Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem ze zbyt długim snem

Polecane posty

Gość gość

Witam :) Mam 18 lat. Od dłuższego czasu nie funkcjonuję normalnie. Mój typowy dzień. Kładę się spać o 24. Wstaję o 5:40. Jestem bardzo niewyspana. Wracam ze szkoły 15:00/30, jestem bardzo śpiąca. Mija godzina, w czasie której jem, korzystam z internetu. Idę spać. Wstaję ok. 19. Robię lekcję do ok. 21. Ledwo co. Znowu idę spać, wstaję ok. 23 myję się i tak codziennie. To nie jest normalne życie. Po 1. nie mogę się uczyć. Jestem tak śpiąca, że nie daję rady. Po 2. jakim cudem ciągle chce mi się spać?? Od piątku zrobiłam sobie wolne. Wczoraj poszłam spać dość wcześnie, po 23. Wstałam po 8 (z przymusu- pies), na chwilę włączyłam telewizor, poszłam spać. Za jakiś czas wstałam na śniadanie (też nie sama z siebie), na dobre wstałam po 15 i nadal byłam niewyspana... Co mogę zrobić? Co ze mną nie tak? Czego brakuje w mojej diecie, że ciągle nie mam siły? Pomocy

Gość gość
A jak się czujesz psychicznie? Czasami obciążenie psychiczne daje tak o sobie znać. Ja w gimnazjum i liceum miałam to samo. Do tej pory nie wiem co to było, po szkole zjadłam coś i szłam spać na 1-2h, czas leciał szybko, już o 22:00 zasypiałam i wstawałam o 7:00 albo po 7:00 (chociaż do szkoly mialam zawsze na 7:30!, ale wcześniej nie dawałam rady wstawać), oczywiście byłam totalnie niewyspana mimo, że spałam 9-8 godzin! Czasem nawet zasypiałam o 21:00, więc 10 h. Na dodatek w szkole bylam senna przez wszystkie lekcje. Ale z wiekiem mi to przeszło i tak od 18-19 roku życia unormował mi sie rytm dobowy :) Oczywiście im jestem starsza tym jest z tym lepiej i moge coraz krócej spać, choć nadal lubię długo pospać.

Gość gość
Dałaś mi nadzieję... Teraz klasa maturalna, chcę dać z siebie wszystko...

Gość gość
Polecam hipnozę 665136456

Gość gość
Może niedobory magnezu też byłem wiecznie niewyspany nez niego. Kup sobie magne B6. Albo jakichś witamin, może to też być jakaś choroba typu cukrzyca. Porob sobie badania, nie chce Cię straszyć ale lepiej dmuchać na zimne.

Gość gość
Autorka wcale nie śpi za długo, ale za krótko. Kładąc się spać o północy i wstając o 05:40, śpi niecałe 6 godzin. A powinna spać 8-10 godzin (tyle wynosi norma dla 18-letniej kobiety).