Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

NOP co to jest?

Polecane posty

Gość gość

Cześć, jestem w ostatnim miesiącu ciąży i zaczeła mnie interesować kwestia szczepień. Ciągle ostatnio czytam, ze coraz więcej dzieci ma jakieś objawy niepożądane po szczepieniu. Czy da się jakoś temu zapobiec? Bo nie chcę nie szczepić, za bardzo się boje chorób na jakie mogłabym narazić maleństwo. ALe nie wiem czy reakcje po szcepieniu wynikają z tego, że moje dziecko ma ajkieś alergie czy jest chore?

Gość gość
uważaj bo po szczepieniach dzieci są bardziej podatne na zapalenie opon mózgowych

Gość gość
ten Nop, coraz częściej się o nim słysza, ale ja nie znam nikogo kto by ucierpiał i miał coś takiego.

Gość gość
Bo nop występują tak rzadko że jedno dziecko na 1000 ma podwyższenie temperatury o pół stopnia a o innych objawach to szkoda mówić bo nawet nie występują.

Gość gość
NOP nie występuje rzadko,tylko rzadko jest zgłaszany!Jesli moge Ci cokolwiek doradzić to odwlekaj szczepienia co najmniej do 4 roku i przedtem zbadaj poziom CRP u dziecka.

Gość gość
A co ten poziom CRP oznacza?

Gość gość
Ja się zawsze boiję przed szczepieniem działań niepożądanych, ale mój mąż mówi, że panikuję i my byliśmy szczepieni i nam się nic nie stało, więc dlaczego nasze dzieci mają być niezaszczepione.