Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Lisvy

Polecane posty

Gość gość

Witajcie. Sluchajcie, w niedziele nakleilam swoj pierwszy plaster lisvy. Dostalam okres i nakleilam. Niestety dzis mam nudnosci. W dodatku czasami mnie piecze w tym miejscu gdzie mam naklejony plaster. Na twarzy wyskoczyly mi jakies liszaje. Chce zerwac ten plaster bo wydaje mi sie ze to od tego. Czy moge zerwac dzis ten plaster i bedzie po sprawie? Mozna ot tak zerwac? Dzis 3 dzien

Gość gość
Czekaj co bedzie dalej

Gość klama103
Poczekaj jeszcze trochę, po lisvy nie ma skutków ubocznych to może coś innego jest przyczyną nudności. W sumie to super plastry nie rezygnuj tak szybko, a następnym razem przyklej w inne miejsce.

Gość gość
No i dobre przyklejenie plastra też tutaj zasługuje na uwagę. Trzeba go przytrzymać ciepłą dłonią przez jakieś 30 sekund, to się mocno będzie trzymał przez całe 7 dni

Dziewczyny, organizm musi się przyzwyczaić do każdej metody antykoncepcji. Trwa to zazwyczaj ok. 3 cykli. Jesli jednak po tym czasie objawy nie ustąpią lub nasilą się - radzimy skonsultować się z ginekologiem. Być może powód jest inny.

Gość gabiriela
Ja naklejam też lisvy ale czuję się świetnie, nie wiem może to za sprawą mniejszej ilości hormonów, ale żadnych skutków ubocznych nie odczuwam.

Gabirela, mniejszej ilości hormonów od czego? Bo na pewno nie od tabletek antykoncepcyjnych. Proszę, nie piszcie w kółko, że plastry mają mniej hormonów, bo to nie jest prawda, tylko mit. Prawdą jednak jest, że organizm może przyzwyczajać się do środków antykoncepcyjnych nawet trzy miesiące. Miałaś robione badania przed zapisaniem tej konkretnie metody antykoncepcji?

Gość gość
Wszystkie metody są hormonalne bo blokują jajeczkowanie i zapobiegają ciązy.Nie ma lepszej czy gorszej.Tylko aby się bezpiecznie bzykać trzeba ponosić ryzyko.

Gość gość
Hej hej hello! Witam wszystkie forumowiczki! :) Zastanawiam się jak to jest z tym plastrem - mogę się opalać, gdy mam go na skórze czy nie? Każdy mówi co innego :( A co z basenem? Jadę na ulop, muszę być pewna na 100%!

Bez obaw - możesz spokojnie wyruszyć na wakacje! :) Plaster wyposażony jest w filtr UV. Możesz pływać z plastrem, nie ma żadnych przeciwwskazań.

Gość maszmojka
Jeśli chodzi o lisvy to maja one filtr UV, także nie musisz go zasłaniać podczas opalania. A ze trzymają się mocno to śmiało możesz też w nich się kąpać. ja wypróbowałam nawet na saunie i nawet brzegi się nie odkleiły :) super są

Gość gość
A nie wiecie czy w trakcie mogę zmienić miejsce przyklejenia plastra? Chyba za słabo go przykleiłam i po 3 dniach mi odpadł (byłam na basenie), potem nakleiłam go na drugi pośladek (niechcący). Czy to osłabi jego działanie? Myślicie, że mogłam zajść w ciążę? :(

Bez obaw - możesz spokojnie przykleić plaster w innym miejscu. Pamiętaj jednak, że są 3 miejsca, w których można nakleić plaster - górna część ramion, brzuch i pośladki.

Gość uilka
Następnym razem staraj się dobrze przykleić plaster przytrzymaj go te 30 sekund ciepła dłonią to się przyklei mocno.

Uilka, zgadzamy się w 100%! :) przytrzymanie plastra 30 sekund ciepłą i suchą dłonią jest kluczowe dla utrzymania jego przyczepności :)

Gość gość
No i trzeba jeszcze pamiętać żeby nie używać kosmetyków z olejkami, nawet płyn do kąpieli musi być bez olejku.

Gość gość
Ja właśnie tak naklejam jak w tym filmiku instruktażowym na nielykam.pl i jest wszystko ok, nic się nie odkleja

To prawda. Olejek arganowy zawarty w kosmetykach do ciała może wpływać na przyczepność plastra. Zanim użyjecie kremu, balsamu, mleczka do ciała sprawdźcie jego skład :)

Gość gość
A jak to jest z tym przytrzymywaniem ileśtam sekund? Po co tak? Evrę trzyma się 10 sekund...

Hej dziewczyny :) Nowoczesne plastry antykoncepcyjne składają się z 5 warstw (dzięki temu można się opalać i np. pływać, stosując plastry). Z tego względu przytrzymanie plastra ciepłą i suchą dłonią przez 30 sekund jest kluczowe dla zachowania jego przylepności i nie można pomijać tego kroku podczas przyklejania! :)

Gość gość
Hej dziewczyny :) u mnie są dość upalne dni i tak się zastanawiam, czy mi się ten klej z plastrów nie rozpuści jakoś... może jak wrzucę plastry do lodówki to one się jakoś, no wiecie, "zakonserwują"? dajcie znać, co myślicie...

Gość gość
nieeeee.... to głupie strasznie, co piszesz... przecież to nie konserwa...

Hej dziewczyny! :) nie martw się, jeśli przechowujesz plaster zgodnie z zaleceniami z opakowania to nic im się nie powinno stać :) Absolutnie nie przechowuj plastrów w lodówce ani w zamrażarce!

Gość gość
No nie, ja swoje lisvy trzymam w w szafce i przyklejam zgodnie z instrukcją z ulotki, trzymają się dobrze, nie mam problemów z odklejaniem

Gość gość
ja też nie mam problemów z odklejaniem, bo stosuję się do zaleceń. najlepsze jest to, że jak się trzymają to na całego, nie odpadają nawet gdy uprawiam sport, pływam... rewelacja :)

Dziewczyny, jeśli prawidłowo przykleiłyście plaster, zadbałyście o przygotowanie skóry i przytrzymanie plastra przez 30 sekund, a ponadto przechowywałyście plaster w odpowiednich warunkach, to szanse na jego odklejenie są bardzo bardzo niewielkie. Wysoka trwałość plastrów wynika z przystosowania ich do warunków życia współczesnych kobiet, w tym także intensywnie uprawiających sport :)

Gość gość
Ja to nawet nie używam żadnych balsamów, olejków itp przed naklejeniem lisvy