Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy! Potliwosc !

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam 19 lat i strasznie się poce od 5 lat. Całe ciało od głowy ,aż po stopy . W nocy jak śpię to moje pachy cały czas są mokre . To nie ustępuje i strasznie mnie to męczy,bo dbam o siebie a te pocenie tego nie pokazuje ! Strasznie jestem psychicznie pod tym kątem wyniszczenia ... Żadne antyperspiranty,szalwie,naturalne,blogerzy nie pomagają.Wystarczy ,że jest mi za gorąco lub mam nerwowa sytuację to moje ręce już mokre są razem z czołem i plecami .okropne! Byłam w ciągu tych pięciu lat u różnych lekarzy w różnych miastach. Ostatnio zrobiłam badania na tarczyce i cukrzyce -nie mam ich. Ale co z tego ,że nie mam jak dalej muszę męczyć się i np podmywac pachy lub stopy a to nie jest ciekawe i przyjemne robić tak codziennie ,oszaleje...nie wiem co zrobić już .. pisałam jeszcze do lekarza ,który zajmuje sipa sympatektomia ale on kazał mi iść do endokrynologa.Doradzicie cos jeszcze? Nie wytrzymam już z tym dłużej:/chce normalnie korzystać z życia..pozdrawiam

Gość gość
kilkuletnia burza hormonalna, to przejdzie, ale nie mozesz sie za mocno denerwowac , naucz sie poki co z tym zyc

Gość gość
Zyc? Proszę Cie. Jak mam z ludzmi miec kontakt bliski skoro od razu sie poce i wgl? Co mam sie odizolowac? To siedzi w psychice totalnie juz ... Mam 19 lat a nic z zycia nie wiem bo nie chodze nigdzie bo sie wstydze . wolalabym umrzec i urodzic sie w innym ciele niz tak zyc i to jeszcze kilka lat ? Skoro zaraz 6 lat wybije i ile jeszcze?10? Nie nie nie :(((

Gość gość
Rozumiem cie wysmienicie bo sama spędziłam zamknięta w pokoju przez kilka lat. Na dodatek dostałam jakiejs fobii społecznej, bo bałam sie chodzic miedzy ludzi a potem nawet wychodzic na ulice. Nie raz zadawałam sobie pytanie po co ja jeszcze żyję....? Walczyłam z poceniem jak się dało ale nic mi nie pomagało. Electro Antiperspirant zatrzymał pracę gruczołów potowych, bez chemii, bez bólu i bez żadnych skutków ubocznych. Jedyne co zmieniło moje życie na o wiele lepsze to Electro Antiperspirant. Dzis mam swoją rodzine i dzieci. Nie martw się, dla ciebie też nie jest za późno. electroantiperspirant.com

Gość gość
Jesli wykluczylas inne mozliwe przyczyny, to jest to nadpotliwosc pierwotna. Tez sie z tym mecze od 13 roku zycia, probowalam wielu antyperspirantow, naparow, suplementow i nic to nie dalo. Poce sie na calym ciele, najmocniej wiadomo - pachy, ale tez twarz i plecy. Przez jesien i zime radze sobie bez wiekszych problemow, nosze czarne swetry i inne okrycia wierzchnie z materialow, na ktorych nie widac mokrych plam, ale lato to koszmar. W nadpotliwosci nawala uklad termoregulacji i czesto jedyne wyjscie to zaakceptowac siebie. Ja otwarcie mowie o tym ze duzo sie poce, nosze ze saba antybakteryjne chusteczki, antyperspirant i koszulke na zmiane i nie spotkalam sie zeby ktos mnie wysmial. Nie pozwol zeby jakas ciecz cie ograniczala, ja uwielbiam sport i nie obchodzi mnie, co pomysla o mnie ludzie ktorych wyprzedzam na rowerze, nawet jak ze mnie kapie.