Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ŻabAlka

jeszcze nowszy temat, bo tamten się zaciął

Polecane posty

Gość gość
rolnicy obok górników i urzedników to największe pasożyty żerujace na reszcie podatników taka jest rzeczywistośc i trzeba się do niej dostosować, a nie dostosowywać rzeczywistośc do roszczeń kilku grup społecznych, zwłaszcza że rolnicy to jedna z najbogatszych grup i pomoc im jest nie na miejscu, bo de facto biedni dotują bogatych.

Gość gość
dziewczyno, pojecia to ty nie masz jedz na wies podczas zniw, wykopek lub innych zbiorow warzyw i owocow jedz i obserwuj czym karmia trzode chlewna i inne ptactwo to nie jest rolnictwo eko, jest to masowa produkcja taka jak skarpetek w chinach dotacje z UE biora chociazby za to, ze raz zasiali pole saradela i ja skosili doksztalc sie alka, doksztalc i wtedy zabieraj glos na ten temat bo jak na razie swoim starym zwyczajem, oponujesz wszystko bo ty jedyna znasz sie na wszystkim i na wszystkich

" gość dziś k***a rolnicy zawsze sa poszkodowani i zawsze placza i zawsze narzekaja ale ciekawe dlaczego wszyscy trzymaja sie tego rolnictwa z dziada pradziada nikt nie chce sprzedac ziemi i zamieszkac w miescie pojsc do pracy dzien w dzien na 8-10 godzinsmiech.gif " X no jakoś dziwne, że nie stoją kolejki, żeby zakupić tę ziemię. może jednak pójdziesz i kupisz jakieś nierentowne gospodarstwo, żeby udowodnić głupiemu rolnikowi, że można na nim zarobić miliony? nie wiem, czemu się tak przed tym wzbraniasz. droga do bogactwa stoi przed tobą otworem, jak dobrze zarządzisz gospodarką, to ci pola pod garaże na kolejne ferrari i maybachy nie starczy :classic_cool: X poza tym taki rolnik z dziada pradziada bez wykształcenia, ewentualnie ze skończonymi studiami rolniczymi to gdzie w tym mieście może pracować i za ile?

"doksztalc sie alka, doksztalc i wtedy zabieraj glos na ten temat" X unosisz się bez sensu, obrażając rolników i i wyzywając ich od debili. to nie ty ostatnio przypadkiem obrażałaś lekarzy pisząc, że to najbardziej egoistyczna grupa zawodowa? X normalnie kultura masz na drugie, o czym dobitnie świadczą twoje wypowiedzi.

Gość gość
no jakoś dziwne, że nie stoją kolejki, żeby zakupić tę ziemię.> tego nie można kupić kolejny raz nie masz pojęcia. raz że przeciętny rolnik ma majątek wart kilka milionów, a dwa tego majątku nie kupisz jak nie jesteś rolnikiem. dopiero ew. po tym jak rolnik to przekształci na budowlane i sprzeda w kawałkach. idź do arimr i kup parę hektarów :D ceny maja bardzo atrakcyjne, ale zobaczysz co ci powiedzą. żeby te wszystkie regulacje obejśc to trzeba kilka spólek założyć i dopiero kupić szczegóły w gazecie prawnej dzisiejszej a na to stać tylko duże podmioty, więc w tym kraju de facto nie da się zostać rolnikiem można się nim tylko urodzić. to taka nędzną branża że nikogo do niej nie chca wpuścic :D podatków nie płacą, kase dostaja nawet jak nic nie robia - wystarczy trawę dwa razy w roku skosić. polska to taki kraj gdzie dotuje się milionerów i krzykaczy oraz patologię.

Gość gość
no jakoś dziwne, że nie stoją kolejki, żeby zakupić tę ziemię. może jednak pójdziesz i kupisz jakieś nierentowne gospodarstwo, żeby udowodnić głupiemu rolnikowi, że można na nim zarobić miliony? nie wiem, czemu się tak przed tym wzbraniasz. droga do bogactwa stoi przed tobą otworem, jak dobrze zarządzisz gospodarką, to ci pola pod garaże na kolejne ferrari i maybachy nie starczy cool.gif X nie stoja bo rolnik sie ceni razy 1000 do adekwatnej ceny gruntow ziemi i lasow jest duzo do sprzedania ale spojrz ile wyceniaja za hektar poszczegolnych klas gruntow tylko duren by kupil w takiej cenie ale ty alka znasz sie na rolnictwie, wiec zapewne bys kupila ba! nawet piasek z piaskownicy bys kupila gdyby rolnik zapewnial ciebie ze na nim beda rosly ananasy:D poza tym taki rolnik z dziada pradziada bez wykształcenia, ewentualnie ze skończonymi studiami rolniczymi to gdzie w tym mieście może pracować i za ile? x i sie nie wzbaraniam, tylko skad pewnosc, ze nie jestem rolnikiem i nie mam ziemi jak tez pojecia o dotacjach, uprawach, calej gospodarce rolnej?

Gość gość
że to najbardziej egoistyczna grupa zawodowa?> to chyba ja pisałem nie ona.

Gość gość
gość dziś rolnicy obok górników i urzedników to największe pasożyty żerujace na reszcie podatników taka jest rzeczywistośc i trzeba się do niej dostosować, a nie dostosowywać rzeczywistośc do roszczeń kilku grup społecznych, zwłaszcza że rolnicy to jedna z najbogatszych grup i pomoc im jest nie na miejscu, bo de facto biedni dotują bogatych. x madre slowa

Gość gość
unosisz się bez sensu, obrażając rolników i i wyzywając ich od debili. to nie ty ostatnio przypadkiem obrażałaś lekarzy pisząc, że to najbardziej egoistyczna grupa zawodowa? x alka, opanuj sie z tym dopinaniem latek wszystkim kto sie nie zgadza z twoim zdaniem:D

Gość gość
tego nie można kupić kolejny raz nie masz pojęcia. raz że przeciętny rolnik ma majątek wart kilka milionów, a dwa tego majątku nie kupisz jak nie jesteś rolnikiem. dopiero ew. po tym jak rolnik to przekształci na budowlane i sprzeda w kawałkach. idź do arimr i kup parę hektarów smiech.gif ceny maja bardzo atrakcyjne, ale zobaczysz co ci powiedzą. x alez mozna zakupic grunty rolne nie bedac rolnikiem, z tym, ze taki podatek nasze panstwo zasoli i potem coroczny podatek nalezy odprowadzac taki, ze lepiej by sie oplacalo kupic odrzutowiec i transportowac sie nim po codzienne zakupy do spozywczaka:D

Maciek, z tego co kojarzę, to w ostatnich wyborach - przynajmniej spośród osób mi znanych, to te związane z rolnictwem głosowały raczej na PiS. X no i patrzcie państwo, teraz gość twierdzi, że nie można kupić gruntu rolnego. bo za drogi. no dziwne by było, gdyby wielkie gospodarstwo ktoś sprzedawał za grosze, skoro milion to kosztuje większy dom z kawałkiem ziemi w takim na przykład Poznaniu.

Gość gość
dodam jeszcze że w przeciwieństwie do was mieszkam na wsi i wiem co piszę :D nie macie pojęcia jaka jest rentowność rolnictwa z tym że rolnik to nie jest ten który ma dwa hektary i sobie na nich zasadzi wszystkiego po kawałku to działkowicz się nazywa. większośc prawdziwych rolników gdyby sprzedała ziemie to do konca życia mogłaby zyć z odsetek wiec niech nie płaczą aby ich dotować bo to jest żałosne.przyzwyczaili się do ciągłego biadolenia, co drugi ma jakies renty i emerytury do tego dopłaty i inne benefity ale nadal narzeka bo słyszał że we francji mają wiecej. no super tylko w każdej dziedzinie we francji mają więcej. ponad połowa budżetu eu idzie na darmozjadów to jest irracjonalne a rolnicy w afryce gdzie zbiory nie sa raz do roku a 4 razy przymierają glodem bo sa cła zaporowe. to że rolnik jest niewykształcony to się tylko pogłebia przez taka patologie gdyby wiedział że to co robi jest nierentowne to dzieci by w to nie pakowal a tak patologia trwa nadal.

" większe niz ty, ale jak DEBILE nadal produkują mleko które jest limitowane to nie moja wina. są inne obszary w których można zarabiać, ale rolnik ma mentalność taka że dziad produkował mleko ojciec produkował mleko to on też będzie wbrew logice. " X "alka, opanuj sie z tym dopinaniem latek wszystkim kto sie nie zgadza z twoim zdaniemsmiech.gif" X tak a propos przypisania łatek. skoro nazywasz wszystkich rolników debilami, to co ja mogę powiedzieć. faktycznie intelekt masz jak brzytwa, tylko się nim nie zatnij przypadkiem :D🖐️

to może zostań rolnikiem, skoro to takie dochodowe zajęcie? - gdyby nie byli głupi to byliby milionerami. nikt im nie każe sprzedawać za grosze wystarczy się zebrać w kilku i podpisac umowę na dostawe do jakiejś sieci nikt na nich nie będzie zarabiał, ale do tego trzeba umieć czytać i nie bać się ryzyka, a polski rolnik przyzwyczajony że on ma tylko produkowac a reszte za niego ktoś zrobi. ktoś robi i na tym zarabia więc niech nie narzeka. x To akurat fakt , w DE do pięciu lat wstecz też rolników pośrednicy dymali i przez to wszystko co było od rolników i gospodarzy wytwarzane trafiało na rynek z kilkunastokrotną przebitką a rolnicy wciąż mimo stale rosnących cen dostawali tyle samo. Ale zebrali się i teraz w DE rolnik to bardziej dochodowy interes jak posiadanie banku,czy zakładu farmaceutycznego.

Gość gość
dodam jeszcze że w przeciwieństwie do was mieszkam na wsi i wiem co piszę smiech.gif nie macie pojęcia jaka jest rentowność rolnictwa z tym że rolnik to nie jest ten który ma dwa hektary i sobie na nich zasadzi wszystkiego po kawałku to działkowicz się nazywa. x jakich was?:D otoz mam pojecie, bo siedze w tym interesie ale alce nie da sie przetlumaczyc nic a nic:D

zgadzam się z Maćkiem, że PSL dyma rolników x Alu żadna partia nie dyma rolników,oni sami się dymają, jeżeli ja produkuję telefony/kopiarki/segregatory,czy cokolwiek innego, to sam szukam sobie bezpośredniego źródła zbytu, a nie sprzedaję pośrednikowi,on drugiemu, a tamten kolejnemu,co skutkuje tym,że w sklepie towar wytwarzany przez mnie kosztuje np 20 zł z czego ja dostaję 5 zł. Rolnicy dymają się sami i tak długo jak pośrednikom sprzedawać będą tak długo żaden rząd ich dymać nie będzie musiał

Pavlo - Niemcy są założycielami UE i nie okłamujmy się, polityka rolna UE zawsze będzie sprzyjała SWOIM. Pl jest traktowana jak mały, biedny beneficjent ze wschodu, wyciągający łapy po unijną kasę.

Gość gość
no i patrzcie państwo, teraz gość twierdzi, że nie można kupić gruntu rolnego. bo za drogi.> jak czegoś nie rozumiesz to zapytaj nie twierdzę że za drogie tylko po cenie arimr kupić sie nie da bo może to kupić tylko rolnik aby powiekszyc swoje gospodarstwo ty to sobie możesz póżniej od tego rolnika kupić jak doliczy sobie kilka milionów i ci sprzeda. nie chce mi się tłumaczyć zagadnienia bo i po co. nie ma tak bogatej i głupiej grupy zawodowej jak rolnicy wiem co mówię,czasami im coś sprzedaję i widzę jakie nierentowne jest to co robią :D ale narzekaja na kazdym kroku :D przyjeźdza taki statystyczny rolnik albo pośrednik/wytwórca w obrocie mięsem bo takim tu mam duzo samochodem za pół bańki i biadoli jak go kolejne rządy oszukują :D i KAŻDY zadaje magiczne pytanie czy jak będzie bez faktury to ile będzie taniej :D to jest własnie rolnik żeruje na budżecie ale na każdym kroku myśli jak tu podatku nie zapłacic.

Gość gość
tak a propos przypisania łatek. skoro nazywasz wszystkich rolników debilami, to co ja mogę powiedzieć. faktycznie intelekt masz jak brzytwa, tylko się nim nie zatnij przypadkiem smiech.giflapka.gif x alka, gdzie zostalo napisane, ze wszyscy rolnicy sa debilami? dziewczyno nie dopisuj wlasnej ideologi do czegos co nie zostalo napisane poza tym bedziesz bronila swego tak glupimi argumentami az sama sie pograzysz do cna, taka twoja kafe natura:D

Gość gość
skoro nazywasz wszystkich rolników debilami, to co ja mogę powiedzieć.> przypisujesz komuś moje wypowiedzi to raz, a dwa nie nazywam wszystkich tylko tych co produkuja mleko albo inne rzeczy robia które są irracjonalne i tylko debil to robił bedzie. jest wielu bystrych rolnikow i oni są milionerami.

Gość gość
jakich was?>no nie ciebie bo ciebie maja za mnie :D

Pavlo - Niemcy są założycielami UE i nie okłamujmy się, polityka rolna UE zawsze będzie sprzyjała SWOIM. x :D O Unii mówi się już od czasów Rady Europy. Inauguracyjne posiedzenie Rady Europy odbyło się w Strasburgu 8 sierpnia 1949. Obok flag dwunastu państw członkowskich (jeszcze bez Niemiec i Austrii) Niemcy to największy płatnik UE, ale Niemcy nie są założycielami UE. Niemcy nie założyły UE , to bajka dla nacjonalistów,by chętniej chłonęli nienawiść do DE mimo tego,że każdy niemal jeździ drogami które za dotacje w większości niemieckiego pochodzenia były budowane.

Gość gosdz
jakich was?>no nie ciebie bo ciebie maja za mnie smiech.gif x wiec sie podpisze gosdz:D

Gość gość
Odrywanie od koryta boli. > już przestań z tą swoja pisowską demagogią :O ciekawe czym będą pisowskie świnie od koryta odrywać bo to będzie wymagało specjalnych środków. takiej patologii intelektualnej to chyba w żadnej partii poza samoobrona nie bylo. dobra zmiana jeszcze z 10 lat się będzie wszędzie czkawką odbijać. j****i populiści dotuja ciemny lud bo najłatwiej kupic głosy tych bezmyślnych. komuchy robiły tak samo ale historia pokazuje że na dłuzsza metę system gierka nie działa.

Gość gość
prosty, standardowy przykład polskiego rolnika oplacalo sie przez jeden rok uprawiac truskawki i czarna porzeczke, wiec wiekszosc przeznaczyla dziesiatki i setki hektarow na uprawe tychze owocow cena drastycznie spadla na skupach do takiego stopnia, az nie oplacalo sie zbierac plonow, brak pracownikow sezonowych za taka cene a oni dalej uparcie latami obrabiaja pola z truskawka i porzeczka narzekaja na ceny, brak pracownikow, nadmiar pracy przy tym x koorfa ubezpieczyc sie nie laska ale ciagnac pieniadze od panstwa za kazde niepowodzenie, nawet najglupsze, sa pierwsi w kolejce x ich praca polega nie na rolnictwie, a na glowkowaniu skad by tu pieniadze wyrwac za damski chuj:D

A tak a propos głupoty rolników - Ci co to mają w chuj pola jakoś na brak inteligencji nie narzekają. Wystarczy przejrzeć wyniki narodowych testów IQ. W Holandii rolnicy zajmują za każdym razem pierwsze miejsce, w DE rolnicy zawsze w pierwszej trójce. W każdym kraju wyżej rozwiniętym rolnicy przodują w wynikach testów IQ nie bez powodu

" gość dziś że to najbardziej egoistyczna grupa zawodowa?> to chyba ja pisałem nie ona. " X no proszę, mamy tu jakąś słodziutką parkę - ON i ONA. X Maćku, wygląda na to, że śmieszek jest dwupłciowy ;)

Gość gosdz
kretynie macieju, nikt takich bredni jakie wypisujesz nie zrozumie bo nie jest toba ziemie caly czas sa wysprzedawane i to komu!! nawet juz nie zal mi tej naszej pieknej polski niech rozkupuja kto tylko chce i za ile chce x madre panstwa nie daja sie tak wysprzedawac a polske do takiego zaliczyc nie mozna

Gość gość
tez sie skonczylo. Zrozumiano? > nic się nie skończyło ale statystyczny wyborca pisu nie jest w stanie myśleć samodzielnie dlatego posługuje się sloganami. może ty żabo masz problem z tożsamością płciową ale uwierz że ja nie :D

Udowodnij to klamstwo. Oczerniasz polskich rolnikow, ktorzy nas zywia. Takie oszczerstwa to moze powiedziec kazdy o kazdym. x Maciuś udowodnij,że PISlam nie okrada rolników, bo wybielać bez dowodów to każdy może :D