Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paniecopan

Czy człowiek ma prawo do tego,

Polecane posty

Gość paniecopan

żeby się w kogoś wpatrywać? Nie mówię o prześladowaniu i zmuszeniu do czegokolwiek, ale o podziwianiu pewnych części ciała, tyle że w sposób regularny i trochę bezczelny. Załóżmy, że lubię się patrzeć na jakiegoś osobnika z podtekstem erotycznym, ale nie chcę albo nie mogę doprowadzić do dalszego rozwoju sytuacji. Bardzo by was złościło, gdyby ktoś, kto nie oczekuje od was absolutnie niczego miał w swojej głowie pewne myśli związane z wami?

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
jak ktoś gapi się a ja go nie chce wlacza mi się agresja i nienawidzę tej osoby,jak chce kogos to lubie taka przemoc wzrokowa ,jak gapisz się jak chamka może być roznie

Gość gość
no ja myśle,że każdy ma prawo myśleć o czym mu sie tylko podoba..pomyśl ile sie myśli o sławnych osobach ;) o różnych aktorach np... mi niezbyt odpowiada to,że kolega ma ze mną ciągle jakieś sny erotyczne i o mnie myśli pod tym kątem,dziwnie sie z tym czuje ale z drugiej strony nic na to nie poradzę nie zabronie mu tak myśleć.

Gość gość
no a i tak nie wiemy kto i jak o nas myśli pewne osoby też nie widzą że ja o nich myślałam i nadal myśle.. mysli to powinno być coś tylko dla nas,taka nasza świętość. ja nawet żałuje że kolega informuje mnie o tych snach..mógłby dla siebie to zachować i byłby spokój.

Gość gość
Ale jak będzie miał te myśli i sny latami?

Gość gość
Czy człowiek ma jakieś prawo zależy od społeczności. Bezczelne i wymowne patrzenie się w czyjeś części ciała nie ma nic wspólnego z prawem a bardzo dużo z brakiem etykiety i zachamowań.

Gość gość
Czy to jest karane?

Gość gość
Jest bardzo dużo niedostępnych dla mnie dziewczyn, którym nie zawracam głowy, ale po prostu lubię sobie spojrzeć (czasem bez stawiania namiotu czasem z) na nie, no i lubię sobie przemyśleć, czy ich charakter, wygląd, barwa głosu etc. by mi odpowiadały? Czy ja jestem natrętny i namolny? Można się uprzykrzać samym patrzeniem? Jestem p******y?

Gość gość
Nigdy za nikim nie łaziłem, ale czasem przeglądałem zdjęcia na portalach. Czy takie zachowanie jest dopuszczalne?

Gość gość
mam nadzieje,że koledze przejdzie a nie będzie miał latami obsesje ( na razie ma od około 2 lat :O)

Gość gość
Odbiór będzie zupełnie różny w zależności czy gapiący/a się nam się podoba czy nie:D jeśli nie to z automatu jest założenie że to zbok i chcemy się ulotnić

Gość gość
Dobra, a jeśli byście coś takiego u siebie zaobserwowały to co? Wytłumaczenie osobnikowi w mniej lub bardziej delikatny sposób, że się tego sobie nie życzy, czy brak reakcji?

Gość gość
Reakcja: ulotnienie się, zero wchodzenia w dyskusje z takimi typami:D

Gość gość
zdecyduj sie czy o myslenie chodzi czy o gapienie..bo ja na nikogo sie ostentacyjnie nie gapie,patrze ukradkiem lub "wcale"..ale i tak potem o nim często myśle,tak bywa. zawsze myslalam,ze moge myśleć o czym chce bo i tak nikt nie będzie wiedział co myślę.. to mi dawało poczucie swobody i komfortu psychicznego. gdyby kiedyś wyszło na jaw co myślałam nie wiem czy bym to przeżyła..myslę,że byłoby to dla mnie bardzo niekorzystne.

Gość gośćmateusz
Namysłów to czarna doopa w województwie opolskim ma 16 tys mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
Nie mam silnej woli i nie umiem się powstrzymać, no i potem wynikają różne niezręczne sytuacje np. chwilowy kontakt wzrokowy, albo unikanie.

Gość gość
ODŚWIEŻOWYWOWYWUJĘ

Gość gość
Temat jest dla mnie i będzie CAŁY CZAS aktualny. Piszcie coś :*

Gość gość
Dzisiaj znów ta sama niezręczna sytuacja. Zerknąłem na dziewczynę, która stała na pasach o jeden raz za dużo.

Gość gość
Piszccie coś

Gość gość
Wam też przeszkadzam?