Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy mogę czuć się zaproszona i iść?

Polecane posty

Gość gość

Wiem, że moje pytanie/post jest nie do końca na temat, bo dotyczy chrzcin a nie ślubu - ale może będziecie uprzejmi i mi doradzicie czy iśc czy nie iść na chrzciny.... Spotykam się z chłopakiem ponad pół roku. Jego brat prosząc mojego chłopaka, aby został chrzestnym podobno również wspomniał, że ja też jestem zaproszona na chrzciny (mnie przy tym nie było). Z jego bratem i bratową widujemy się czasem, raczej okazjonalnie. Ostatnio jak była razem cała nasza czwórka, był temat chrzcin, ale rodzice dziecka nic nie powiedzieli, żebym ja też przyszła. Mój chłopak mówi, że jestem zaproszona i żebym poszła razem z nim, ale ja nie czuję się zaproszona. Rodzice dziecka mogli chociaż wspomnieć jak widzieliśmy się, żebym tez przyszła, ale tego nie zrobili. Chrzciny to nie jest impreza w stylu wesela, że osoba towarzysząca jest prawie standardem. A Wy co sądzicie? Iść czy nie iść? Dodam tylko, że wszyscy jesteśmy w okolicach trzydziestki.

Gość gość
a wymagasz zaproszenia na piśmie? jeśli zaprosili twojego chłopaka z osobą towarzyszącą, to idź. Wiesz dlaczego nie zaprosili cię na spotkaniu? Bo nie chcieli "twojego" chłopaka ograniczać, jakby chciał iść z kimś innym. Skoro jednak on ci powiedział, że jesteś zaproszona, to jesteś. I tyle.

Gość gość
Oczywiście,że idź. To przecież naturalne,że skoro jesteście razem to idziecie we dwoje.

Gość gość
Nie wymagam zaproszenia na piśmie, ani jakiegoś oficjalnego. Nie byłoby dla mnie tematu, gdybym się nie widziała z jego bratem i żoną. Wtedy normalnie poszłabym. Ale jak widziałam się, był temat chrztu, a oni nic nie wspomnieli to nabrałam wątpliwości, czy oni chcą żebym też była.