Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moja kolezanka tak zyje ze

Polecane posty

Gość gość

Moja znajoma zyje w ten sposob ze spedza z dzieckiem kazda wolna chwile.Dziecko ma 6 lat i ona jedyna praktycznie sie nim opiekowala,poza sporadyczna pomoca babci.Maz w niczym nie pomaga,nie tyka sie.bo uznaje ze jak ona siedzi w domu to powinna ogarniac doslownie wszystko.I ta zapracowana kobieta chce miec jeszcze dzieci,uwazam to za wariactwo.I tak stracila juz prawie zdrowie opiekujac sie bardzo wymagajacym dzieckiem.Znowu bedzie kierat i brak swojego zycia,odradzam jej drugie i trzecie dziecko w tej sytuacji.Bez wsparcia meza sie nie da.Ja mam podobna sytuacje.

Gość gość
może po prostu w przeciwieństwie do Ciebie lubi dzieci i lubi spędzać z nimi czas, nie pomyślałaś?

Gość gość
Ma jedno dziecko, 6 letnie! nie pracuje i jest przemęczona? Czym?

Gość gość
Jest przemeczona bo od 6 lat ma dziecko przy sobie,maz i reszta rodziny wogole nie poswieca czasu temu dziecku,wiec ma je non stop przy sobie,wyjazdy,lekarze,zakupy,opieka.Nie wiem jak ona w ten sam sposob ogarnie dwoje albo troje.Nikt jej nie odwiezie dziecka do szkoly,do przedszkola.Bo jest zasada-nie pracujesz-radz sobie sama.

Gość gość
Tak sobie pozwala, tak ma i jeszcze jej mało. Widocznie tak lubi.

Gość gość
Jeśli chce mieć kolejne dziecko, to znaczy, że takie życie jej odpowiada. Niektóre kobiety mają radość z takiego sposobu życia. To jej wybór, jej sprawa, nie wtrącaj sie.

Gość gość
jeju, też mam dziecko przy sobie, mieszkam za granicą więc o żadnej pomocy nie ma mowy a jakoś fajnie jest. Córka ma teraz 4 lata, chodzi do przedszkola ja do pracy i z tęsknotą wspominam piękne czasy kiedy byliśmy razem cały czas. Swoją drogą co ta koleżanka ma do roboty przy szesciolatku? Zmienia mu pieluchę, nosi na rękach? Przecież chłopak w tym wieku umie się sobą zająć, ubrać, wymyc, zjeść, wysikać. Ona się z nim bawi, czyta książki. To jest takie ciężkie? Czemu nie chodzi do przedszkola? Czemu ona nie idzie do pracy? Pewnie narzeka, a pasuje jej takie życie i teraz jak syn ma iść do szkoły to chce drugie dziecko żeby mieć wymówkę na dalsze siedzenie w domu.