Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Godze sie na przemoc

Polecane posty

Gość gość

Mam 21 lat, mieszkam z moim 27letnim partnerem. Nie jestem od niego uzależniona finansowo (mam stały dochód, prócz tego studiuje a w zanadrzu mam duże mieszkanie w centrum miasta zapisane na mnie - prezent od rodzicow). Mieszkamy razem, płacimy po równo ale bez rozliczania sie, nikt nikogo nie wykorzystuje. Ale on czasem jest nerwowy (pracuje w wielkiej korporacji, mimo młodego wieku na odpowiedzialnym stanowisku co wiąże sie z ogromem obowiązków). Niestety zdarza sie ze odreagowuje to w domu. Nie twierdze ze jestem bez winy. Gdy mam zły humor potrafię być dla niego niemiła, negować każda jego próbę rozweselenia mnie, jestem złośliwa ale on wtedy wpada w szał. Potrafi mnie popchnąć, nawet uderzyć w twarz i to nie lekko, obecnie mam zasiniony nadgarstek bo podczas kłótni nie chcial mnie puścić aż nie zaczęłam płakać z bólu. A po kłótniach on wychodzi z domu i po jakimś czasie milczenia znów wszytko wraca do normalnosci żeby za jakiś czas przemoc znów sie zaczela. Jest mi z nim dobrze , czuje sie kochana I doceniana I dlatego nie odchodze. No I te klotnie nie sa wylacznie z jego winy

Gość gość
Ale on nie powinien cie bic

Gość gość
Czyżbyście byli siebie warci ? :D:D:D Rozumiem, że za nadgarstek go nie przytrzymasz ale aplikacja siarczystego policzka lub pieniste splunięcie wyrówna choć trochę wasze porachunki ? :D:D:D:D

Gość gość
skoro wam tak dobrze.. mam nadzieje ze nie bedziecie mieli dzieci :o

Gość gość
masz to na co godzisz się ,dobrze że jestes zabezpieczona finansowo bo pewno wkrótce cię skatuje i albo przejżysz na oczy albo poczekasz aż cię zabije

Gość gość
Polecam do poczytania temat na tym forum "Czy jesteś w zwiazku, w którym Twój partner molestuje Cie psychicznie" .

Gość gość
Jak cie taki damski bokser uszczesliwia t o niech sie na tobie wyzywa, to twoje zycie.

Gość gość
prowo , nie ma takich glupich kobiet

Gość gość
masz 3 opcje: 1.Pogadaj z nim szczerze o tym. To też będzie test na ile potraficie rozmawiać o sprawach trudnych i czy w ogóle potraficie. 2.Jeśli nie da to rezultatów w postaci zmiany waszych zachowań,możesz zostać i kontynuować schemat lub 3.Zmienić współrzędne i faceta.

Gość gość
Skoro to lubisz, to... napisz testament, i odkładaj pieniądze na swój pogrzeb. Wcale nie żartuję, ani nie naigrawam się. I z Tobą i z nim jest coś psychicznie nie w porządku. Skoro to tolerujesz i przechodzisz nad tym do porządku dziennego- Twoja sprawa. Ale zrób tę przysługę Rodzicom, i przygotuj się prawnie, finansowo, by mieli jak najmniej kłopotòw z Twoim pochòwkiem, mieszkaniem. Tak czy tak, odkladaj pieniądze, jak nie na pochówek, skoro to dla Ciebie zbyt drastyczne, to na długotrwały pobyt w szpitalu, operacje i rehabilitację. Leczenie kosztuje. Stawiam to za pewnik, że będziesz w takiej sytuacji, bo przemoc nabiera mocy, jak rozpędzona kula śniegowe. Patologia czy korpoludek, nie ma znaczenia. Przygotuj się....