Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ktora z was do smazenia uzywa oleju kokosowego zamiast rzepakowego?

Polecane posty

Gość gość

zamiast oleju zwyklego wole kokosowy bo podobno zdrowszy. wiem ze ten tani jest i rafinowany ale wlasnie chce do smazenia tylko.. czy wg was moze byc podrabiany z jakims innym tluszczem skoro taki tani???nie da sie sprawdzic niestety czy falszywy czy nie. czy wg was lepiej sobie dolozyc kasy i do smazenia kupic ten nierafinowany,czy ten z linku wystarczy. http://www.zdrowazywnosc.com.pl/produkt-71481 .html

Gość gość
podlegają rafinacji po to, aby były bezpieczne podczas smażenia. ja juz przeszłam przez wszystkie "wynalazki", z olejem kokosowym włącznie. do "krótkiego" smażenia używałam nierafinowanego. kupiłam kiedyś rafinowany marki house of asia i miał taki zjełczały zapach.. ostatecznie wróciłam do starego, dobrego oleju rzepakowego, który sam w sobie jest bardzo wartościowym olejem.

Gość gość
akurat ja tego sklepu baaardzo nie polecam! dwa razy zamawiałam i dwa razy pomylili zamówienie!

Gość gość
kochana nie chodzi o sklep:) chodzi o olej..czy wg was moze byc podrabiany??bo siostra mi mowi ze za tani i zebym nie kupowala..bo moze jakies miksy z tluszczem innym skoro taka cena.. zgadzacie się z tym?

Gość gość
czy tam jest w ogóle podana pojemność? może ten olej jest w jakimś małym słoiczku? znajdź sobie jakiś bardziej rzetelny sklep, gdzie będzie napisane 100% virgin oil i wtedy będziesz miała pewność;) ps. będzie jeszcze różnica cenowa pomiedzy olejami "eko", a "normalnym".

Gość gość
Wyłącznie olej kokosowy nierafinowany. Tylko wtedy ma wszystkie swoje właściwości. Olej kokosowy może zwiększyć wydatek energetyczny ciała, pomagając spalić więcej tłuszczu. Kwas laurynowy zawarty w oleju kokosowym może mieć działanie anty-bakteryjne, anty-wirusowe i anty-grzybiczne, może pomagać w leczeniu wszelkich zakażeń, może chronić włosy przed uszkodzeniami, nawilża skórę i działa jak krem przeciwsłoneczny! Ostatnio widziałam olej kokosowy nierafinowany 900 ml świetnej cenie 35 zł. Jest taki fajny sklep internetowy - Swojska Piwniczka. Tam maja ogromny wybór zdrowej żywności.

Olej rafinowany może być kuszący ze względu na swoją cenę. Należy się go jednak wystrzegać, ponieważ jest produkowany w wysokiej temp. i traci swoje zdrowotne właściwości. Wybierz olej nierafinowany tłoczony na zimno (extra virgin). Jest droższy, ale tylko taki zapewni korzyści dla Twojego zdrowa. Więcej informacji o oleju kokosowym http://ekoist.pl/co-powinnismy-wiedziec-o-oleju-kokosowym/ Pozdrawiam ;)

Gość gość
Dzięki za cynk, nie znałam wcześniej Swojskiej Piwniczki. Tam jest dosłownie wszystko!!! I ceny mają faktycznie super! :-)

Gość gringoo
jaużywam tylko oliwy z oliwek, nic innego, uważam, że jest najzdrowsza. ostatnio kupuję tylko oliwę z primo gusto bo jest najbardziej zbliżona do tej którą się zajadałam w Grecji i we Włoszech.

Gość gość
Na oleju kokosowym smażę naleśniki w wersji na słodko-wychodzą pyszne z nutką kokosową.

Gość ernika
ja smażę tylko na oliwie z oliwek, używam tej z primo gusto bo moim zdaniem jest najlepsza, poza tym jest też najzdrowsza.

Gość antilla
ja też smażę tylko na tej oliwie, z resztą dodaję ją do sałatek i wielu posiłków bo jest naprawdę smaczna.