Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

piwa niszowe

Polecane posty

Gość gość

znaice jakieś fajne piwa niszowe? xD nie jakieś tyskacze, żubry, warki czy inne żywce, w których chodzi o to, by się n...ać, tylko takie piwa, które można pić dla smaku

Gość gość
zaraz tu wjedzie ten opłacony pacan od namysłowa i jego szczyn

Gość gość
przecież namysłów to jakieś lagery w stylu tyskacza i żywca, a zupełnie nie o to mi chodzi - piwa niszowe to są ipa, stout, barley wine, aipa

Gość gość
o właśnie chodziło mi o coś takiego jak jest w tym drugim poście. bardziej o konkretne propozycje, bo takie piwa jak Doctor Brew Summer Ale czy to z piwoteki co wyskakuje to już piłem i były bardzo dobre ;)

Gość PiwnyKozer
jak dla mnie głupie określenie "piwa niszowe", no ale nawet mój teść i mój ojciec tak na to mówię, więc nie będe się kłócił. Ale tak: znam. Wystarczyło pojechać na Warszawski Festiwal Piwa albo Festiwal Birofilia, by poznać kilka marek takich jak Artezan, AleBrowar, Doctor Brew, Pinta, Kraftwerk

Gość PiwnyKozer
jest tego na naszym rynku całkiem sporo - niedawno czytałem gdzieś o tym, że czescy piwowarzy jeżdżą specjalnie do Polski, aby brać inspiracje, bo u nich ta piwna rewolucja nie jest tak udana jak u nas

Gość gość
jaka piwna rewolucja?

Gość katarmarny
jak chodzisz do sklepu, kupujesz sześciopak piwa, wyjmujesz kiełbasę, rzucasz na nią dwa kilo musztardy to wiadomo, że nie będziesz wideział

Gość gość
nie wiedziałem, że to tak się rozwija

Gość piwosz dyletant
Nie warto kupować od dużych koncernów, ale z drugiej strony, te wszystkie piwa "rzemieślnicze" z cenami za butelkę od 6 zł w górę są raczej dla snobów. Normalnie piję piwo z lokalnego browaru w Bielkówku (mieszkam w Trójmieście) i płacę góra 2,50 za 0,5l. Jak mam ochotę na zmianę smaku to wybieram np. coś z Kormorana, Lwówka, Bojanowa czy co tam akurat znajdę w sklepie, ale raczej nie droższe niż 5 zł za butelkę.

Gość PiwnyKozer
niektóre browary rzemieślnicze wydają tańsze piwa - na ogół to lagery, ale pamiętam, że stopro z doctora brew kosztowało w moim sklepie 4 z czymś. pierwsza pomoc od pinty też tyle kosztuje. najgorzej jest z risami, bo w nich 10 zł przynajmniej trzeba stracić

Gość gość
piję te najsłynniejsze - doctor brew, pinta, alebrowar, artezan - nie kombinuje zbytnio, bo sie nie znam - patrze czy maja wysokie oceny no i zwykle akurat te piwa maja ;)