusja z tobą ma jakikolwiek sens. 7 tygodniowy zarodek nazywasz wcześniakiem? Wiesz w ogóle kiedy dziecko określa się mianem wcześniaka? A o bzdurach podobnych ,o jakich piszą muzułmanie na różnych stronach nie muszę zbyt wiele pisać; tak dosłowny odbiór i przekaz Biblii (tudzież Koranu,jeśli wziąć pod uwagę obie religie) jest oznaką kompletnego braku wyobraźni i jakiegoś ograniczenia,to z pewnością. Zarówno Biblia, jak i Koran mają to do siebie,że ...zapisy w nich można interpretować jak się chce. Wiele słów,przekazów zawartych w środku jest bardzo niejasnych,skłaniających do niezbyt dosłownej interpretacji. Mnóstwo rzeczy jest również bardzo nielogicznych,a właściwie większość,jeśli patrzeć na to z dystansem,ale akurat nie o to mi chodzi. Uważam,że Bóg nie istnieje- to nie on stworzył ludzi,to ludzie stworzyli Boga. Co to ma być za miłujący i wspaniałomyślny Stwórca, którego należy się bać? Kara boska jest tak niesamowicie podkreślana ,zwłaszcza przez fanatyków,że to aż śmieszne. Nie mają własnego rozumu,na to wygląda,ponieważ każdy aspekt swojego życia muszą "konsultować " z Bogiem,czyli porównać z Biblią czy też inną księgą odpowiadającą danej religii. Tam jest napisane jak i co ma jeść i pić,jak ma się myć,uprawiać seks,wychowywać dzieci,modlić się,srać... bo jak nie,to: i tutaj kolejne pole do popisu. Och, męczarnie wieczne i piekło,straszne piekło! Jak to piekło dokładnie wygląda, tak samo jak i ten mityczny raj, jakoś nikt konkretnie nie może powiedzieć. Na istnienie Boga,jako Boga,tego Stwórcę wielkiego Pana naszego,dowodów również nie ma. I nie,objawienia nie są żadnym dowodem. Do czego zmierzam..ano do tego,że wiara,a co za tym idzie kościół ,wpieprza się tam,gdzie go nie powinno być. W ludzkie życie,w ludzie ciała. Przecież wiara podobno jest sprawą dobrowolną,więc jakim prawem narzucasz mi życie według czegoś,w co nie wierzę,w co nie wierzy mnóstwo ludzi i co prawdopodobnie nie istnieje? Katolicy,a w szczególności ci mocno wierzący to najczęściej ogromni hipokryci,a bywa,że i sadyści,niekoniecznie zrównoważeni psychicznie. Nie wrzucam wszystkich do jednego wora,znam katolików,wspaniałych ludzi,którzy wierzą ,chodzą do kościoła,szanują swoją religię,ALE...mają mózg i go używają,nie podążają ślepo za czymś,co jest napisane w jakiejś księdze. Mają uczucia, mają rozum, wolną wolę.. dlatego nie potrafią biernie patrzeć na ludzkie cierpienie. Podkreślam LUDZKIE, czyli na cierpienie ludzi,którzy już się urodzili i na tym świecie żyją. I nie,cierpienie nie uszlachetnia,a jeśli tak twierdzisz, to nie masz o cierpieniu pojęcia (dla twojej wiadomości,to nie tylko cierpienie na krzyżu..wiesz..).Muzułmanie też ,nazywając siebie męczennikami,wysadzają się na lotniskach i w metrach w imię Allacha,zachęcając do tego własne dzieci.Ach,to cudowne i osławione zbawienie.... Kobieta jest istotą ludzką,myślącą,mającą świadomość i uczucia,emocje. Zarodek nie. I jakkolwiek byś nie starał się ludzi przekonać, nawet jeśli według ciebie jest to od momentu poczęcia już dziecko, to niestety...ale nie posiada praktycznie żadnych cech człowieczeństwa,dopóki nie rozwinie się na tyle,aby móc egzystować.

Gość kibol i naskocz mi
gość dziś Przypominam ci, że dzieci abortowano nawet do 8 miesiąca. Teraz, gdy można je ratować wcześniej, nagle nie abortuje się od 5-6 miesiąca. Co to znaczy, że wcześniej zabito DZIECKO czy płód? Poza tym - to jest katolicki kraj i tak czy siak - możecie sobie co najwyżej popisać na forum. Będzie tak, jak chce większość.

Gość gość
kibol i naskocz mi dziś Od kiedy Polska jest państwem wyznaniowym? Z tego, co wiem, to żyjemy w państwie świeckim.

Gość gość
:D:D:D:D stary kawaler i ksiądz nie bedą układać nikomu życia Bóg Ojciec dał czlowiekowi wolną wolę :classic_cool: cepie pojmujesz? Wolną wolę .. ma nawet ksiądz pedofil ciemniaku może krzywdzić a nie musi ale sie nie boi s*******n bo go przeniosą do innej parafii a ziebro c***a wybroni

Gość gość
Kraj jest świecki, religią powszechną jest chrześcijaństwo-katolicyzm. A większość właśnie tego nie chce,to WY jesteście w mniejszości,bo żaden człowiek,który ma choć odrobinę mózgu nie zgodzi się na coś takiego.. Katolicy,którzy myślą również tego nie chcą,bo nie są zaślepieni jakimiś bzdurami. A poza tym ja nie piszę o abortowaniu 8-miesięcznego płodu,tylko o aborcji we wczesnej ciąży,czyli aborcji farmakologicznej. I właśnie odwrotnie,będzie jak normalni,myślący ludzie chcą,a wy możecie sobie co najwyżej poszczekać na forum . :) Myślisz,że PIS nie wie,że jeśli ta ustawa przejdzie,to będzie dla nich polityczne samobójstwo i mogą już zacząć się pakować ? :D

Gość feminazizm stosowany
No proszę, a wyżej opisano abortowanie 6 miesięcznego dziecka, które zostawiono by w męczarniach umarło. Coś się panienki z kafeterii nie oburzyły, pewnie wpisywały się na listy feministyczne ;]

Gość gość
Dziadek ortodoksyjny katolik jestes?Bo ja i nakarmiłam rodzinke i 4 godzinki zaliczyłam pracy.Dyskusja z Tobą jest dziwna,mocna.Ja miałam okrutnie ciezki dzien,zaliczyłam trudną sprawe.Jak bedziesz daj znac.Lubie analizy emocjonalne i merytoryczne postow.

Gość gość
I tak by umarło,poza tym byłaś tam,widziałaś czy po prostu pieprzysz jak potłuczona,bo coś tam gdzieś przeczytałaś? To jest właśnie granie na ludzkich uczuciach "bezbronne maleństwo pozostawione na bolesną śmierć"- wystarczy napisać,a już lecicie z tematem. :D Nie sądzę,aby tak było naprawdę,poza tym media lubią z niczego robić sensację. Poza tym, skoro umierało w męczarniach,jak to eufemistycznie określiłaś, nie mogło być w takim razie abortowane. :) Był przedwczesny poród,a nie aborcja chirurgiczna-czyli jeszcze żyło. Nie myl pojęć.

Gość Opus Dei Pretorius
gość dziś I tak by umarło? Tak samo mówili w Oświęimiu - po co im chleb, i tak umrą. Umarło dziecko pop*****lcu, dziecko, które abortowano, zostało urodzone przez wywołanie skurczy, a urodziło się żywe. Zostawiono je na śmierć, nie udzielono pomocy. Tacy jak ty utwierdzają mnie w przekonaniu, że należy poświęcić każdą wolną chwilę na walkę z ateizmem, który prowadzi, jak widzimy, do retoryki "no i co z tego, i tak by umarło".

Gość gość
Nie odratowaliby tego dziecka,kretynie,dlatego umarło. Nawet,gdyby mu udzielili pomocy,nic by to nie dało. O to mi chodziło. I nie porównuj tutaj Oświęcimia, bo celem tam w samym sobie była śmierć ludzi ŻYJĄCYCH na tym świecie. A ta dyskusja,zdaje się,dotyczy aborcji zarodków i płodów we wczesnym stadium. Walka z ateizmem- ładnie tłumaczysz sobie własną nieudolność w próbach samodzielnego myślenia, ślepa wiara i posłuszeństwo jest objawem głupoty,niestety.

Gość gość
Ad maiorem Dei gloriam dziś NIENAWIDZĘ WAS KATOLE dziś Masz prawo tak uważać o Bogu jak uważasz, sam poniesiesz tego konsekwencje. Kto się sam wyklucza ze Zbawienia, niech nie ma potem pretensji, gdzie trafił. x Ty już wiesz gdzie kto trafi :P Tyś palec bozy na tej Ziemi. Powiedz gdzie mieszkasz żebym ci mogła kapliczkę na twą cześć postawić jako świętemu za życia. Uważaj żebyś ty się nie zdziwił i za porównywanie ludzi po ślubach cywilnych do Stalina i Hiltera nie trafił do piekiełka.... a nie! zapomniałam TOBIE WOLNO osądzać, tyś jest wyjątkowy. "Nie sądźcie abyście nie byli sądzeni oprócz Henia z kółka parafialnego w Pierdziszewicach Górnych albowiem on jedyny sądzić może gdyż jako drugi mesjasz na Ziemię zesłan jest - rzekł Pan" - oto słowo pańskieeeeeee.

Gość gość
Tak właśnie bedzie.

Gość gość
gość dziś Prymitywna gąska, zamiast w garach, zabiera głos.

Gość gość
Opus Dei Pretorius dziś A co zrobili ci ateiści, tobie się wydaje, że nie oni nie kierują się ogólną nauką etyczną? Pomijam, że o ile dobrze pamiętam, to za rządów Hitlera Niemki obowiązywał bezwzględny zakaz aborcji, a za złamanie go kara śmierci :)