Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kalendarz szczepien

Polecane posty

Gość gość

jakie szczepienia dodatkowe dla maluchow? jakie szczepionki wybieracie dla swoich dzieci, oprocz tych obowiazkowych? przeciwko pneumokokom warto?

Gość gość
ja mam dójkę dzieci i szczepiłam tylko podstawowe szczepienia i wszystko jest ok

Gość gość
Ja mam trojke dzieci w wieku 8, 10 i 3 lat zadno nie bylo szczepione i sa zdrowe, maja sie bardzo dobrze.

Gość gość
zaszczep na podstawowe i nie pakuj w dzieciaka tyle chemii od poczatku

Gość gość
pneumokoki i meningokoki, ale w kraju w którym mieszkam są one również w kalendarzu

Ja tylko oprócz podstawy pneumokoki. Ale gdyby finanse pozwalały pewnie zaszczepiłabym jeszcze na meningokoki.

Gość gość
A ja uważam że szczepienia przeciwko pneumokokom to bardzo dobra decyzja. Moje dziecko zaszczepione choruje znacznie mniej niż inne dzieci w przedszkolu czy wcześniej żłobku. Spora kwota poszła na te szczepienia ale uważam, że to nie są zmarnowane pieniądze! Takie jest moje zdanie!

Gość gość
Kiedyś nie było tych pneumokoków, naszła taka moda i szczepią dzieciaki. Moje już wyrosły, nie są maluchami ale uważam, że skoro chcą je wprowadzić jako obowiązkowe to znaczy, ze faktycznie są ważne i warto się zastanowić.

Gość gość
Kalendarz szczepień ma to do siebie, że się zmnienia i tzreba byc na bieżąco z tym co ogłasza MZ. Ja raz znalazłam kalendarz, ale nie zwróciłam uwagi na fakt, że pochodzi z roku ubiegłego i wykłócałam się z lekarzem o jakąś drobną zmianę, oczywiście nie mając racji :p dlatego warto zawsze sprawdzać wszystko dwa razy.

Gość gość
Ja szczepiłam na rotawirusy i na pneumokoki, nie żałuję tej decyzji. Chociaż cieszyłabym się bardziej, gdyby te sczepienia były darmowe, tak jak w większości krajów UE.

Gość gość
Ja szczepilam tylko na obowiazkowe, szkoda kasy

Gość gość
Szczwpilam na wszystko oprocz kzm.