Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Raider13

Czy Bóg mnie nienawidzi?

Polecane posty

Gość Raider13

Czy Bóg widzi we mnie swoje dziecko, czy łotra, przeznaczonego na męki piekielne? Jak mam się tego dowiedzieć? Boję się, nie chcę iść do piekła.

Gość gość
Boga nie ma, tylko zło rządzi światem. Gdyby bóg istniał to by dawno tu zrobił porządek.

Gość Raider13
A ja w Niego wierzę, tylko obawiam się, że przeznaczył mnie na piekło. Co mam robić? Jak mam Go przekonać, żeby mnie nie skazywał na piekło?! Niech mnie skaże na milion lat w czyśćcu, tylko nie na piekło!

Gość gość
nie ma w swiecie nic bardziej egocentrycznego niz czlowiek, a ty jestes wisienka na torcie, autorze/rko.

Gość gość
Już jesteś w piekle przez swoją niezaradność, głupotę, lenistwo, brakiem wiary w samą siebie i swoje możliwości, antyspołeczność, wymyślone fobie, za dużo obejrzanych idiotycznych programów w TV i....więcej ale nie chce mi się pisać.

Gość gość
Nie bój się.Po prostu zaufaj i przeproś.A On powiedział ,,idź i nie grzesz więcej,,.

autorze, nie popadaj w irracjonalną panikę, pracuj nad sobą i módl się, a moim zdaniem:-p do piekła nie pójdziesz. a co przeskrobałeś, że masz takie lęki

Gość gość
do piekła trafiają ludzie w wyniku działalności sił zła , które chciałyby nas wszystkich tam widzieć . Natomiast Bóg nie zbudował piekła dla ludzi tylko dla innych istot , i nikogo tam nie przeznacza. Siły zła pracując nad zgubą człowieka osiągają ten cel za zgodą człowieka i to jest dziwne że ludzie , oddalając się od boga popełniają wiele małych zgód na rzecz wiecznej zguby . Najwięcej ci którzy za życia unikają miejsc związanych z Bogiem, np: kościoła , audycji religijnych, pielgrzymek czy nawet modlitwy.

Może przestań wierzyć w takie rzeczy jak religia, a zainteresuj się tym co na prawdę dzieje się na świecie, powinno ci wyjść na dobre :)

Gość gość
Dopóki wierzysz, modlisz się Bóg Cię nie opuści. Bóg kocha wszystkich ludzi. Niestety jak widać w dzisiejszych czasach ludzie Boga w sercu nie mają. Wolą żyć jakby go nie było - łatwiej wtedy bo sumienie nie gryzie.

Gość gość
PatiPatunia Chyba odwrotnie - trzeba zająć się Bogiem i tym wszystkich co On oferuje. Bo to co serwuje dziś świat to istne bagno - morderstwa ,ataki terrorystyczne, dewiacje, zboczeństwa wszelkich maści, zbrodnie, zło i nienawiść. Pieknego mało jest. jedyna nadzieja w Bogu.