Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wanttobehealthy

Problemy z cewką moczową

Polecane posty

Witam. Od lutego mam bardzo duże problemy z cewką moczową. Zaczęło się to w lutym. Na początku wszystko wskazywało na zapalenie pęcherza. Dostałam antybiotyk, nie zadziałał, potem dostałam drugi, który również nie pomógł. Zostało wykonane kolejne badanie moczu-zwykłe i z posiewiem. Oba wyszły dobrze. Byłam również u ginekologa, tam rówież wszystko dobrze. Skonsultowałam się z urologiem. Zlecił cewnikowanie, żeby sprawdzić czy w moczu nie ma bakterii i czy do końca opróżniam pęcherz. Badanie również wyszło dobrze, jednak problem był z doborem cewnika. Podobno normalnie kobietom wchodzi taki o rozmiarze 20, a w moim przypadku trzeba było użyc 8. Padło więc podejrzenie, że moja cewka jest zwężona i trzeba ją poszerzyć przez wkładanie coraz szerszych cewników. bardzo, ale to bardzo się boję. Podczas badania odczuwałam ogromny ból, naprawdę. Ponadto 2 godziny po nim nie umiałam przestać płakać. tak bardzo mnie bolało. Nie wyobrażam sobie poddać się temu ponownie, tym bardziej z szerszym cewnikiem. Zaproponowano mi, że podadzą mi głupiego jasia, ale wydaje mi sie, że nie zniweluje to bólu. Nie wiem, co robić. Powoli nie wytrzymuję, często nie umiem funkcjonować. Poza tym wyczytałam, że takie coś dotyka w wiekszosci mężczyzn, lub kobiet w podeszłym wieku. Nie wiem skąd to u mnie, bo mam 17 lat.Czy ktos miał jakieś doświadczenie w tym temacie i mógłby sie podzielic spostrzezeniami? Naprawde bardzo się boję. Z góry dziękuję

Gość gość
wspólczuję, wiem co to bolący pęcherz, ale na szczęście aż tak źle nigdy nie mialam