Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czemu tak dlugo idzie w tym roku kasa z us

Polecane posty

Gość gość

3 tyg. temu bylam sie pytac. pani powiedziala ze rozliczaja 18 lutego. ja zlozylam 23 lutego. wszystko wporzadku ale tyle czasu rozliczaja 5 dni.

Gość gość
Ja składałam 15 marca, zwrot dostalam po 2 tygodniach.

Gość gość
Widać, ze nie masz pojęcia o pracy US jak i ilości zeznań podatkowych oraz minimalnej obsadzie kadrowej. Termin zwrotu ustawowy do 3 miesięcy . wiec jest czas.

Gość gość
wiem ile maja czasu na zwrot. qale bylam sie spytac jak tam stoje. pani powiedziala 3 tyg. temu ze wyplacaja 18 lutego. a ja skladalam 23lutego. roznica 5 dni. a tyle kasa idzie?

Gość gość
Jaka bida z nedza by isc do us i pytac jaka date dzis rozliczaja. Spalilabym sie ze wstydu.....

Gość gość
Rozliczyli 18 lutego a Ty złożyłas 5 dni pozniej wiec juz po rozliczeniu i teraz musisz czekac na kolejne. Naprawdę jestes taka ciemna? :o

Gość gość
3 tyg. temy wyplacali 18 luty. czyli przez 3 tyg. wyplacaja 4 dni. od 18-23. tyle czasu trwa przelanie kasy?

Gość gość
Po pierwsze najpierw piszesz, że rozliczają 18 lutego, a potem że wypłacają. Dla mnie to wcale nie jest równoznaczne. Poza tym im później, tym tym więcej pitów spływa i w terminie 18-23 lutego dotarło ich do urzędu tyle, że będą je rozliczać miesiąc. Niemniej się z toba zgadzam, bo ja wysłałam przez internet ponad miesiąc temu i ciągle jest na etapie "wprowadzony do systemu". Wydaje mi sie, że nie ma pieniędzy i będą przeciągać zwrot do 3 miesięcy.

Gość gość
Jak rozliczasz przez internet jest duzo szybciej. Ja w ub roku rozliczałam papierkowo to dostałam po miesiacu a w tym roku miesiac juz minał :(

Gość gość
Urzednicy sami w tym roku rozliczaja. Zazwyczaj robia to stazysci/studenci, wiec jest szybciej.W tym roku sa skierowani do obslugi 500+ zamiast do skarbowki.

Gość gość
Wszystko zależy od danego us .raz dostałam po 2tyg.później się przeprowadziłam i składam w innym us i czekałam 2 miesiące...

Gość gość
i jesdzcze poczekam. informacja ze wyplaty nadpalty podatku za 2015 rok zostaly wstrzymane. termin niewiadomo- kasy brak w urzedzie. dzis rozmawialam ze znajoma. czy to mozliwe ze skarbowka nie ma kasy na wyplaty podatku

Gość gość
Ja pracowałam kiedyś w urzędzie skarbowym i powiem- możliwe, że nie mają pieniędzy na koncie. Niejednokrotnie czekają na przelew.