Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co robic kot ma pchly

Polecane posty

Gość gość

Mam kotke perska jak wiadomo dlugie wlosy a tam kurfffa pchly i nie ma jak TEGO wytepic,mialam spray od weta i nie pomoglo a kot byl chory bo wylizywal trucizne, tak ze darujcie sobie rady tego typu a ciekawa jestem jak zlikwidowac pchly bez otrucia kota,

Gość gość
Nastepnym razem zaaplikuj kotu krople tuz nad lopatkami. Rozchyl siersc tak tak aby bylo widac skore i delikstnie wmasuj specyfik. Krople,masci moga byc jednak niewystarczajace, zapytaj w lecznicy o obroze przeciepchelne dla kotow.

Gość gość
Dzieki za rade ale juz to przerabialam,kropelki od weta albo ze sklepu sa poto tylko aby wyplukac sie z kasy i nic nie pomoc kotu,tak naprawde jest ! bo te male jajeczka kotek rozprusza wszedzie po calym domu a z nich rodza sie nowe pchly ! walczyl ktos z was juz z ta plaga ?

Gość gość
Krople sa idealne tylko ze ty musisz codziennie odkurzac podlogi, kanapy, itd i myc podlogi. Troche to trwa ale da sie wytepic.

Gość gość
Myje codziennie podlogi woda z octem a pchly mieszkaja w tapczanie w poscieli w kocu, wszedzie sa,

Gość gość
piore posciel co pare dni doslownie, aby sie nie zagniezdzily i... znowusz sa , kurffa

Gość gość
Kota oddać na kwarantanne,wy na trzy dni wyjazd z chałupy a przed wyjściem cały dom spryskać środkiem przeciwpchelnym. innej rady nie ma jeśli chcesz się pozbyć problemu raz na zawsze,moja siostra po kilkumiesiecznej męczarni skonsultowala się z wetem i tak właśnie zrobiła,wystarczyło kilka dni a ona męczyla się tak długo.

Gość gość
Na kilka dni kwarantanna to nie starczy bo one wylegaja sie co 2 tygodnie, tz. ze sa znowu nowe,

Gość gość
Jeśli sama nie możesz sobie z tym poradzić, to musisz iść z kotem do weterynarza. Ja z moim chodzę do http://weterynarz-szczecin.info/ , nieraz bardzo mu pomogli.