Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

STYCZNIÓWKI 2017

Polecane posty

Gość gość
Hej, Jednak dzisiaj byly moje wyniki z biochemii. Niestety ryzyko moze nie jest najwieksze, bo 1:403, ale jest i we wtorek ide na test Nifty. Asia

Gość gość
aaa a rano bylam u gina, bo myslalam, ze wezme zwolnienie l4, ale krwiak sie praktycznie wchlonal i wracam od poniedzialku pomoc troszke kolezankom w pracy w sezonie urlopowym:) Asia

Gość Monika uk
Asia , a jak długo czeka sie na wyniki tego Nifty? Tak jak juz pisałam wczesniej czytałam dużo o tych wszystkich testach wiele kobiet miało bardzo wysokie ryzyko i po kolejnych testach okazuje sie ok.wierze ze wszystko bedzie wporzadku. Staraj sie myslec pozytywnie i nie zamartwiać. Najgorsze jest to czekanie na wynik.

Gość gość
Tzn. mialam na mysli, ze ryzyko jest wysokie, ale nie jest w tej dolnej granicy, bo tam jest jakos 1:300 i ponizej, takze zobaczymy. Wychodzi na to, ze juz niedlugo poznam plec dziecka:) Asia

Gość gość
Teoretycznie do 10 dni, bo probka jest wysylana do Warszawy, ale przyjaciolka miala chyba jakos po tygodniu, czy nawet ciut mniej. Ten test daje przynajmniej prawie 100% pewnosc i bada duzo wiecej chorob, niz tylko te 3 w tescie PAPPA. Asia

Gość BMO
No dzisiaj sie dokształcałam czytając o tych testach i niby 90% skuteczności. Nie przejmuj sie Asia, ja tam jestem pewna ze wszystko bedzie ok. Fajnie ze wracasz do pracy, lepiej tak niż siedzieć w domu i myślec. Mi kolejny tydzien tak uciekł aż niewiarygodne. Miałam obejrzeć mecz ale odplynelam na sofie a teraz jestem w łożku i spac mi sie nie chce grrr Ja podobnie jak u Moniki rano prawie nic nie widac a popołudniu juz bardziej jak troszkę zjem czy jestem wzdeta. Ogolnie wydaje mi sie ze jak na 15 tydzien to bardzo mało. Nawet nie pamietam jak to było w pierwszej chyba koło 12 było cos tam widac.

Gość gość
U mnie tez jest tak rano slabo z brzuchem, ale później, im więcej zjem, tym bardziej wychodzi na jaw:p i oczywiście to tez zalezy od tego, co na siebie wloze, bo w niektórych bluzkach to juz ewidentnie widac moim zdaniem:) My dzisiaj jedziemy sie troszkę poopalać, bo jest super pogoda:) Milej soboty wszystkim Mamusiom życzymy:* Asia

Gość ka93
Hej ja mam termin na 23 . mecza mnie wymioty , schudlam 3 kg bylam wczoraj na usg i za dwa tyg mma isc znow zeby obejrzal lekarz pod wzgledem genetycznym . ;) Pozdrawiam

Gość BMO
U nas pogoda kiepska, od 2 tygodni ciagle pochmurno i pada. Wiec używajcie słońca! Monika Tez macie duża różnice wieku, planowaliście tak czy niespodziewanka jak u nas? Jak to pogodzisz w praca? My nie chcieliśmy drugiego dziecka bo nie mamy tu nikogo a opłaty za opiekunkę i żłobek mieliśmy kosmiczne zanim Oli poszła do szkoły na pełen etat. Widze ze ktos nowy dołączył, fajnie :)

dziewczyny mam do was pytanie. Czytałam jakiś atrykuł o kontrolach z ZUS i skapłam się- mam wpisane w adresie zamieszkania adres zameldowania, gdzie juz dawno nie mieszkam. Więc w razie kontroli mnie nie zastaną. Nie wiecie może czy muszę jechać do ZUS czy wystarczy poinformować pracodawcę? Może któraś to przerabiała i wie:)

Gość Monika uk
Hej wlasnie miałam pisać , ze zazdroszczę Wam dziewczyny w Polsce tej pogody. U mnie podobnie jak u BMO leje juz 2 tygodnie i konca nie widac. Uroki mieszkania na wyspach. My z mężem staraliśmy sie dosyć długo o 2 dziecko. Miałam problemy z owulacja dosyć długo . Cieszymy sie ze wkoncu sie udało bo myśle ze jeśli nie wyszło by teraz wkrótce to poprostu byśmy przestali. Bałabym sie zajść w ciąże około 35 lat. Wiem ze dużo kobiet zachodzi wtedy w ciąże a nawet pozniej ale wiąże sie to juz z większym ryzykiem. Zreszta ta różnica wieku miedzy dziećmi byłaby ogromna. Teraz bedzie 7,5 lat i zastanawiam sie jak to bedzie. My z mężem pracujemy na przeciwna zmianę wiec wez opieka nad dzieckiem nie ma problemu. Niefajnie tylko jest to ze wcale sie nie widujemy w tygodniu. Takie początki były ciężkie ale sie przyzwyczailiśmy. I z jednej strony sie ciesze ze mój synuś juz taki duży bo choć troszkę pomoże . Lub popilnuje gdy bede chciała sie wykapać lub zajmę innymi obowiązkami na chwile. A wy dziewczynki w jakim jestescie wieku, na kiedy macie termin i czy macie juz jakies dzieciaczki ? Prawdopodobnie juz pisaliście o tym kiedys . My zbieramy sie na festyn rodzinny u mnie w pracy. Trzymajcie kciuki zeby nas nie zmoczylo.

Gość Monika uk
Aha miałam jeszcze napisac, ze współczuje tym kobietom które maja takie okropne mdłości i wymioty w ciąży. Mnie trzymało bardzo krótko około tygodnia i naprawde było cieżko. Nawet o wodzie nie mogłam pomysleć. Teraz za to cały czas mnie ssie w żołądku. Próbuje owocami zaspokoić ssanie miedzy posiłkami ale nie zawsze wychodzi. Staram sie nie popełnić błędu z pierwszej ciąży. Obżerania sie byle czym. Jem wtedy kiedy jestem głodna ale staram sie zeby to były zdrowe rzeczy plus dużo owoców i warzyw.

Gość BMO
Monika Ja mam 33 lata. Miedzy mna a moja siostra bylo 8 lat roznicy. dogaduejmy sie fajnie teraz ale zlapalysmy kontakt dopiero jak ona miala okolo 15 lat. U mnie bedzie 6 lat i 3 miesiace roznicy. Fajnie ze macie problem opieki z glowy. My przez jakis czas tez pracowalismy na dwie rozne zmiany ale potem podjelismy duze ryzyko, maz odszedl z firmy w ktorej ja nadal pracuje. Teraz wszystko jest na mojej glowie a opiekunka odbiera mi Olivie ze szkoly a ja od razu po pracy po nia jade (odbieram ja przed 5). Rozmawialam juz z nia i mowi ze na pewno nam pomoze i przygarnie tez drugie....koszt bedzie okolo 900f na miesiac !!! No ale choc sie ciesze ze ja mam bo jest zaufana osoba a z pierwsza corka bylam w czarnej d...

Gość gość
Ola-Mòj syn ma 2 latka jak urodzi się drugie będzie miał 2,5 roku. Akurat ja należę do grona tych co wymiotuje co chwile. Co do kontroli z ZUS ja już jedną miałam przyjechał mój kierownik z panią z HR

Gość gość
Ja spodziewam sie pierwszego dziecka:) Miedzy mna a moim bratem jest 10,5 roku różnicy (mama długo nie mogła zajść w ciaze). Myślałyście juz o imionach?:) Jak wygląda taka kontrola z Zusu? Asia

Gość gość
Aaa, ale to jednak kontrola z Zusu byla, skoro Twój kierownik przyjechał? Asia

Gość Monika uk
Hej u mnie jeśli bedzie dziewczynka bedzie Julka. A z imieniem dla chłopca bedzie problem. Mój synuś sobie wymyślił, ze musi zaczynać sie na J ale nic nam sie nie podoba narazie. Także trzymam kciuki za dziewczynkę. Asia jak sie udał wypad wczoraj na opalanko? Pogoda dopisała? My sie jeszcze obijamy, leżymy z synkiem i ogladamy bajki. Kocham takie leniwe niedziele. BMO a na jakim stanowisku pracujesz jeśli można spytac ponieważ kwota która podałaś za opiekę jest bardzo duza. Ja chyba nie dałabym rady tyle płacić. Cieżko byłoby sie utrzymać z tego co zostanie. U mnie w pracy na szczęście kobiety które maja dzieci mogą poprosić o flexible working hours. Ja tak pracowałam jak wróciłam z macierzyńskiego. Najpierw wróciłam na pol etatu a pozniej pozmieniałam godziny w ten sposób ze zaczynałam godzinkę pozniej niż wszyscy zeby na spokojnie wymienić sie z mężem w domu.

Gość gość
Pogoda byla super:) Mielismy basenik z woda, zeby nie wchodzic do wody z jeziora (wole juz dmuchac na zimne i na bakterie) i duuuzo slonca:) My myslelismy, ze jesli bedzie dziewczynka, to moze Alicja, a jesli chodzi o chlopczyka, to tatus chcialby Grzesia, a ja wolalabym Dominika albo np. Kacperka:) Asia

Gość gość
Ola- takie procedury mają w moim zakładzie, że po tygodniu l4 odwiedzają pracownika z paczką regeneracyjna. Nie wiem czy to jest już jako kontrola z ZUS i dla tego boję się trochę jak wyjadę na wakacje

Gość gość
Jesli chodzi o kontrole z Zusu, to wydaje mi sie, ze to wlasnie strikte z Zusu musi ktos przyjechac, a nie pracodawca. Pracodawca moze byc np. tak "mily" i powiadomic pracownika, ze nie zastal go w domu. Wydaje mi sie, ze ZUS czesto nie zastaje kontrolowanych w domach. Przeciez nikt nie siedzi 100% czasu w domu. Asia

Gość gość
ach i jeszcze jednego zapomnialam wczesniej dodac:) o tym tescie NIFTY, BMO (chyba) napisala, ze daje on 90% pewnosci. Na cale szczescie daje on ponad 99% pewnosci. PAPPA z USG daja ok 90%:) Ach, mam nadzieje, ze szybciutko przyjda te wyniki:) Obiecalam sobie, ze jak juz poznamy plec dziecka po tym tescie, to od razu ruszam cos kupic Maluszkowi:) Asia

Gość gość
Dziewczyny czujecie juz ruchy dzieciaczkow? Ja wiem, ze to jeszcze bardzo wczesnie. Wiekszosc informacji w necie wskazuje, ze zaczyna sie je odczuwac jakos od 20 tygodnia, ale ja od paru dni mam jakies dziwne wrazenie, ze czasem cos czuje, ale nie jestem oczywiscie pewna:) Asia

Gość gość
Ola- ja czekam, aż dowiem się co siedzi w środku wtedy dopiero będę myśleć nad imieniem. Choć ostatnio w moim otoczeniu co chwile pomyłki źle ustalona płeć i potem szok przy porodzie.

Gość gość
Ola-Ja w pierwszej ciąży czułam w 18 tygodniu

Gość BMO
Asia Fajnie dzien spedzony, mam nadzieje ze na koniec sierpnia w Polsce bedzie jeszcze ladnie i tez wody i slonca uzyje. Ja czuje ruchy pojedyncze kilka razy dziennie. Aczkolwiek nie mam 100% pewnosci ze to dziecka ale na 90% mysle ze jestem pewna. W pierwszej ciazy czulam pod koniec 17 tygodnie, teraz koncze 15 wiec calkiem mozliwe. Mnie dzisiaj glowa boli caly czas i mam mega problemy z pojsciem do toalety, grrrrr chyba poprosze polozna na spotkaniu o jakis syrop, bo dorobie sie hermoridow z kosmosu :( Jem zdrowo, 6 dni w tygodniu jem owsianke na sniadanie, masa owocow w ciagu dnia, malo slodyczy (choc ostatnio sobie pozwalam na wiecej) a i tak sie mecze.

Gość wiola879
hej dziewczyny :-) Nie odzywałam się ale dosyć aktywne dni mamy za sobą. Od piątku jestem na L4 ale musiałam zamknąć m-c, więc w pracy byłam do 14+2 godziny wieczorem. Na szczęście to mam już za sobą, choć na koniec jeszcze tak się zdenerwowałam, że bolała mnie i głowa i brzuch :-/ Jeśli chodzi o imiona to mamy dla córki wybrane Nela, choć mąż coś wczoraj wspominał, że podoba mu się jeszcze Marcelina ale my z Gabrysiem się nie damy i zostaje Nelinka :-) jeśli będzie synuś to będzie problem, wstępnie Młody wybrał Bartuś, ale to pewnie ulegnie zmianie. Właśnie wciągnęłam cukinie w panierce, mniamciu!

Gość BMO
Monika Ja pracuje jako HR/Payroll Administrator/IMDS Controller to jest doslownie moj tytul taki dlugasny. Ja zaczynam prace o 8.30 chociaz cale biuro zaczyna o 7.45. Zawoze corke do breakfast club w szkole, ktory otwiera sie o 8.15 i szybko gnam do pracy. Place opiekunce 4f za godzine z tym ze Oli ma tylko 2h po szkole a drugie dziecko bedzie jednak miala 9h dziennie, wiec podliczajac wszstko to tak wyjdzie okolo 900f minimum. Kupa kasy ale inaczej sie nie da a ja bardzo lubie swoja prace i nie zrezygnowalabym z niej. Moj em z kolei ma godziny pracy o 8-17.30 ale dojezdza do Cardiff wiec w sumie nie ma go w domu prawie 12h, tak wiec ja mam wszystko na glowie. Masz bardzo fajnego pracodawce ze mozecie miec flexible time. U nas sa prace na pol etatu ale juz od dluzszego bardzo niechetnie je daja. Z godzinami ida na reke jesli ktos ma takie stanowsiko ze sobie stoi sam. U nas glownie jest praca liniowa i na zmiany wiec nie moze byc tak ze kogos nie ma przez h bo wtedy linia stoi albo dwie osoy musza zapieprzac za nia. P.S Moja corka ma na drugie Julia i zalowalam na poczatku ze nie dostala na pierwsze. Ogolnie chce wybrac znow take imie aby w dwoch jezykach bylo takis samo, choc dla dziewczynki podoba mi sie bardzo Sophie....wiec zobaczymy

Gość wiola879
BMO współczuję :-/ ja brałam magnez, który trafiał od razu do jelit i tam się dopiero rozpuszczał i miałam ogromne problemy z wypróżnianiem :-/ od tygodnia go nie biore i jest o niebo lepiej! Muszę jakiś inny kupić, ponieważ mam mega napięte łydki i czasami skurcze mnie w nich łapią :-/ Ja w tym roku kończę 29 lat, mamy synka 7 letniego a śmieję się, że mąż dopiero dojrzał do bycia tatą :-P Wczoraj mięliśmy "na służbie" córkę szwagra, która ma 7 m-cy i jest przekochana! A K tak się nią opiekował, że byłam w szoku :-)

Gość wiola879
zapomniałam opowiedzieć co mi się dzisiaj śniło :-) śniło mi się, że urodziłam 22. grudnia córunię, która była dużym bobasem :-) piękny sen :-) a skąd ta data nie mam pojęcia :-)

Gość gość
To możliwe, ze ja tez juz cos czuje:) bo z tymi tygodniami ciazy to mamy calkiem podobnie:) Imię Julia tez mi sie bardzo podoba:) koleżanka za chwile rodzi Julke, wiec juz nie chciałam "odgapiac" i nie chciałam, zeby wszystkie dziewczynki w piaskownicy sie obracaly, jak będę wolac "Julia":p taki żart, ale to imię jest u nas bardzo popularne:) podoba mi sie jeszcze Emilka i Zuzia, ale Zuzia to moja chrześnica, wiec odpada:) Ach, wy macie problem z zaparciami, a ja to raczej niestety na odwrót:p BMO to chyba ciekawa masz to praca, ja skonczylam jeden kierunek z socjologii i zawsze mi się marzyla praca w HR, moze kiedys jeszcze będzie mi dane:) Asia