Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

STYCZNIÓWKI 2017

Polecane posty

A rajstopy uciskowe na zylaki? Slyszalam o czyms takim nie wiem czy mozna w ciazy. A czy juz cos przytylyscie? Ja chyba z 1 lub 2 kg. Spodnie sa mi ciasne w pasie. Boje sie duzo przytyc bo z synem przytylam 22kg. Ale startowalam z waga 60kg a teraz startuje z waga 67kg

Gość gość
JestemAgentka-a to przy zylakach nie można rodzic naturalnie? Ja juz wcześniej przed ciaza zaczelam zauwazac poczatki na nogach:( Asia

Gość gość
JestemAgentką-a to nie mozna rodzic naturalnie przy zylakach? U mnie juz duzo przed ciaza zaczely sie pojawiac na nogach, mimo ze mloda jestem... Asia

Gość gość
O czyli szybciutko przyszły wyniki. Ja miałam krew pobierana w ten poniedziałek 27 czerwca czyli pewnie w przyszłym tygodniu moge sie spodziewać listu. Dzięki za odpowiedz.

Gość styczniowa W
czesc dziewczyny. bylam na usg, 11tydz+3dni. moja lekarka nie sprawdza szybkosci bicia serca, za tydzien idę do pani profesor na genetyczne ona ma lepszy sprzęt. tsh wyszło mi niskie, poniżej 1, ale w granicach normy. mimo to mam powtórzyc badanie i skonsultowac z innym "fachowcem'". dostalam tez Femiferal. Karolina nie mialam mdłosci ani wymiotów ale miewam bóle głowy, bardzo mocne, na szczescie nie codziennie. przytyłam 2kg.

Gość BMO
Ja nie miałam w ogole mdłości, nie wymiotowałam, tylko zmęczenie, ktore teraz mija powoli i czasami bóle glowy. Schudłam 1kg ale pewnie szybko nadrobię. Gość Napisz cos wiecej o sobie mało tu sie lasek udziela z UK, bedzie mi raźniej.

Gość JestemagentkA
Asia mozna oczywiście naturalnie,tylko moja mama mówiła ze to przez sam poród,ten wysilek i obciążenie dla żył. Ona nie miala w czasie ciąży nic. Ja schudłam 2 kg.

Gość JestemagentkA
Wyczytalam ze po ciąŻy żylAki mogą zniknąć jakos nie wyobrażam sobie...

Gość gość
Hej dziewczyny od dłuższego czasu Was podczytuje ja mam termin na 1.01. Mam już 2 latka w domu. Mam do Was takie pytanie w sprawie urlopu. Od dawna mam zarezerwowany wyjazd nad morze, a przebywam na l4 czy ja musze to zgłaszać w zusie czy mogę wyjechać. Ola

Gość gość
co do zusu masz pewnie zwonienie ze mozesz chodzic. Moj az mial takie zwolnienie mial wypadek w pracy z palcem ma swoja dzialalnosc i jak byl na l4 mogl chodzic byla kontrola z zusu. musial tlyko pamietam napisac jakies poadnie dlaczego go nie bylo w domu a bylismy wtedy nad morzem wlasnie. nikt nie karze ci siedziec w domu cale l4 chyba ze masz lezace to tak. wyjazdu nie zglaszal nigdzie. nie mial z tego tytulu zadnych problemow. z nad morza wysylalismy to wyjasnienie tlyko i tyle bo to do 7 dni trzeba bylo dostarczyc

Gość gość
Dzięki bardzo :) bardzo mi pomogłas ola

Gość Monika uk
Hej ja juz Wam sie kiedys przedstawiałam tylko brak czasu niestety na zaglądanie tu cześciej . Mam na imię Monika i mam 31 lati mieszkam w Anglii od ponad 10 lat. Mam synka, który skończy w sierpniu 7 lat. Termin mam na 3 stycznia. Początek ciąży fatalny. Zapalenie oskrzeli , antybiotyk i 2 tygodnie w lozku z gorączka. Miałam tez troche krwawień na szczęście ustały i moge cieszyć sie ciąża . Na pierwszym scanie powiedzieli mi w szpitalu ze prawdopodobnie czeka mnie poronienie ze względu na to ze było to w prawie 7 tygodniu, a jajo płodowe było puste plus te krwawienia, neta nie przyrastala prawidłowo. Także od samego początku miałam złe przeczucia i muszę pamietać zeby myślec pozytywnie. Teraz czekam na wyniki testu pappa i podglądając inne forum niewiem czy dobrze ze je robiłam bo teraz tylko sie martwię . Ponoć jest dużo wyników fałszywie złych.

Gość gość
Hej:) w takim razie teraz juz na pewno wszystko musi być dobrze, skoro początek miałaś taki fatalny. A z tym testem PAPPA, ryzy duży, czyste prawdopodobieństwo i nic więcej. Gdyby nie to, ze na ust juz miałam przeboje, to na pewno bym się nie zdecydowala. Asia

Gość BMO
Ja nie rozumiem stwierdzenia ze fałszywe. Wyniki daja tylko prawdopodobieństwo chorego dziecka a nie pewność ze urodzi sie chore. Jesli urodzi sie zdrowe nie oznacza to ze wyniki były złe czy fałszywe. Monika To na usg w 12 tyg juz było ok? Mi dzisiaj strasznie dzien sie ciągnął w pracy, tak to jest jak sie juz jest głowa w domu na meczu :)

Gość Monika uk
Teraz czytając końcówkę mojego posta widzę , ze cieżko jest zrozumieć o co mi chodzi .Nieprawidłowe wyniki testu PAPP-A mogą wystąpić nie tylko w przypadku wad genetycznych. Fałszywie dodatnie wyniki otrzymuje się przy stosowaniu niektórych antybiotyków, leków antywirusowych,antydepresyjnych,przeciwastmatycznych i hormonalnych. wiem, ze ten test podaje tylko przybliżone prawdopodobieństwo wystąpienia u dziecka wad genetycznych. Ja w tym tygodniu mam rano zmianę, wstaje o 4.50 i tez jestem ledwo żywa. Mam nadzieje, ze doczekam konca meczu. A tak apropo ciesze sie , ze juz jutro piątek.

Gość Monika uk
Na usg w 12 tygodniu wszystko było ok. Nie mogłam sie napatrzeć jak dzidzia szalała . Przepiękny widok. A w której czesci uk mieszkasz? Ja jestem z Worcestershire.

Gość gość
A ja dziewczyny nie rozumiem, dlaczego wykonuje sie ten test PAPPA, a np. test NIFTY, ktory jest dokladniejszy, bo wynosi prawie 100% jest nierefundowany. Ponadto, jest naprawde niewielki odsetek wynikow falszywie pozytywnych lub negatywnych (setne czesci procenta). Test PAPPA z USG daja ok 90% pewnosci, przy czym 70% to jest samo badanie USG i juz nawet nie chce myslec o tym, jaki odsetek jest tych "blednych wynikow), bo zakladam, ze spory... Asia

Gość Bmo
Asia U nas jest wszystko za darmo wiec nie mam na ten temat opinii. Monika ja mieszkam we Walii pomiędzy Cardiff a Swansea. Ja na szczęście nie musze tak wcześnie wstawać. Super ze wszystko ok było w 12 tygodniu. Którego masz drugie usg? Ja 10 sierpnia, nie mogę sie doczekac zeby sie dowiedzieć płci. Jak tam nastroje po brexicie?

Gość Monika uk
Ja kolejne usg mam 16 sierpnia. Z tym, ze 22 lipca jedziemy do polski na 3 tygodnie do polski wiec pochodzę pewnie po lekarzach i mam nadzieje, ze dowiem sie wtedy plci. A jeśli chodzi o Brexit to miałam jakies takie przeczucie ze wyjdą z uni. Ta cała nagonka i propaganda przeciwko imigrantom ich tylko nakręcała. Ja pracuje w amerykańskiej firmie dla której wyjście z uni nie oznacza nic dobrego. 90 procent naszej produkcji wysyłamy na Europę. A jak bedzie to wszystko wyjdzie w praniu, wszystko zależy od nowego rzadu. A Wy długo juz mieszkacie zagranica?

Gość BMO
Monika My jedziemy do polski 15 sierpnia i pójdziemy na usg 4d bo obiecaliśmy córce ze zobaczy maleństwo. Potwierdzimy wtedy płeć choć ja tutejszym ultrasonagraferom wierze na 99%. My jestesmy tutaj tez 10 lat (minie za kilka dni). Ja brexitu nie spodziewałam sie w ogole :( moja firma jest japońska ale jestesmy dostawca hondy a 90% ich produkcji idzie do Europy. Ogolnie tak długo jak Honda sie nie wyniesie do Europy to jestem bezpieczna.

Gość gość
BMO, skoro wszystko macie darmowe, to czemu nie robicie tego testu? W nim nawet plec wychodzi:) Asia

Nifty nie jest refundowane, bo to w miarę nowe, za to drogie badanie. I nadal, chociaż daje 99,9% pewności, to nie jest to badanie diagnostyczne, jak np. amnio. Pewnie za milion lat, kiedy się upowszechni i stanieje, będzie refundowane.

Gość BMO
Asia O pappie myslalam nimfy nawet nie wiem co to jest

Gość BMO
W ogole to wszystko szybko sie zmienia. Pewnie za kilka lat wiele badań bedzie juz w standardzie. W mojej pierwszej ciazy nie kojarze badań krwi w 12 tygodniu tylko 16. Nie było mierzenia brzucha i zapisywania na krzywej itd

Gość Monika uk
BMO to ile Twoja Córcia ma lat? Ja w pierwszej ciąży miałam wszystkie te same badania które sa teraz, łącznie z mierzeniem brzucha. Jedyna nowość to wysłanie moczu do analizy , ponieważ w 1 ciąży sprawdzali tylko papierkiem. Teraz słyszałam ze jakies szczepienia wprowadzili ale to jest decyzja matki jeśli pamietam to na krzusiec. Ja siedziałam do samego konca meczu a dzis oczy na zapałki w pracy.

Gość BMO
Monika Moja córka skonczy 6 lat we wrzesniu. No u mnie nowość z tym brzuchem nie było mierzenia i tych centyli. Mocz tak jak piszesz tylko na papierek. I jestem niemal pewna ze w 16 tyg badali krew na downa itp Moze w Anglii były niektóre rzeczy szybciej niż we Walii. Ja juz biegam po pracy, sprzątam, pranie robię a za chwile na zakupy. Wzięło mnie na gofry wiec musze wszystko kupic i jutro beda na podwieczorek :)

Gość BMO
Tak, szczepienie na krztusiec w 28 tygodniu, sama nie wiem. Wczesniej chyba było po narodzinach w 8 albo 12 tyg, nie pamietam. Będziesz szczepić?

Gość gośćstyczniowiątko
Schudłam 2 kilo, ale o dziwo powiększa mi się brzuch. W poprzednich ciążach w 16-17 tygodniu nadal byłam normalna a tu 12/13 i czuję, że jest mały brzuszek. Kurczę, nie za szybko? Czy Wy coś już zauważacie? Byłam u profesor, do której będę już chodzić (grubo ponad miesiąc czekania na wizytę). Napisała mi mnóstwo badań, które już zrobiłam na szpitalnej jedniodniówce. Jak najbardziej poleca wciskanie cytryny do roztworu glukozy.

Gość gość
Wracając do badania konfliktu płytkowego antygenu HPA-1a, to tak, robi się go bezpłatnie. Można go zrobić w sieci alab, luxmed w każdym mieście, instytucie hematologii na Chocimskiej w Warszawie. I nic, zupełnie nic nie ma taki konflikt z klasycznym konfliktem serologicznym.

Gość Monika uk
Mmm gofry mi tez sie marzą. Chodziłam szukałam porządnej gofrownicy i nie mogłam znaleźć. W sierpniu mam urodziny wiec zażyczyłam sobie w prezencie, zawsze wszyscy pytają co bym chciała i chyba pierwszy raz mam odpowiedz. Jeśli chodzi o to szczepienie to ja chyba sie na nie zdecyduje, pytałam moja midwife o nie ponieważ wyczytałam gdzieś na necie ze nie było testowane wczesniej na kobietach w ciąży. Ale wyprowadziła mnie z błędu. Powiedziała ze w ostatnich latach zdarzyło sie ze kilka dzieci zmarło zaraz po porodzie na krztusiec wiec moze warto sie nad tym zastanowić. Jeszcze mam chwilkę czasu, moze poradzę sie lekarza w Polsce . Jeśli chodzi o brzuszek to mi wieczorem tylko wychodzi taki malusieńki jak przy wzdeciu, rano znika. Ja w pierwszej ciąży brzuch dopiero miałam od około 20 tygodnia. Teraz myśle ze bedzie szybciej. Polozna mowila, ze w drugiej ciąży ogólnie widac brzuszek szybciej ze względu na mniejsze napięcie mięśni. Miłego wieczoru, wypocznijcie przez weekend.