Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matkapolka34

Dobre gary i pościel

Polecane posty

Gość matkapolka34

Nie wiem czy moge o to tu pytać. Ale jestem wkurzona że cokolwiek człowiek kupi i niekoniecznie za małe pieniądze to okazuje się to słabej jakości, psuje się itp. Ludzie jakiej firmy gary nie rozwalą się po 2 latach i jaka pościel i prześcieradła przetrwa dłużej niż 2-3 lata?

Gość gość
Jak mam zepter już od 10 lat

Gość gość
ja mam gary berghoff, używam od 3 lat i są ok, choć patelnia do doopy. Ale 2 patelnie mam z ikei, z serii 365 i są świetne. Jeżeli chodzi o pościel to mam 1 z ikei (z bawełny perkalowej, o gęstym splocie) i 2 kupione w tkmaxxie, takie hotelowe, 100% bawełna biała. Pościel zmieniam co tydzień, więc co za tym idzie piorę często i służą mi dosyć długo już

Gość malenkaola
Znam ten ból, kiedyś zdarzyło się mi kupić pościel która już od nowości farbowała i rano wstając byłam "kolorowa" :) Szukałam dobrej jakościowo pościeli i taką znalazłam. O tym z jakiego materiału kupić pościel, aby była trwała i spełniała swoje funkcje przeczytasz tu: https://slodkiesny.pl/jaki-material-poscieli-news

Gość gość
Jedne garki mam 14 lat, drugie ok. 20 lat. Pierwsze wygladaja jak nowe, drugie maja rysy ale sa w bardzo dobrym stanie. Jedne i drugie kupione w Niemczech. Pierwsze to "wielka marka", dostepna tylko w drogich sklepach, druga - "no name", ale sklep dla profesjonalnych kucharzy. Ani jednych ani drugich nie kupilabym w Polsce, bo jest pelno podrobek. Poscieli uzywam ok. 10-12 lat, kupuje we Francji (Niemcy maja dziwne rozmiary). Ogolnie: jak nie musisz, to nie kupuj w Polsce, bo u nas jest pelno podrobek. Zbierz kase i jedz albo do Wiednia, albo do Niemiec - gdzie masz blizej. Dobre garki kosztuja ok. 300 euro za szesc sztuk, na wyprzedazy za pol ceny (700 zl za szesc).

Gość Grażii
Po co jeździć po garnki za granicę? Mamy swoje marki, które mają tradycję i świetną jakość - weźmy np. Gerlacha. U mnie w domu używało się zawsze garów tej marki i używam do tej pory.

Gość paulinka78
Jeśli chodzi o garnki mogę polecić te z Gerlacha. Ta firma do niedawna kojarzyła się wszystkim głównie ze sztućcami, ale jej pozostałe produkty również są świetnej jakości. Ja mam garnki z linii Superior. Dno nagrzewa się równomiernie, grube uchwyty ułatwiają przenoszenie garnków i odcedzanie potraw, a zaznaczona wewnątrz miarka poziomu płynów ułatwia mi planowanie posiłków. Poza tym są solidnie wykonane i posłużą przez długie lata.

Gość LuśkaL
Wiesz co, ja mam WMF i kupiłam w http://www.galerialimonka.pl/garnki-kuchenne,229 i powiem Ci, że takiej jakości trudno szukać w innych sklepach i to w tak dobrej cenie. Zajrzyj do nich, zapewniam, że nie będziesz to stracony czas będziesz żałować.

Gość MilciaD
Wiadomo też, że są gusta i guścika ale jak kupujesz lepsze sztućce to kup klasyczne tak żeby pasowały do każdej zastawy. Chyba, że chcesz kupić od razu kilka zestawów i mieć na różne okazje ;)

Gość hossi
Też wolę takie rzeczy kupić lepsze i renomowanej firmy. Z pościelą to już w ogóle bo szybko się niszczy jak jest tania dlatego kupić lepszą. Jeżeli chodzi o sztućce to wiadomo że gerlach na stole wygląda dumniej niż jakieś z biedronki.

Gość Leosia2
Ja kupiłam mamie nowe zestaw od Gerlacha na święta - jak myślicie będzie się cieszyć :)?

Gość gość
No niestety tak to zazwyczaj bywa że taniocha pada po chwili. Garnki mam z Duki i sa dobre, nie były jakoś bardzo drogie a mam je już lata, możesz sobie na ich stronie pooglądać https://dukapolska.com/garnki-i-patelnie/garnki?p=2 a co do pościeli to różnie, w ikei czasami kupuje