Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy przedłużanie i zagęszczanie niszczy włosy?

Polecane posty

Gość gość

Myślałam o przedłużeniu i zagęszczeniu, ale mam dość delikatne włosy i boje się je obciążać. czy takie zabiegi niszczą włosy?

Gość Zelenka
Nie, jeśli łączysz je razem z dobrymi kosmetykami regenerującymi i maskami odżywczymi. Od czasu jak zaczęłam stosować wszystkie od Chantal, nic nie jest mi już straszne.

Gość gość
Możesz spróbować przedłużyć i zagęścić włosy metodą kanapkową, bo to właśnie jest metoda przedłużania włosów dla osób posiadających wrażliwe i delikatne włosy. Dzięki tej metodzie one się nie obciążają. No i w tej metodzie jest super to że włosy sie nadają do wielokrotnego zakładania, sa mocowane na takich specjalnych tasmach. Musisz się dowiedzieć, polecam Ci Elwirę Maj, ona jest super trychologiem i u niej w salonie można tez włosy przedłużyć.

Gość gość
Musisz dobrać metodę do rodzaju swoich włosów. U mnie sprawdziła sie metoda przedłużania i zagęszczania TAPE ON AND OFF (na silikonowej taśmie). Oczywiście włosy są w 100% naturalne. Silikonowa taśma, na której są przedłużane włosy, jest w 99% niewidoczna. Włosy te mogą być zakładane i zdejmowane wielokrotnie w ciągu półtora roku, co jest bardzo wygodne i tez finansowo opłacalne. Ja sobie robię w In Harmony, maja dobrej jakośc***asemka.

Gość gość
Nie zniszczy włosów, tylko wybierz dobrą metodę (np laser Nano) i sensowny salon. Chodzi o to, żeby włosy były dobrej jakości, naturalne, europejskie (a nie np azjatyckie). Mogę polecić salon Miraflores, mam dobre doświadczenia związane z tym miejscem.