Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

KObiety jak sobie radzicie z poceniem sie po porodzie

Polecane posty

Gość gość

jestem 6 miesiecy po porodzie, nie mowiac juz o wypadajacych wlosach to mam inna przykra dolegliwosc a mianowicie-pocenie sie, nigdy w zyciu tak sie nie pocilam, smierdze na odleglosc, masakra jakas, rano codziennie sie kapie, potem dezodorant meski bo uwazam ze sa lepsze niz damskie, wejde po schodach na pietro w domu i znowu smrod, wiec ide znowu myje i pryskam, boze za 2 tyg mam chrzciny, jak ja wytrzymam, znacie jakis mocny dezodorant?

Gość gość
Ja się pociłam głównie w nocy, ale kładłam sobie duży ręcznik kąpielowy na prześcieradło i poduszkę i to pomagało absorbować pot i ewentualnie plamienie, dzięki czemu nie brudziło się tak łatwo prześcieradło i materac. W dzień nie było tak źle. Tylko się nie baw z chemiczne blokery autorko, bo pamiętaj, że karmisz. Kup jakiś dobry normalny deo i się w ciągu dnia odświeżaj chusteczkami niemowlęcymi i ponawiaj aplikację jak czujesz potrzebę.

Gość gość
Ja jeszcze nie urodziłam, a pocę się jak koń wyścigowy. Przed ciążą było mi zawsze zimno, a potu to wcale nie wydzielałam. Teraz płynę. Boje się co będzie po porodzie.

Gość gość
Ja sie tak okropnie pocilam po porodzie az lecialo ze mnie. Moja matka stwierdzila ze poce sie bo sie stresuje dzieckiem.

Gość gość
mam nadzieje ze to przejdzie bo jak zostanie mi to do konca zycia to bede miala przechlapane, plamy na bluzkach mam okropne, mam nadzieje ze to przez hormony i niedlugo sie ustabilizuje

Gość gość
ja sie tak pocilam do 2 lat po porodzie. Okropnosc,teraz samo przeszlo. Do 2 lat karmilam piersia wiec i hormony wariowaly.Najgorsza byla ta won...Smierdzialam jak stary kacap. Taki mysio-siuskowy zapach. Moze sie warto przejsc do lekarza,moga to byc jakies zaburzenia-u mnie byl problem z nerkami,ktory juz wyszedl na badaniach,w okresie ciazy. Wtedy jeszcze akurat nie mialam problemu z potliwoscia,ale moze to dlatego,ze leczylam sie farmakologicznie.Wiem jakie jest to uciazliwe dlatego dziewczyny warto sie zbadac!

Gość gość
Nie zostanie. Ta potliwość występuje na tle hormonalnym - wiadomo w tym stanie zachodzi wiele zmian hormonalnych w organizmie kobiety. Poczytajcie sobie trochę zamiast się nakręcać na forum. Potliwość po porodzie jest normalnym zjawiskiem fizjologicznym.

Gość gość
Spróbuj chociaz przed chrzcinami uzywac blokera.Z ziaji jest b tani i zastosuj go tak ze dwa razy i na noc przed sama impreza.

Gość gość
Blokery, w tym Ziaji, są mega szkodliwe dla zdrowia. Tym bardziej ze względu na dobro dziecka nie powinna ich używać.

Gość gość
Ja też się pociłam. okazało się że miałam poporodową nadczynność tarczycy. zbadajcie się, bo to ma związek.

Gość Jazzminka
Z antyperspirantów mogę Ci polecić Garnier Neo. naprawdę ogranicza pocenie, do tego pielęgnuje skórę.

Gość gość
ja sie nie pocilam ale wlosy to wychodziły mi garsciami, były doslownie wszedzie. Okropnosc!

Gość gość
Ja się pociłam tylko w ciąży

Gość amuletna
A w jaki niby sposób dezodorant pielęgnuje skórę?

Gość Wszechwiedząca00
Ten neo ma 80% składników pielęgnujących, np. olej kokosowy. Skóra jest potem miękka i nawilżona.

Gość amuletna
Przyznam, że mnie zaskoczyłaś. Tego bym się na pewno nie spodziewała po dezodorancie. Chyba kupię i spróbuje.

Gość gość
Też to miałam. Umyłam się i zaraz czułam że śmierdzę. Usłyszałam o naturalnym dezodorancie który można zrobić w domu. Zrobiłam i jest super. Naprawdę działa. Tzn. Raczej nie blokuje pocenia, ale smród. Robi się go z oleju kokosowego i sody oczyszczonej. Naprawdę polecam. Działa. I jest naturalny.

Gość gość
Ja nie mam takiego problemu po porodzie. Trochę mi włosy wypadaly ale potem przestały i odrosly nowe.

Gość gość
To nie jest normalne. Ja absolutnie sie nie pocilam, a przynajmniej nie bardziej niz zwykle.

Gość kostka_azorka
Polecam też delikatne produkty garnier neo. Są idealne dla osób, które po prostu potrzebują czegoś delikatnego

Gość gość
Ja się nie pocilam ale bylo mi ciągle gorąco. Ustalo jak skonczylam karmic

Gość amuletna
Kupiłam i mogę potwierdzić, ze Garnier Neo bardzo dobrze pielęgnuje skórę.

Gość gość
Mogęci polecić Electro Antierspirant. Terapia jest tak bezpieczna że poleca się ją dzieciom od 6 roku życia, kobietom w połogu i karmiącym. Zero chemii, zero skutków ubocznych.

Gość gość
Pod pachy polecam ci etiaxil. Smarujesz na noc, potem zmywasz. Tylko nie na podrażnioną skórę, bo swędzi. Ja po zmyciu etiaxilu rano używam od razu zwykłego dezodorantu. Etiaxil pomógł mi pozbyć się problemu, z którym zmagałam się kilka lat. Z tym, że po pierwszym zastosowaniu mi nie pomógł, potrzeba było kilka zastosowań. A teraz używam go raz na miesiąc albo i rzadziej i jest ok :-) Tylko jeśli karmisz dowiedz się czy wolno go używać. No i ja nie rodziłam, więc nie wiem czy na potliwość poporodową pomoże.