Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Autystyczne dziecko, rechabilitacja

Polecane posty

Gość gość

mam autystyczne dziecko, szukam nowych form rehabilitacji, bo od lekarzy niczego sie człowiek nie dowie. Czy ktoś zna jakieś skuteczne terapie wspierające rozwój dziecka autystycznego?

Gość Ronanina7
Żadne cuda niewidy. Tylko terapia behawioralna, na dodatek bardzo intensywna. Moje dziecko pracuje jak mały parobek od prawie 5 lat. Wyciągamy go małymi, ale widocznymi krokami.

Gość gość
terapia jak najbardziej. A myślałaś może komorze hiperbarycznej i terapii tlenem. Moja mama chodziła na hiperbarie z raną na nodze i opowiadała, że tam właśnie zaraz po niej sa rodzice z autystyczna córeczką. Podobno ta terapia jest bardzo skuteczna w takich przypadkach. W Warszawie można iść do ATAmedu na Siennej.

Gość gość
żenujące jest to, żeby z takich poważnych problemów jak dziecko z autyzmem robić spam i reklamy

Gość gość
Tak dla poczytania, może kogoś zaciekawi, bo mnie zainteresowało: Wszystkie dolegliwości ciała fizycznego, są skutkiem braku harmonii ciał subtelnych. Jeśli często opanowuje człowieka nienawiść, smutek, żal, zazdrość i inne negatywne myśli, uczucia, czy emocje, to za każdym razem, coraz bardziej niszczy swoje ciała subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajdujące się w ciałach subtelnych, schodzą na ciało fizyczne, poprzez różne dolegliwości. Nieprawidłowe działania, myśli, negatywne emocje i uczucia, powodują dolegliwości i tylko sam człowiek jest za nie odpowiedzialny. Duża różnorodność dolegliwości, spowodowana jest przez różne przyczyny, jakie człowiek wywoła. Inne dolegliwości odczuwa kiedy, nie może komuś wybaczyć, inne kiedy jest ciągle pełni zazdrości, a jeszcze inne kiedy na przykład. źle się odżywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że to sam człowiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. Również i sam może się ich skutecznie pozbyć. Powinien to jednak chcieć zrobić sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Jeśli dolegliwości ma małe dziecko, oznacza to że rodzic powinien popracować nad sobą. Zaczerpnięte z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/

Gość gość
Ja tez sporo słyszałam o ATAmedzie i tych komorach hiperbarycznych. Moja babcia po udarze tam jeździła. Zdecydowanie lepiej się po tym czuła.

Gość gość
Ja moge polecić fajne przedszkole integracyjne Bajeczka. Psycholog oraz logopeda dostępni są tam prawie codziennie. Prowadzone są terapie psychologiczne oraz pedagogiczne. Trzy razy w tygodniu, prowadzone są również terapie z pedagogiem specjalnym dla dzieci z orzeczeniem o niepełnosprawności intelektualnej ( autyzm, Asperger). Zajęcia wspomagające integrację sensoryczną oraz koordynacje ruchową prowadzone są codziennie. To nie to co rehabilitacja jako taka, ale może sie przyda...

Gość gość
dziecko autystyczne powinno być objęte wczesnym wspomaganiem rozwoju i kształceniem specjalnym. w przedszkolach, które prowadzą takie zajęcia, są specjaliści, którzy dobierają terapię dla dziecka. nie zawsze jest to behawioralna. zajęcia są darmowe. pamiętaj, że za dzieckiem autystycznym "idą" duże pieniądze. może powinien chodzić do przedszkola, tam powinien być dla niego nauczyciel wspierający tzw. cień - jeżeli jest taka potrzeba. Autyści są różni, nie warto patrzeć na nich jedną miarą. u nas jest kilkoro i każdy inny :D