Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

myślicie że mogą zmusić mnie do porodu sn?

Polecane posty

Gość gość

pierwsze dziecko urodziłam przez cc , powód za wąska miednica trafiłam na fajnego ginekologa który przed porodem mnie zmierzył i od razu ustalił termin cc i wpisał to w kartę ciąży, miałam szczęście bo często wogóle nie mierzą kobiety przed porodem tylko każą rodzić naturalnie a potem jak nie postepu to robią cc, albo nawet jak zmierzą to i tak jest próba porodu naturalnego skakałam z radości na wieść o cięciu gdyż sn mnie przerażał od zawsze, i rzeczywiście wszystko poszło dobrze , cc jest całkiem ok planuję drugie dziecko ale boję się ponieważ teraz lekarze unikają cc jak ognia , nie robią nawet wtedy gdy są do tego wskazania myślicie że jak miałam już cc i to z powodu za wąskiej miednicy to mogą zmusić mnie do sn?

Gość gość
Powiedz przed porodem jaka jest sytuacja, że masz za wąska miednicę i dlatego pierwsze miałaś cc, to powinni drugi też tak przeprowadzić

Gość gość
Unikaja cc jak ognia? Pierwsze slysze. W ciagu roku cc mialo chyba z 7 miich kolezanek. Jedyne wskazanie to "stan po cc", chociaz roznica miedzy dziecmi to nim. 3 lata. Jedne mialy cc planowane, drugie czekaly do akcji porodowej ale nikt nie robil im problemu. Mi z reszta tez. Gin na kwalifikacji wyznaczyl mi date cc na poczatku 39 tygodnia.

Gość gość
Po 1ej cesarce to juz chyba zalezy od Ciebie, tak mi sie obilo o uszy

Gość gość
Miałam identyczną sytuację, też miałam wąską miednicę , cc i zastanawiam się jak będzie przy kolejnym porodzie

Gość gość
Yyy sory ale poszerzyly sie wam te miednice?

Gość gość
Jak moga zmusic cie do czegos co jest normalne i naturalne!? Najlepiej robic sobie cc bo tak najwygodniej, o dziecku w ogole nie pomyslisz, co dla niego jest dobre. A kazdy lekarz ci powie ze porod sn jest najkorzystniejszy dla dziecka i rzutuje potem na jego zdrowie i nie tylko.

Gość gość
tak miednica może się poszerzyć , rozbić

Gość gość
tak miednica może się poszerzyć , rozbić x Może owszem. podczas porodu najcześciej. Ja pytam czy im się miednica poszerzyła skoro tak panikują

Gość gość
nie wiem czy się poszerzyła skąd moge wiedzieć

Gość gość
Jak moga zmusic cie do czegos co jest normalne i naturalne!? Najlepiej robic sobie cc bo tak najwygodniej, o dziecku w ogole nie pomyslisz, co dla niego jest dobre. A kazdy lekarz ci powie ze porod sn jest najkorzystniejszy dla dziecka i rzutuje potem na jego zdrowie i nie tylko. x Moja siostra urodziła 3tygodnie temu dziecko, które dostało 2 pkt apgar, bo rodziła własnie z za wąską miednicą. Myślisz, że dzieciak zdrowy będzie i nie będzie to rzutowało na jego zdrowie? Weź s********j i zajmij się swoimi dziećmi, bo nikt cię o zdanie nie pytał.

Gość gość
"Jak moga zmusic cie do czegos co jest normalne i naturalne!? Najlepiej robic sobie cc bo tak najwygodniej, o dziecku w ogole nie pomyslisz, co dla niego jest dobre. A kazdy lekarz ci powie ze porod sn jest najkorzystniejszy dla dziecka i rzutuje potem na jego zdrowie i nie tylko." Ja nie znam żadnej kobiety lekarza albo żony lekarza, która rodziła naturalnie. Mówić obcym babom to mogą dużo, bo nie chcą brać na siebie odpowiedzialności za operacje, jeśli poród naturalny jest możliwy i nie jest bezpośrednim zagrożeniem życia dla matki lub dziecka. Tylko to, co poród robi z ciałem kobiety to juz nie ich sprawa

Gość gość
a znasz jakiekolwiek żony lekarza? bo to kolejne argumenty mity, żadna z was pewnie nie zna ani jednej:/ ja rodzilam naturalnie ale tez mam znajome które chcialy cc i bez problemu załatwiły, jedna za 2 tys (poznan) inna dogadala sie ze swoim lekarzem, jeszcze inna umówiła sie z konkretnym tez za kase tez nie spotkałam sie z tym, żeby na porodówkach było tak malo cc-kogo nie spytałam to tu cc tam cc-kobiety same załatwiaja sobie jak jestes po jednym porodzie cc to ty decydujesz-masz wybór a co do ptk apgar to nie zawsze oznaczaja konsekwencje dlugofalowe, u nas jest dziecko dostalo 4 ptk apgar rozwija sie prawidlowo, pokonuje zgodnie z wiekiem etapy rozwojowe-nie ma problemu, nie zawsze jest to wyrocznia

Gość gość
a znasz jakiekolwiek żony lekarza? bo to kolejne argumenty mity, żadna z was pewnie nie zna ani jednej x Jezu, czemu ty sądzisz ludzi po sobie, myslisz ze nikt nie ma w rodzinie lekarzy, albo nie ma znajomych ze szkoły, np?? z mojej klasy- bo byłam na biol- chemie, to ponad 10 osób poszło na medycyne Apgar - oczywiscie ze nie zawsze ma znaczenie, u mnie było odwrotnie, przymuszali mnie do porodu naturalnego- poprzednie ciecie cesarskie przez za waska miednice, lekarz nie chciał uznac wskazań, potem obiecali ze zrobia CC, p********i od rzeczy, a ja byłam głupia, znowu sie poród przeciagał, i dopiero po wielu godzinach, jak pełne rozwarcie trwało ponad godzine mnie przewiezli na sale operacyjna. Syn sie wydawał zdrowy, dopiero w wieku 5 mcy sie zaczeła mu padaczka, która spowodowała brak rozwoju - Zespół Westa. Teraz ma 14 lat, nie mówi, nie umie sie sam ubrac, jest jak 2-letnie dziecko. Lekarze namawiaja do tych porodów naturalnych, bo operacja kosztuje