Gość gość Napisano Kwiecień 14, 2016 Witam, mam pytanie co powinnam zrobić w takiej sytuacji. Obecnie zameldowana jestem na stałe w lokalu komunalnym gdzie mieszka moja mama wraz z rodzeństwem. Najemca jest tam wspólny. Rodzeństwo nie może się dogadać co do partycypowania w kosztach czynszu i z tego tytułu powstało tam zadłużenie ( płacić chciała tylko mama i ciocia pozostałe 5 osób nie). Ja obecnie z mężem kupiłam mieszkanie i chcę wziąć mamę do siebie a tym samym wymeldować siebie i ją z ww lokalu. Jednak wg prawa odpowiadam w części za dług tam powstały. Czy w obecnej sytuacji mogę pójść do Miejskiego Przedsiębiorstwa Gospodarki Komunalnej bo od nich wynajmujemy lokal i poprosić o rozliczenie tylko swojej osoby? Nie zamierzam płacić całości za pozostałą rodzinę a spłacić jedynie część swojego długu i się wyprowadzić z czystym kontem. Jak to zrobić? Zdaję sobie sprawę, że jest to post wymagający wiedzy prawnej ale może ktoś był w podobnej sytuacji? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach