Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Cellulit :c

Polecane posty

Gość gość

Hej wszystkim ;D macie jakieś sposoby na skuteczne pozbycie się cellulitu? Ogólnie nie potrzebuję się odchudzać, bo mam 171 cm wzrostu, a ważę około 58-59 kg ;) tylko ten cholerny cellulit :C jestem w stanie go chociaż troszkę zredukować do wakacji ? Macie sprawdzone metody ?

Gość gość
Dermomasaż podciśnieniowy albo mezoterapia igłowa

Żeby pozbyć się cellulitu raz na zawsze, trzeba zmienić nawyki na stałe. Przede wszystkim pić dużo wody, ewentualnie herbat, ale niesłodzonych, jeść dużo warzyw i owoców i ograniczyć spożywanie soli. Dodatkowo masaże szorstką rękawicą i wytrwałość. Dodatkowo aktywność fizyczna typu rower, pływanie. Powodzenia :)

Gość gość
Zmiana diety przede wszystkim, no i więcej ruchu, siłownia, fitness itp. Plus jeżeli Cię stać to jakieś zabiegi u dermatologa/kosmetyczki. Wspomóc się też można jakimiś kosmetykami do wcierania w problematyczne miejsca, wiele polskich firm ma takowe w swojej ofercie. Np. Perfecta, Bielenda, Eveline. Ja ostatnio wcieram Bielendę cellu slim corrector (kupiłam serum z efektem chłodzącym) i do tego staram się parę razy w tygodniu poćwiczyć.

Gość gość
miałam spory cellulit, ale teraz mam już niemalże gładką skórę :) mój sposób- trochę ruchu, nawet zwykly spacer, nie jestem miłosniczką siłowni + kosmetyki z bielendy- seria cellu corrector :) uzywalam karboksyterapii i voila- mogę biegac w szortach bez wstydu :) czekam na slonce:)

Gość gość
Najlepszy sposób na cellulit to systematyczne ćwiczenia i odpowiednie żywienie. Poczytaj sobie na stronie www.gmrank.pl o diecie i poradach fitness, dużo Ci to da

Gość Enejka
Jeśli walczycie z cellulitem to odsyłam Was na ten portal- http://drogadosiebie.pl/cellulit/ Myślę, że znajdziecie tam wiele porad i info na temat tej przypadłości kobiet :) Sama jakiś czas temu z nim walczyłam :p

Gość gość
Polecam zabiegi dermomasażu podciśnieniowego. W salonie do ktorego chodzę mają promocję 5 + 2 gratis www.beautypremium.pl

Gość gość
wiesz co, uzywalam peelingu kawowego, ale nie chcialo mi sie go robic. i teraz przerzucilam sie na slim cellu corrector z bielendy i jestem zadowolona. na pewno skora jest bardziej wygladzona i jest jedrniejsza.

Gość gość
Tez polecam dermomasaz

Gość gość
Dokładnie, zabiegi na cellulit to doskonały pomysł. Ja byłam w http://www.vanitydayspa.pl/ i już po jednym zabiegu jest bardzo wyraźny efekt.

Gość gość
Jesli masz samozaparcie i cierpliwosc to wspomniany peeling z,kawy. Raz w tygodniu. Efekt to nie tylko mniejszy cellulit ,ale cudowna skora. Plus banki chinskie z jakas oliwka,kosmetykiem do masazu. Ja uzywalam oleju kokosowego. Efekty rewelacjne i to w niezbyt dlugim czasie. Duzo chodze,ale diety jako takiej nie zmienilam w ogole. Fakt,nie jem przetworzonej zywnosci,ale np. pije duuuzo kawy i pale.

Gość małagonia_
Przy cellulicie warto pamiętać o codziennym robieniu masażu, np. takim specjalnym masażerem z wypustkami. Oczywiście nie na suchą skórę, tylko po nałożeniu balsamu antycellulitowego. Ale i tak najskuteczniejsze są zabiegi w gabinetach, domowe metody raczej nie pomogą się całkiem pozbyć cellulitu. Podobno karboksyterapia jest niezła http://belequilibre.pl/product/karboksyterapia-podgrzanym-co2/ .