Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Antykoncepcja aplikacja płodności

Polecane posty

Gość gość

Hej Mam 32 lata i 2 dzieci, nie planuję więcej. Syn ma 7 lat, córka 11 mies, karmię ją jeszcze piersią więc nie kupowałam żadnych tabletek antykoncepcyjnych tylko na razie stosuję aplikację ściągnieta na tablet, która wyznacza mi dni plodne i niepłodne. I teraz się zastanawiam czy jak przestane karmic piersią to stosowac pigułki czy dalej ta aplikację. Czy któraś z was stosuje tą forme antykoncepcji? Ona pokazuje dni płodne, około 5 dni i wtedy stosujemy prezerwatywe.

Gość gość
Aha... A jak ci się owulacja przesunie to co? Jesteś gotowa na kolejne dziecko? Jak tak to spoko. Dla mnie kalendarzyk to zana metoda. Metoda objawowo -termiczna bardziej pewna jeżelu już chcesz używać tylko naturalnych metod.

Gość gość
Przecież aplikacja nigdy nie da miarodajnych obliczeń. Kalendarzyk komputerowy, to taki sam pic na wodę, jak tradycyjny. Lepiej stosuj metodę objawowo-termiczną.

Gość gość
ok dzięki, z tym mierzeniem temp to jakos mi nie wychodzi bo te termometry nie są zbyt dokładne ale bedę obserwować dodatkowo śluz, jak mam dni płodne to z reguły widzę to po śluzie i mnie kłuje jajnik co potwierdza się w tej aplikacji

Gość gość
o rany, to kup termometr z galistanem, może też być rtęciowy, jeśli jeszcze masz. ja mierze elektronicznym microlife i niezle się sprawuje. tyle że u mnie skok temp i objawy śluzowe są bardzo wyraźne.

Aplikacja to nie jest forma antykoncepcji. Dlaczego chcesz czekać z tabletkami do końca karmienia? Są różne tabletki, które podczas karmienia można brać, m.in. Limetic. A jeśli chcesz mimo wszystko zaczekać, to idź do lekarza, żeby Ci zrobił badania hormonalne. Z reguły kobietom, które już rodziły przepisuje się Vibin lub pochodne. Ale aplikacja to żadne zabezpieczenie... A w trakcie karmienia piersią też można zajść w ciążę - o czym sporo kobiet nie wie.

Gość gość
podczas karmienia temperatura może nie wychodzić bo prawdę mówiąc może nie dochodzic do owulacji i cykle moga byc bezowulacyjne. Najlepiej wtedy obserwować śluz i zaniechać seksu jak tylko śluz się stanie płodny. Temperaturę mierzyć też, bo mimo że może nie wychodzić to może pewnego dnia wyjśc i wtedy będzie wiadomo że owulacja nastąpiła. O aplikacjach wyliczających dni płodne moge powiedzieć tylko tyle że to może działać ale jest sporym ryzykiem dla osoby która nie chce mieć więcej dzieci. Dlatego że taki kalkulator kalendarzyk itp nie przewiduje anomalii w twoim organizmie i nie przewidzi ci że np w tym miesiącu przesunie ci się owulacja o 2 dni czy o 2 tygodnie. Obserwacja i notowanie zaobserwowanych wyników juz to przewidzi.

Gość paula34
Mnie zabezpieczają plastry z mniejszą ilością hormonów, możesz poprosić lekarza o wypisanie lisvy to będziesz spokojna, żadna aplikacja nie zabezpieczy cię od ciąży tak skutecznie jak antykoncepcja hormonalna

Gość gość
są specjalne komputerki, które służą do metody objawowo-termicznej. Naprawdę świetne urządzenia. Ja mam cyclotest myway. Poczytaj sobie o nim na stronie dystrybutora.

Gość gość
poczytałam i rzeczywiście wydaje się fajny. czy któraś z was jeszcze go używa? Bo nie chcę polegać tylko na jednej opinii.

Gość gość
Tylko prezerwatywy i kalendarzyk nie szkodzi reszta jest szkodliwa wątroba i nawet rąk. Nam podczas jednego z badań kiedyś powiedział ginekolog. Nam bo mąż jest podczas każdego badania ginekologicznego cipki i wspierał porody. Nie jestem zacofana i tępa by wstydzić się męża! !!!!

Gość gość
Dzisiaj miałam fatalny dzień. W pracy młyn, w domu zdążyłam sie juz chyba z wszystkimi pokłócić, dzieciak pyskuje i wiesz dziekuje Ci :) tak, tak!!! Bardzo mi poprawiłaś humor. Aplikacja metodą antykoncepcji-no tak wszak mamy 21 wiek wiec z fusów sie juz nie wróży :D aaaa nawet jakby co to przeciez 500+ mamy :D