Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

STYCZNIÓWKI 2017

Polecane posty

Gość gość
Paulina faktycznie jakiś dziwny ten lekarz. Moj nawet sam zapytal mnie o zwolnienie... Ile ma juz Wasza dzidzia?:) Asia

Gość JestemAgentką
Paulina,chodzisz państwowo ? Ja na Twoim miejscu od razu zmieniłabym ginekologa. On jest od tego żeby odpowiedziec na wszystkie Twoje pytania, a nie zbywać. Roksolala, ja byłam pierwszy raz 5tydz i 4 dz na usg i też nie było serduszka, w 7tyg i 1dn już biło, także wszystko u Ciebie jak najbardziej w porzadku :)

Gość gość
1,11 cm. Oczywiście więcej do niego nie pójdę. Tylko jestem rozczarowana bo przylozylam się do szukania lekarza i sprawdzałam opinie A tu takie rzeczy. No trudno. Będę szukać dalej. Pracodawcy muszę chyba powiedzieć. Im wcześniej tym lepiej. Żeby mi nie kazał dźwigać i żeby nie był zdziwiony jak pójdę na zwolnienie. P.

Gość gość
Mamy z mężem wykupiony pakiet w luxmedzie. P.

Gość gość
Paulina a Wy wzięliście juz ślub, czy cos pomyliłam, ze jesteście narzeczenstwem?:) Asia

Gość gość
Ponad pół roku po ślubie jesteśmy:) P.

Gość gość
Ooo no to bardzo fajnie:) i od razu pelna rodzinka będzie, super:) Asia

Roksolala nie martw się brakiem serduszka, ja w obydwu ciazach miałam niewidoczne serduszko a w pierwszej tak.się pospieszylam z wizytą, że nic nie bylo widać na usg a gin powiedział mi o opcji ciąży pozamacicznej! Nie pytaj ile stresu mnie to kosztowało. Oczywiście obie ciążę zakończyły się narodzinami cudownych dziewczynek :) poza tym usg to urządzenie, które również myli się w pomiarach... Głowa do góry i teraz bez stresu, bo to nie pomoże maleństwa :)

Gość kuleczka32
Dziewczyny a jaką Wy miałyście betę na pierwszym badaniu? Bo ja się trochę martwię moja to tylko 53 i coś. Ostatnią @ miałam 12.04. Opowiedzcie proszę:)

Gość 8Majka
kuleczka32- beta ma swoje przedziały, na wyniku powinny być zaznaczone do poszczególnych tygodni. Najważniejszy jest przyrost, zrób najlepiej po 48 lub po 72 godzinach ponownie, musi rosnąć poniżej przesyłam przydatny kalkulator: http://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html Nie denerwuj się na pewno wszystko jest ok:)

Gość BMO
W pewnym sensie sie cieszę ze mieszkam gdzie mieszkam tyle stresu mi odchodzi, nie musze myślec czy beta ok czy nie, czy serce juz powinno byc czy pęcherzyk ma właściwy rozmiar.... Pójdę w 12 tygodniu i bede wiedzieć wszystko co powinno byc ok na dana chwile.

Gość Onika83
Paulina, ja na Twoim miejscu tez zmieniła bym lekarza, ten to jakiś konowal. Bmo, podziwiam za ten spokój,12 tygodni to masa czasu.My tu wiemy o wszystkim od razu i tylko wszystko porównujemy, analizujemy i się martwimy.Jednak jak coś jest nie tak, to od razu jest pomoc lekarska.A u Was tylko czekanie. W sumie to i tak źle i tak nie dobrze.

Gość Onika83
Kuleczka nie porównuj bety z innymi dziewczynami, u każdej jest to sprawa indywidualna. Grunt żeby prawidłowo przyrosla :)

Gość gość
Juz leć na zwolnienie na początku :-P bardzo mądry lekarz. Chora jestes?nie. Jestes w ciazy.

Gość BMO
Onika83 Punkt widzenia zależy od punktu siedzeniA. Mi wszystko tutaj pasuje i patrząc na to ile wy biegacie po lekarzach czy laboratoriach to pukam sie w głowę ale pewnie gdybym była w PL to robiłabym tak jak wy bo nie znalabym innego podejścia. Moja siorka bedzie rodzic na dniach wiec ona sie puka w głowę jak jej mowie co u mnie. Onika chyba jestesmy w tym samym wieku. Ja jutro ide pierwszy raz do położnej. Ciekawe co sie dowiem ciekawego. Gdzieś kiedyś pisałam o braku objawów. Teraz z kolei ja tak mam ze ani piersi mnie nie bolą, mdłości z pierwszych dwoch tygodni minęły tylko troche zmęczenia po całym dniu pracy ale nie będąc w ciazy tez tak miałam :P

Gość Onika83
Bmo właśnie o to mi chodziło. Moja bratowa mieszka w Anglii i tez pierwsza wizytę miała w 12 tyg. I z jednej strony się cieszyła, bo do tego czasu zero schizow jak my tu. Np ze beta za niska, zarodek za maly itd.Tutaj jest lepiej pod tym katem,ze coś się dzieje to dostanie się leki a tam nie. Podobno traktują jako " naturalna selekcję "? Mam 32 lata a Ty ? :)

Gość Onika83
A z objawów to piersi czasem wrażliwe przy dotyku i zmęczenie. Zero mdłości i wymiotów. Aha mój jeszcze twierdzi,ze podobno jestem zmierza jak diabli, ale ja mu nie wierzę :p

Gość BMO
Onika83 Hehe no ja juz 33. Masz na mysli ze jesteś oziębła? ;) mi sie w ogole seksu nie chce, nawet nie pomógł kilkudniowy wyjazd ema :P ale jak nie byłam w ciazy to tez nie byłam wulkanem seksu, w ogole cud jakis zeby bzykać sie 4 razy w miesiacu kwietniu i jeszcze wpadkę zaliczyć haha

Gość Onika83
Hehe ozieblosc do tej zmierzlosci można dodać jak najbardziej :p To ostatnie o czym myślę. To zresztą chyba normalne, no i muszą panowie uzbroić się w cierpliwość. ..taki los :p w 2 trymestrze to się podobno zmienia na ich korzyść :) A do dziecka wystarczy raz, wiec te 4 to i tak przedobrzyliscie hihi

Gość BMO
Musiałam sprawdzic "zmierzlosc" w słowniku haha, pierwszy raz słyszałam takie określenie ;)

Witajcie styczniowki :) czy mogę dołączyć do Waszego grona ? Wczoraj (15dpo ) ujrzałam na teście ciazowym 2 piękne różowe kreseczki :):):):):) Google podpowiada ,że termin mam na druga polowe stycznia ,jestem zaskoczona ,ponieważ nic mi nie dokucza nic nie boli ,poza brakiem@ nie miałam i póki co nie mam żadnych innych objawów charakterystycznych dla wczesnej ciąży ....jak to wyglądało u Was? Pozdrawiam :)

Onika, BMO u mnie ozieblosc razem z wkurzeniem o byle co, aż sobie czasem soczyste przeklne.... Aż mi żal mojego m. I potwierdzam, w drugim trymestrze są większe ochoty na igraszki, chociaż w poprzednich ciazach przyuwazylam, że im brzuch większy tym ochota męża mniejsza... Angelowa - gratulacje z całego serca! Podczytywalam Was na staraczkach 2016 2017 :) kiedy idziesz do gina?

Gość Onika83
Bmo nie dziwie się ,ze nie zrozumiałas. ..tam mi się słownik włączył, chodziło o to,ze jestem zmierzła :p Monna zobaczymy jak będzie, podobno czasem popularna jest pozycja " na lisa" czyli wycie do dziury :p:p:p A Tobie gratuluje,niech tyło lekarz potwierdzi :)

Dziękuję kochAne :):):) zapisałam się na 6 czerwca dopiero ,dobry specjalista ma niestety długie terminy :):):) jestem bardzo podekscytowana :)

Angelowa, z pierwszą wizytą nie ma się co spieszyć, bo później niepotrzebny stres z powodu niewidocznego serduszka czy innych takich (wiem, wiem.. Łatwo mówić, sama byłam w pierwszej ciąży między 5 a 6 tygodniem, nic nie bylo widać i sugestia ciąży pozamacicznej ech...)

Gość BMO
Onika83 Zmierzla pierwsze slysze, musimy byc z roznych rejonów polski. Ja skończyłam dzisiaj wczesniej prace i czekam wlasnie na wizytę u położnej. Dzisiaj dokładnie 8 tygodni mija. Kurde brzuch mi burczy na cała recepcje.

Gość Onika83
Z m i e r z ł a ... r i z czytamy osobno, zresztą nie ważne :p Trzymaj się tam dzielnie i daj znać co i jak :) a potem do lodówki :p

Gość Onika83
Nieważne :p

Gość BMO
Hehe no i byłam... Założyły kartę ciazy nawet nie sprawdzając czy w niej jestem, milion pytań o rodzine, choroby, poprzednia ciąże. Pomiar wagi, wzrostu i ciśnienia, które mam tak samo niskie jak z Olivia 90 na 60. Wytłumaczyły co bedzie badane na pierwszym (12 tydzien) i drugim usg (miedzy 18 a 20 tygodniem). Przy pierwszym usg beda tez zrobione badania krwi na milion roznych chorób, HIV, różyczka, toxo, down, pomiar żelaza i jeszcze jakieś inne I tyleee Na wakacje leciec mogę, opalać sie mogę ale z umiarem, rower git, odpadaja tylko fitness, bieganie, jazda konna i sporty ekstremalne. Ogolnie jesli ktos był aktywny wczesniej to nie ma przeciwskazan aby zamulać na sofie.