Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Puszące się włosy

Polecane posty

Gość gość

Kurcze, mam strasznie puszące sie włosy. Rano wymodeluję sobie na szczotkę - to jest ok. Wyjdę na zewnątrz, 10 minut i już puch. Jak sobie radzicie?

Gość gość
Zapraszam do Szkoły Delta Edukacja na kierunek Technik Usług Kosmetycznych! Na profesjonalnie prowadzonych zajęciach poznasz odpowiedzi na wszystkie nurtujące Cię pytania z zakresu kosmetyki! W szkole Delta Edukacja nie ma żadnych ukrytych kosztów. Nie podpisuje się umowy!- Zapraszam do zapisu! Szkoła mieści się na ul. Szewskiej 17/1 , numer telefonu 798149906 . Pozdrawiamy- Delta Edukacja

Gość gość
Prawdopodobnie masz włosy kręcone/falowane, i nie umiesz o te fale zadbać. Poczytaj blog Anwen i inne włosomaniackie, to dowiesz się, jak prawidłowo się włosami zająć i wydobyć ich naturalne piękno. Efekty mogą być np. takie: www.anwen.pl/2011/10/moja-wosowa-historia-kasia.html

Też mam puszące się włosy i długo nie mogłam dojść z nimi do ładu, pryskam jakimiś odżywkami, ale nic. Jak nie zwilżę wodą przed wyjściem to dosłownie masakra. Zmieniłam na szampon Petal Fresh i czekam na rezulataty. Podobno ma jakieś składniki organiczne, więc ma działać :D

U mnie jedno wyjście na wilgotne powietrze wiążę się od razu z falowaniem moich włosów. Nie da się ich okiełznać potem w żaden sposób. Moja fryzjerka poleciła mi szampon, a przede wszystkim odżywkę l'biotica repair. W cuda nie wierzę, ale spróbować zawsze można... :D

Gość gość
Keratyna czekoladowa amazon keratin i po problemie. Włosy dalej mogą się falować, ale już się nie puszą.

Gość EllaFitzgerald
Mi pomógł szampon Sessio z keratyną od Chantal. Wszystko jest gładkie i dodatkowo błyszczące.

Gość gość
jedna normalna odpowiedź, a reszta nasssssrane spamem... to forum robi się ŻAŁOSNE :o :o :o

Gość gość
Hm, jak masz troche wiecej kasy to sprobuj keratynowego prostowania ( nie zrobilam go w salonie fryzjerskim, tylko kupilam keratynę od marki inoar i zrobilam w domu z pomoca siostry) albo sprobuj jakiejs odzywki od nich- thermoliss jest mega swietny :)

Gość gość
A w Wawie gdzie można zrobić zabieg keratynowy Amazon keratin?

Gość gość
W Warszawie w salonie ,,Beauty Club'' ul. Pokorna 2. Polecam te zabiegi keratynowe.

Gość gość
Zgodzę się - keratynowe prostowanie jest rozwiązaniem, ale możesz tez spróbować olejowania i bogatszych masek. Jesli efekt puszenia nie jest problemem "glebokim" moze to drugie wystarczy. w przypadku keratyny - true keratin, w przypadku olejów i masek- olej arganowy, winogronowy, awokado i migdał (tez mam puszace i te najlepsze).

Gość gość
Keratynowe prostowanie włosów jest bardzo skuteczne, jeśli nie ma się czasu na olejowanie i długie zabiegi z włosami w domu. Tak jak ja. Sama borykałam się puszącymi i spalonymi włosami po nieudanym zabiegu u fryzjera. Keratynowe prostowanie okazało się ratunkiem dla moich biednych włosków. A dla zainteresowanych tutaj można poczytać o właściwościach keratyny: https://portal.abczdrowie.pl/keratyna-do-wlosow

Gość gość
A próbowałaś zabiegów keratynowych Amazon Keratin? Maja super te zabiegi, zwłaszcza keratyn czekoladową - po niej włosy się nie puszą, ale zachowują naturalne fale. Chyba, że chcesz mieć efekt prostych włosów. To wtedy keratyna winogronowa. Bardzo polecam te zabiegi i kosmetyki.

Gość gość
A jakich kosmetyków używasz? Może warto przejść na organiczne? Miałam podobny problem i trycholog dobrała mi fajny szampon i odżywkę. Warto iść na konsultację. Salon godny polecenia - Miraflores na warszawskich Bielanach.

Moim zdaniem powinnaś używać pasty do włosów, ale w niewielkiej ilości, żeby włosy nie wydawały się tłuste i sklejone. Nałóż na włosy i rozczesz. Powinno to pomóc. Możesz iść też do fryzjera i zapytać się jakie cięcie byłoby odpowiednie żeby włosy się nie puszyły.