Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Która z was pisała, że jest architektem?

Polecane posty

Gość gość
12:58 Dzięki. :) Obawiam się, że na wypasiony ekspres nie będzie mnie jeszcze przez jakiś czas stać. Najpierw priorytety, potem dodatki. Może co najwyżej na jakiś mini srebrny kapsulak z Tchibo styknie funduszy. :P

Gość gość
hi hi, czekam aż niektóre baby każą sobie włosy ostrzyc przez kafe, nie ostrzyżesz, to co z ciebie za fryzjerka:). Ja nie jestem architektem ale mnie korciło, żeby dać tej kobiecie rady z sufitu, trzeba być sknerą bez wyobraźni, żeby kafe traktować jako żródło darmowej siły roboczej, skąd wiesz, kto tu siedzi i jakie jaja z ciebie robi :)

Gość gość
Już wiem, że architektów tu żadnych nie ma, co dało się zauważyć od razu wczoraj. Ale jak widać trafiają się np. różne życzliwe osoby postronne, co jest miłe. :)

Gość gość
to nie architektki tylko zwykle garkotluki sniace swoj sen o karierze na kafe :o

Gość gość
architektki nie pracują za darmo na kafe :)

Gość gość
Tak czy inaczej, muszę już wracać do obowiązków. Miłego wszystkim!

Gość gość
bo architektek nie ma na kafe! :o

Gość gość
Dokładnie, są za to pseudoarchitektki bo to ładnie brzmi.Na stronei decoria, kiedyś wstawiłąm tyko szkic, bardzo niedokładnny i za chwilę dostałam kilka fajnych propozycji.Przecież to minutsa roboty, nikty nie wymaga dokłądniego prjektu, możńą zaznaczyć tylko co gdzie ma być i tyle, ale trzeba się ne tym zanć.Już po raz kolejny wiedzę, ze kafe to taki troll raj i magalomania plus fantazja, nic wiecej.

Gość gość
13:25 A pisać poprawnie, jak widać, się nie nauczyłaś.

Gość gość
Wlasnie skonczylam czytac od pierwszej strony i powiem tak: laska ma wiecej pojecia o tym co robi niz niejeden zawodowy projektant wnetrz w naszym kraju ktory jest opozniony z trendami o srednio 5 do 10 lat w stosunku do zachodu. Wziac z kiosku gazete z polskimi wnetrzami i badziew az razi. Wszedzie neokomuna, mebloscianki, szafy wnekowe, kuchnie na wymiar na jedno kopyto, gladzie na scianach, panele, kompleciki, 500 odcieni brazu, kupa klitek z tymi drzwiami z mdfu z prostokatnymi szybkami. :o To co ona tu opisala jest zarabiste, bez kitu. Nawet do glowy by mi nie przyszlo wykorzystac stol tarasowy w domu, a pomysl suuuper i naprawde swietnie pasuje do wybranych krzesel!

Gość gość
hahah :D zdadza sie! zapomnialas jeszcze o karton gipsach, halogenach, kafelkach na scianach i podlogach

Gość gość
Weszłam właśnie w ten topik, przeczytałam pobieżnie i chcę dla ostudzenia emocji dodać parę słów: Jako architekt już na emeryturze (dlatego mam chwilę czasu, żeby wejść na portal społecznościowy), chcę powiedzieć, że architekt z zasady nie udziela anonimowych porad ( chyba, że bardzo ogólnych). To wymóg wiarygodności i odpowiedzialności. Jest wiele stron z darmowymi poradami architektów, wystarczy zajrzeć do internetu, porady firmują wtedy - na przykład - czasopisma wnętrzarskie, typu Murator , Cztery Katy itp i one ponoszą odpowiedzialność za treść. Należy się zalogować i przedstawić problem . Podaję przykładowo : czasnawnetrze.pl/porady-projektanta ,muratordom.pl www.urzadzamy.pl Niektórzy architekci - choć rzadko- udzielają porad na swoich blogach ( można poszukać w internecie), zwiększa się wtedy ich oglądalność . Można szukać też porad za granica, wstukując "Free architect advice" , pokażą sie strony z całego świata, Z góry mówię, że bezpłatne porady dotyczą głownie ogólnych założeń. Korzystanie z tego typu stron (z branży i nieanonimowych) daje gwarancję, że rad udzielą fachowcy, a nie przypadkowe osoby i zrobią to w zakresie, na jaki pozwala kontakt przez internet.