Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak dbać o wzrok?

Polecane posty

Gość gość

Spędzam każdego dnia w pracy 8-9 godzin przed komputerem. Nierzadko pracuję przy komputerze w weekendy. Boje się o mój wzrok, boje się, że zacznę mieć z nim problemy. Każdego dnia oczy mnie bolą. Pracy nie zmienię, ale podpowiedzcie jak można zadbać o wzrok? Jakieś ćwiczenia, suplementy? Będę wdzięczna :)

Gość gość
Przede wszystkim idź do okulisty i zbadaj wzrok. Ja również dużo czasu spędzam przed komputerem. Przez cały rok piję tran norweski (dobre trany ma GAL) oraz łykam luteinę. To połączenie jest rewelacyjne. Polecam :)

Gość skarb5
Trzeba często robić sobie przerwy od komputera i przede wszystkim zażywać odpowiednie suplementy. Tutaj https://www.natural.pl jest ciekawy wybór produktów, które pochodzą z Norwegii. Ich zaletą jest wysoka jakość oraz oczywiście dobroczynne działanie.

Gość gość
warto chodzić na badania wzroku ja robię to regularnie w Optyk Nowakowscy Legnica i uważam, że to jest dobry sposób na kontrolę swojego wzroku

Gość Wera

Ważne by na co dzień dbać o wzrok i zwracać uwagę na  oświetlenie przy jakim się czyta, ile czasu spędza się przy komputerze itp. Nie można również zapominać o regularnych wizytach u okulisty. Sama raz w roku odwiedzam Centre de la Vision, profilaktycznie.

Gość Gosia

Znam temat z autopsji. Mimo młodego wieku zachorowałam na jaskrę - zdarza się to bardzo rzadko. Długo się męczyłam aż zdecydowałam się na zabieg w  Centre de la Vision. Wszystko wróciło do normy a ja zaczęłam naprawdę doceniać wzrok i zdrowie.