Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ŻabAlka

jeszcze nowszy temat, bo tamten się zaciął

Polecane posty

Dzień dobry. No ja też rzadko, tak rzadko że prawie przestałam pamiętać co to alkohol. Pamiętam że lubię tequile, za to już nie lubię wina wytrawnego. Wolę jakieś takie lekkie musujące. I jeszcze pamiętam orzechowke z mlekiem. To lubię. I bacardi kokosowe.

Gość gość
iftara trzezwa alkoholiczka

Jakaś projekcja z tym alkoholizmem??? Nie grozi mi tak jak nałogów palenie papierosów. Z prostej przyczyny Wymiotuję po jednym i drugim :-P

Gość Fredensborg
U kierowcy autobusu piosenka, ze słowami:"miłość, jak wino, uderza do głów";)

Gość Fredensborg
Kurka chyba zagadam coś do tego kierowcy. Całkiem przystojny, bez obraczki i takich romantiko piosenek slucha.

Gość Fredensborg
A ja tylko wytrawne, czerwone, ale nie carlo rossi. Z mocniejszych J. Walker, Danielsa nie próbowałam.

Gość Fredensborg
Podszywie, dziś to ja mam ważny dzień, bo podcinam włosy, na co się zaprogramowałam z tydzień temu i musi się dziś zdarzyć.

Gość Fredensborg
Umówiłam się z nim na dziewiąta! Jutro razem pójdziemy do lekarza i na frytki a jak dobrze pójdzie to zagram mu na trąbce.

Gość Fredensborg
Jaki fason spodni będzie w sam raz na figurę jabłko z grubszymi i krótkimi nogami?

Gość Fredensborg
Słuchajcie dostałam sms, pisze jakiś Marcin ze od dawna ma na mnie oko, i powinnam go kojarzyć, bo jak sie spierdziałam w kosciele to on siedział obok.

Gość gość
Ja p*****le Maciejka jak nie wiesz co to angielski cider to sie nie wypowiadaj wiesnioku :D

Gość Fredensborg
Hey iftar.

Gość Fredensborg
Hey iftar.

ja tam mam niską tolerancję na alkohol i wolę, żeby tak zostało. szkoda wątroby 🖐️ X my nie powinniśmy importować żadnych zachodnich cydrów, Polska jabłkami stoi i naprawdę mamy z czego robić ten cydr. powinniśmy go eksportować, a nie sprowadzać.

my nie powinniśmy importować żadnych zachodnich cydrów, Polska jabłkami stoi i naprawdę mamy z czego robić ten cydr. powinniśmy go eksportować, a nie sprowadzać. x Polska na dobrą sprawę ma szansę na zmonopolizowanie rynku żywności eko, tylko coś się rolnicy nie kwapią mimo tego,że produkty eko są 3 krotnie droższe jak zwykłe

Gość gość
zakup produktow ecko w polsce graniczy z cudem chyba, ze od gospodarza, ktory uprawia je wylacznie na wlasne potrzeby, nie nastawia sie na handel te wszystkie owoce, warzywa, miesa, jaja oznaczone jako eko nie maja nic wspolnego ze zdrowa zywnoscia

zakup produktow ecko w polsce graniczy z cudem chyba, ze od gospodarza, ktory uprawia je wylacznie na wlasne potrzeby, nie nastawia sie na handel te wszystkie owoce, warzywa, miesa, jaja oznaczone jako eko nie maja nic wspolnego ze zdrowa zywnoscia x JA pisze że PL ma szansę zmonopolizować tn rynek , nie ,że już to robi. Żywność eko jest kilka do kilkunastokrotnie tańsza w uprawie w PL jak na zachodzie,a coraz więcej osób na eko przechodzi

Pavlo, nie jestem pewna, bo tak naprawdę u nas też walą ostro pestycydami i herbicydami :( jak masz dużą uprawę, to będziesz ryzykował, że zjedzą ci to robale albo pleśń? w przyszłości zamierzam podobnie jak moi rodzice mieć własny ogródek albo działkę, bo nie zawsze jest możliwość kupienia warzyw od kogoś, kto uprawia je w ogródku bez oprysków. X nie kojarzę z Biedronki, ale tam raczej nie kupuję alkoholu. w zielonej to nie czasem Lubelski? on jest w porządku. nie trawię tylko tych pseudocydrów typu somersby, przesłodzony, chemiczny syf, smakują jakby tam ktoś wlał do środka trochę płynu do naczyń :o podobnie jak reddsy i reszta tego szajsu.

Gość gość
ma szanse ale nie chce rolnicy teraz sa chytrzy, nastawiaja sie na szybki i duzy zarobek bez zadnego wkladu, lub tez za pomoca dotacji z UE chca zasiac, zlac chemia, na drugi dzien plony zebrac i widziec gruba kase na koncie w przeciagu jednej godziny

Gość Fredensborg
Podoba mi sie Piotr Kraśko

"gość dziś ma szanse ale nie chce rolnicy teraz sa chytrzy, nastawiaja sie na szybki i duzy zarobek bez zadnego wkladu, lub tez za pomoca dotacji z UE chca zasiac, zlac chemia, na drugi dzien plony zebrac i widziec gruba kase na koncie w przeciagu jednej godziny " X to może zostań rolnikiem, skoro to takie dochodowe zajęcie? zobaczysz, jak to z***biście, jak przyjdzie susza, ulewy, powódź albo jak ci unijne urzędasy przy/pier/dolą karę, bo za dużo wyprodukujesz :o🖐️ i dowiedz się, po jakich cenach skupują żywność od rolników, żeby nam ją sprzedać za bajońskie sumy.

" Fredensborg dziś Podoba mi sie Piotr Kraśko " X to daj mu tyłka, kretynko podszywająca się pod Olkę. ty naprawdę jakaś upośledzona musisz być, skoro zalogować się nie umiesz, a podszywy walisz na poziomie gimg****a.

Gość gość
to może zostań rolnikiem, skoro to takie dochodowe zajęcie? - gdyby nie byli głupi to byliby milionerami. nikt im nie każe sprzedawać za grosze wystarczy się zebrać w kilku i podpisac umowę na dostawe do jakiejś sieci nikt na nich nie będzie zarabiał, ale do tego trzeba umieć czytać i nie bać się ryzyka, a polski rolnik przyzwyczajony że on ma tylko produkowac a reszte za niego ktoś zrobi. ktoś robi i na tym zarabia więc niech nie narzeka.

Gość gość
zaba, zamieszkaj na wsi przynajmniej przez rok, obseruj rolnikow, ich prace, sluchaj to co mowia i to czego oczekuja a zmienisz zdanie diametralnie jak na razie nie masz pojecia o tym

"gdyby nie byli głupi to byliby milionerami. nikt im nie każe sprzedawać za grosze wystarczy się zebrać w kilku i podpisac umowę na dostawe do jakiejś sieci nikt na nich nie będzie zarabiał, ale do tego trzeba umieć czytać i nie bać się ryzyka, a polski rolnik przyzwyczajony że on ma tylko produkowac a reszte za niego ktoś zrobi. ktoś robi i na tym zarabia więc niech nie narzeka. " X no to zostań milionerką, kto ci zabrania? rolnicy przecież tacy głupi, więc za pewno kupisz za grosze jakieś gospodarstwo. może nawet ze skarbonki ci wystarczy! przelicz swoje groszaki i do dzieła :classic_cool: k****, jak czytam takie debilki, to nie wiem, czy się śmiać czy płakać. masz jakieś pojęcie o polityce rolnej UE?

Gość gość
k***a rolnicy zawsze sa poszkodowani i zawsze placza i zawsze narzekaja ale ciekawe dlaczego wszyscy trzymaja sie tego rolnictwa z dziada pradziada nikt nie chce sprzedac ziemi i zamieszkac w miescie pojsc do pracy dzien w dzien na 8-10 godzin:D

" gość dziś zaba, zamieszkaj na wsi przynajmniej przez rok, obseruj rolnikow, ich prace, sluchaj to co mowia i to czego oczekuja a zmienisz zdanie diametralnie jak na razie nie masz pojecia o tym " X ty za to masz pojęcie o wszystkim, zwłaszcza o tym, o czym nie masz pojęcia. rolnicy są różni, zawsze znajdą się jacyś roszczeniowi, ale kilku roszczeniowych rolników z twojej wiochy nie zmienia w żaden sposób sytuacji rolnictwa w Polsce. X zgadzam się z Maćkiem, że PSL dyma rolników, skoro można sprzedawać każdorazowo swoje glosy za miejsca w parlamencie, to można też sprzedać interesy ludzi, których się rzekomo reprezentuje, za pieniądze lobbystów. nie można trzymać jednocześnie palca w unijnej d***e i prowadzić dobrej polityki rolnej.

Gość gość
niedlugo sie to zmieni, juz sie zmienia. > teraz ich dymają pociotki z pisu. niestety nie stać mnie, aby zostać rolnikiem trzeba mieć kilka milionów, widać że nie macie o tym pojęcia. poza tym to nie moja branża nie znam się na tym kompletnie, ale widzę otaczająca rzeczywistośc. masz jakieś pojęcie o polityce rolnej UE? > większe niz ty, ale jak debile nadal produkują mleko które jest limitowane to nie moja wina. są inne obszary w których można zarabiać, ale rolnik ma mentalność taka że dziad produkował mleko ojciec produkował mleko to on też będzie wbrew logice.