Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mania8686

Ciąża obumarla czy prawidłowa!? Pomocy...

Polecane posty

Witam.Mam pytanie czy znajdowała się Któraś z Was w takiej sytuacji i jest mi w stanie pomóc?A więc: OM 17 luty cykle 30d, wg obliczeń wychodzi 9 tc.Przez przeprowadzkę zmieniłam ginekolog która od początku sympatyczna nie była.Po 1wszym USG powiedziała że poronie,a o tabletkach na podtrzymanie nie chciała słyszeć bo niby w Niemczech nie ma tabletek zastrzyków itp. Pobrała mi krew wynik 13000 a dwa dni później 18000. Gdy poszłam na termin 04.04(2dni wcześniej krwotok) powiedziała że poroniłam i sprawdzi czy się oczyscilam jak nie to zabieg. Po chwili mówi że widzi akcje serca i że jest ok. 11.04 kontrola- brak akcji serca wypisala skierowanie do szpitala na łyżeczkowanie ale tylko jeśli dostanę gorączki jeśli nie to 14 dni czekać do samooczyszczania.Wieczorem pojechałam do szpitala do pewności. USG brak akcji serca hcg 28500 kazała powtórzyć betę,sroda 33000 i wczoraj 37400. Lekarka powiedziała że mało rośnie i można robić termin na łyżeczkowanie ale po rozmowie z ordynatorem oznajmiła że mam być w poniedziałek na USG i krew.Zwariuje już choć nie nastawiamy się na cud po diagnozie ale skoro ciaza obumarla to czemu co 2 dni o 5.000 wzrasta mi ta beta? W poniedziałek dowiem się wszystkiego choć może tu uzyskam jakaś odpowiedź od Was. Bardzo bym prosiła o pomoc. OM 17.02-30dc U ginekolog: 30.03 beta 13.000 01.04 beta 18.000 04.04 akcja serduszka 11.04 brak akcji serca W szpitalu: 11.04 beta 28.500 13.04 beta 33.000 15.04 beta 37.800 Z gory dziekuje oraz pozdrawiam

Dodam że zarodek urósł i 11.04 miał 8 mm. Według obliczeń hcg i zarodka wychodzi 7 tydzień. Jest możliwość że ciąża jest młodsza niz 9 tc licząc od OM ? Niestety ani gin ani w szpitalu nie informują mnie nawet gdy pytalam to nie dostałam odpowiedzi tylko grymas

Gość gość
Beta hcg nie ma nic do zarodka. Zarodka może nie być, może nie bić serce. Nawet w takim przypadku beta będzie rosnąć jeśli rośnie pęcherzyk ciążowy.