Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaka torba do porodu?

Polecane posty

Gość gość

Witajcie drogie kobietki. Niedługo rodzę i chciałabym już spakować torbę do szpitala i zastanawiam się jaką wybrać. Czy taką na kółkach, czy taką podróżną na ramie. Która według was jest lepsza? Nie wiem na jaką się zdecydować, żeby było najwygodniej. W domu mam oba typy. Proszę o rady :)

Gość gość
Najlepiej to taka mala walizeczka na kolkach. Przeciez nie jedziesz tam na kilka miesiecy. Zycze zdrowia dla ciebie i malucha

Gość gość
Tez polecam taka na kółkach, najlepiej dość plaska żeby zmiescila się ewentualnie pod lozko.

Gość gość
Miałam mała walizkę na kółkach dla siebie u mała na ramię dla dziecka. Z tym, że u mnie było cc i byłam dłużej w szpitalu.

Gość gość
A taka walizka na kółkach 50x30x20 będzie ok?

Gość gość
Na kółkach jest najodpowiedniejsza. I nie zapomnij zabrać ze sobą tabl. przeciwbólowych, bo szpital nie zawsze chce dawać, a mogą być przydatne. Ja w szpitalu zjadłam prawie cały listek paracetamolu (można brać przy karmieniu) a w przypływie dobroci położnych, dostawałam ketonal 50mg.

Gość gość
Tu autorka. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, bardzo mi pomogłyście. Pozdrawiam :)

Gość gość
Wielkość torby zależy od tego, co i w jakiej ilości masz spakować. Ja np. miałam dużo większą torbę, bo musiałam mieć własne podkłady poporodowe i podkłady na łóżko a to są rzeczy dość objętościowe. Poza tym ja jestem z tych, co mają ze sobą zawsze wszystko, co może się przydać na różne ewentualności z wybuchem bomby nuklearnej włącznie ;P W takiej malutkiej to bym może waciki zmieściła ;) Ktoś Ci napisał o tabletkach przeciwbólowych. Podpowiem z punktu widzenia farmaceuty. Paracetamol jest względnie bezpieczny i często podawany w szpitalach również w postaci kroplówki, ale generalnie podczas laktacji pierwszym rzutem powinien być ibuprofen (Ibuprom, Nurofen, Ibum itp.). Działa dodatkowo przeciwzapalnie, bo ma inny mechanizm działania. Nie będę się nad tym rozpisywać, bo najważniejsze, że jest bezpieczny dla maluszka, gdyż do mleka przedostaje się w śladowych ilościach. Z ketoprofenem (Ketonal) bym nie szalała. Jest silniejszy od obu poprzednich, ale jeśli ibuprofen pomoże (a mnie po cc spokojnie dawał radę), to nie ma sensu się nim faszerować, bo jest mniej bezpieczny dla dziecka.

Gość gość
gość wczoraj Dziękuję za informacje :)