Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marlyna 33

Skąd się biorą niewierni?

Polecane posty

Przecież miłość do Boga jest najwspanialszym uczuciem. Nie można go porównać z żadnym innym. Można porzucić męża, żonę, rodziców czy dziecko, ale jak można porzucić Boga? No nie można.

Gość nie bądź tępym bydłem
Bóg jest w każdym z nas, to nie osobny twór, a kościół i religie to tylko ściema wymyślona przez cwaniaków aby z debili kase sciągać, alleluja. Chcesz porozmawiać z Bogiem? wyjdź na spacer albo na balkon, po hooj ci religia i kościół?

Gość gość
"Niewierni" to inteligentni, trzezwomyslacy ludzie.

Gość gość
Ty się lepiej zastanów skąd się biorą wierni

Gość gość
Skąd sie biorą niewierni? Tak sobie myślę i myślę i wiesz co? Oni przybywają z Marsa

Gość gość
ze snikersa

Ja nie wyobrażam sobie jak można nie chodzić do kościoła. Przecież to grzech. A niektórzy to chodzą, ale tak mało dają na tacę, że wstyd. Jakieś brzęczaki. Tak nisko wyceniają swoją miłość do Boga

Gość gość
16:48 ale Bogu nie jest potrzebna twoja kasa.

Gość gość
wierni się biorą bo od małogo kościół i religia im jest przymusowo wbijana do głowy. Kto widział aby NIEMOWLE chrzcić i narzucać mu jakąś religie, jak on nawet ledwo na oczy widzi a co dopiero pojmuje w go jego starzy pakują. Dlatego chrzest robi się małym aby pozbawić ich WYBORU i indokotorynować od pieluch w tą ciemnote średniowieczną.

Gość gość
Bóg nie porzuca. On jest zawsze blisko. Czlowiek sam odchodzi od Boga przez grzech i człowiek sam się tym karze.

Gość gość
marlyna 33 dziś nie pojmujesz bo ci od małego tą ciemnote wciskali, jesteś nią przesiąknięta, to tak jak ci kazać przestać oddychać teraz, dlatego od niemowlaka już "rekrutują" nowych "wiernych", bo kogoś co nie zna nic najłatwiej wciągnąć w ten system, uczysz go od małego. Grzech to tylko to co moralnie złe, a każdy wie co to jest gdy to robi, to się nazywa sumienie.

Gość gość
to podszyw!pod martyne 33, ktos sobie zalozyl fikcyjne konto zeby podsrywac jedyna osobe z kregoslupem na tej kafeterii

marlyna - musisz się bardziej wysilić bo jak widzisz twoją prowokację niektórzy traktują poważnie :)

Grzech to tylko to co moralnie złe, a każdy wie co to jest gdy to robi, to się nazywa sumienie. X a co jest moralnie złe ? czy moralnie złe jest mieszkanie ze sobą bez ślubu ?

Gość gość
Ludzie, przecież to podszyw martyny 33, nawiedzonej katoliczki. Marlyna 33 jest spoko.

Gość od a do zet
marlyna 33 dziś nie wyobrażasz sobie nie chodzić bo chodziłaś, tz. byłaś zanoszona, jeszcze nim potrafiłaś chodzić, to się nazywa indoktorynacja i immersja

Gość gość
allium dziś Grzech to tylko to co moralnie złe, a każdy wie co to jest gdy to robi, to się nazywa sumienie. X a co jest moralnie złe ? czy moralnie złe jest mieszkanie ze sobą bez ślubu ? nie każdy " allium" to oryginał. Masz wątpliwość? patrz na licznik postów >>>> jak uważasz że to moralne to tak jest

Jestem wdzięczna moim rodzicom, że nosili mnie do kościoła, gdy jeszcze sama nie mogłam tam iść. Wtedy zachowali się wspaniale. Nie wiem, co się stało, że tak się zmienili. Zamiast łożyć na kościół dają pieniądze jakiejś babie, która ich opętała. Wierzę, że ta kobieta jest wysłannikiem złego i ma na celu odciągnąć moją rodzinę od Boga :(

Gość gość
marlyna 33 Ja do życia potrzebuję tlen, wode i pożywienie - a nie kościoła. Ty nie mogłabyś żyć na bezludnej wyspie, antarktydzie, syberii czy być astronautką - a ja tak. Gdyby kościół był niezbędny do życia to powstał by bez udziału człowieka, i zwierzęta też by tam chodziły. A zwierzęta traktują go tak samo jak każdy inny budynek.

Gość gość
Moralnosc jest pojeciem relatywnym, poniewaz jest zalezna og religii i kultury danego czlowieka. Dla wielbiciela Allaha moralnym jest klamstwo, morderstwo i g**** Ludzi o innej kulturze i historii. Miedzy chrzescijanstwem i islamem istnieje masa roznych moralnosci. Czytalam kiedys o plemieniu, ktore mialo za malo jedzenia. Tam najwieksza popularnoscia cieszyly sie kobiety opasle, a powodem rozwodu nie byla zdrada - tylko podzielenie sie jedzeniem z inna kobieta a nie zona. Religia to oglupianie i manipulacja ludzmi. Ja wierze w zycie za zycia. Reszta mnie nie interesuje.

Gość gość
Autorka sobie jaja robi, a wy przeżywacie:) Przeczytajcie jej stopkę i pomyślcie dwa razy.

dlatego właśnie , że moralność czy sumienie jest zależne od warunków nie może być wyznacznikiem tego co jest dobre albo złe .

Gość martyna 33
Gość 17.01 Ja nie jestem nawiedzoną katoliczką. Jestem protestantką, a to duża różnica.

Dodam jeszcze, że nie tylko protestantyzm mam duży. Jak kiedyś pokazałam niewiernemu Mieczysławowi mój srom, nawrócił się natychmiast i z krzykiem: "Mój Boże, o Boże", pobiegł do najbliższego kościoła i dał na tacę:classic_cool: