Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

STYCZNIÓWKI 2017

Polecane posty

Gość BMO
Mnie dzisiaj głowa boli strasznie, czekałam 4h aż przejdzie aż w koncu sie poddałam i wzięłam paracetamol. Wiolka trzymaj sie.

Gość gość
Jenny29-to chyba pęcherzyk ma 13 mm a nie zarodek?:) Wiola trzymamy kciuki, żeby wszystko się dobrze skonczylo. Asia

Gość Mani_a
Cześć. Dawno mnie nie było. Dzisiaj wyszłam ze szpitala po tygodniowym pobycie. 18.05 dostałam krwotoku, okazało się że płód odkleja się od kosmówki. Serduszko bìlo. Trafiłam do szpitala, masa badań leków lezenie... oprócz odklejania plodu od kosmowki zrobil sie krwiak. Po lekach krwotok ustąpił, później plamienia takze ustapily. Fasolka walczy bo serducho bije :)

Gość gość
Mania-oj biedna, ale stresy przezylas:( ale cale szczęście, ze wszystko się dobrze skonczylo:* Asia

Gość gość
A ja to caly czas sie martwię, ze moj zarodek jest taki maly w porównaniu do waszych, bo jak bylam w 7 tygodniu, to z usg wyszedł 6 tydzień z kawałkiem a zarodek tylko 0,58. Asia

Gość TakaYa
Chcialabym dolaczyc do waszego grona. Jestem mama 3 letniego chlopca i tydzien temu wyszedl mi test pozytywny. Mam nadzieje, ze tym razem mi sie uda, bo jestem po dwoch poronieniach. Ale wierze, ze teraz juz bedzie lepiej.

Gość Onika83
Taka ya witamy :) Asia nie martw się, na początku wszystko płynie swoim rytmem, ale wszystko jest ok zobaczysz :) Mania to super,ze koniec końców dobre wiadomości, ciesze się :)

Gość gość
Cześć dziewczyny, mam termin na 16.01. ale stresuję się bo byłam na usg w 6t2d i ęcherz miał 13mm ale nie widać było zarodka :( czy któraś z Was miała późno widoczny zarodek? W.

Gość BMO
Ja mam pierwsze usg 20 czerwca. Akuart bedzie 12 tygodni i 3 dni.

Gość gość
BMO widziałam ze pytałaś o aktywność w ciąży, ja ćwiczę i spaceruję.

Gość gość
Witam, powinnam dostac miesiaczke 4 dni temu ale jak do tej pory nie przyszla, robilam test w dniu spodziewanej miesiaczki i wyszedl negatywny, staramy sie o dziecko i w tym miesiacy kochalismy sie co 3 dni, owulacje mialam prawdopodobnie 9 albo 10 maja. Czy powinnam powtorzyc test np. Jutro czy tamtemu moge zaufac i dac sobie spokoj i poczekac na miesiaczke?

Ja jeszcze nie dzwonilam do swojego ośrodka poinformować, że jestem w ciąży. Też bede miala pierwsze USG w 12 tyg.

Gość kuleczka32
Gościu z 21.48 mój test w 28 dc też był negatywny. Dopiero w 35 wykazał ciążę. W moim przypadku owulacja się przesunęła i zaszłam w ciążę około 20-25 dnia cyklu. Stało się tak dlatego, że miałam bardzo nieregularne cykle od 26 dni do 42 a nawet 52 :) także to był miły przypadek :) akurat syn ma 5 lat więc będzie jak znalazł :)

Kochane jakie witaminki lykacie?słyszałam przeróżne opinię i nie wiem co wybrać

Gość Onika83
Agelowa z witaminami się wstrzymaj, lekarz dokładnie Ci powie dokladnie co brać. Nie bierz na własną rękę ,bo możesz zaszkodzić :)

Gość BMO
Takaya Czyli tez mieszkasz w UK? Ja biorę zestaw vitamin pregnacare nie wiem czy sa one w Polsce ale u nas zalecane przez położne i lekarzy. Ja jutro do pracy :( nie wyrobiłam sie ze wszystkim przed urlopem grrr

BMO tak tez mieszkam w UK. Witamin nie biore, tylko kwas foliowy. Ogolnie czuje sie dosc dobrze, tylko boli mnie w krzyzu i brzuch czasami jak za duzo chodze lub dlugo stoje.

Gość Kasi891231
Witam serdecznie, ja również będę styczniowa mama. Wychodzi na to że jestem w 5tc5d. Po spodziewanej @ zrobiłam kilka testów wszystkie pozytywne. Mam nadzieję że się nie mylił. Biorę pregnacare. Jestem w UK i jeszcze nie byłam u GP, wiem że to będzie krótki wywiad a na badania i USG to położna się skontaktuje dopiero około 12 tygodnia. Jadę za tydzień do Polski na tydzień i już umówiłam wizytę u ginekologa jakoś tak trochę pewniej się poczuje jeśli zbada mnie tam lekarz. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. W lutym miałam samoistne poronienie. Ogólnie dobrze się czuję, czasami podbrzusze pobolewa. Jedynie co zauważyłam to bolące piersi jak nigdy i ogromna ochota na sen. Pozdrawiam wszystkie styczniowe mamusie

Gość BMO
U mnie jest zawsze wizyta u poloznej w 8 tygodniu. Ja od dzis zaczynam wakacje do 9 czerwca. Piekna pogoda wyjatkowo u nas wiec w planach wycieczka rowerowa na deptak nad ocean, trzeba korzystac z pogody.

Gość styczniowa W
Mi ginekolog zaleciła Pregna plus i Folik mama. Dziewczyny czy któraś z was miała w 6t2d pusty pęcherzyk? Mam nadzieję ze zarodek się rozwinie, mam przyjsc na wizytę za miesiąc ale nie wiem czy tyle wytrzymam :)

Gość oczekując
Hej niewiem czy mnie pamiętacie?:-)pisałam miesiąc temu dziś zrobiłam test i są dwie grube krechy:-)termin wychodzi na 9 lutego ale Ale nikogo tam nie ma:-(może mogę z wami popisać?:-)

Gość gość
Hej dziewczyny:) Ja nie miałam pustego pęcherzyka, ale skoro lekarz nie powiedzial, ze to nie jest cos niepokojącego... Chociaż ja na Twoim miejscu na pewno nie czekalabym miesiąca i poszla jeszcze raz do lekarza. Przeciez w takich wypadkach sprawa ulega zmianie z dnia na dzień, a miesiąc to bardzo dlugo i ja bym nie wytrzymała:) Oczywiście, ze możesz:) co to za różnica, czy styczeń, czy luty:) Asia

Gość gość
W środę mam dostać umowę o prace, juz mi minely 2 tygodnie na zleceniu:) i boje sie, co będzie później... Chce pracować, ponieważ dobrze się czuje i prace mam dwie minutki od domu, ale boje sie, jak zareagują inni... Chodzi mi głównie o dziewczynę szefa, ktora poronila jakiś miesiąc temu i w dodatku w pokoju siedzę z kolezanka, ktora tez jest po poronieniu i usilnie walczy o dzidziusia:( a niedługo i tak będę musiała wszystkim powiedziec, bo brzuszek powoli zaczyna wychodzić. Asia

Gość gośćstyczniowiątko
Mam termin na 9-10stycznia. Serduszko było widac dopiero we wtorek w usg przez brzuch. Wczesniek tylko pusty zarodek. Dowiedziałam się 3tyg temu Troszkę plamię,poza tym rewelacja

Gość styczniowa W
gośćstyczniowiatko w którym tygodniu i dniu byłaś gdy pokazał się sam pęcherzyk? miałaś regularne cykle? długie? moje były 29-38 dniowe i lekarka powiedziała że jeszcze nie ma powodów do niepokoju. poczęcie mogło być u mnie w 16 lub 18 dniu cylku.

Gość gość
U mnie bylo tak, ze jak bylam w 6tc, to pęcherzyk miał okolo 13 mm, a zarodek 3,9 mm. Asia

Gość Onika83
Asia, to pewnie będzie niezręcznie sytuacja,jednak nie możesz się tym tak stresować. Szkoda mi tych dziewczyn,ale to przecież nie Twoja wina. Dasz rade :)

Gość gość
Onika-oczywiście, masz racje. To prawda, ze nie mogę czuć sie winna, ze ja jestem w ciazy albo udawać, ze się nie cieszę. Mam nadzieję, ze jakos to będzie:) Asia

Asia, dobrze że masz siedzącą pracę, to możesz pracować długo. Ja niestety w pracy muszę stać, więc nie wiem ile jeszcze wytrzymam. Nie będę też pokazywać, że się cieszę, bo jak jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży przy luźnej rozmowie mówiłam, że póki co dzieci nie planuję ( nowa praca, to nie przyjdę i nie powiem " wiecie co, chce mieć dziecko, liczcie się że zaraz będziecie znowu kogoś szkolic"). Będę udawać po prostu zaskoczoną :) Reakcji trochę się obawiam, no ale co zrobię...

i łapię się codziennie na tym, że wyrzucam sobie, po co zmieniłam pracę, miałam dużo lepsze zarobki, siedzącą pracę, fajniejszą atmosferę i umowę na czas nieokreślony, mogłabym tam pracować do prawie końca ciąży z takimi fajnymi ludźmi. Ale mi się oczywiście zachciało kombinować....