Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co dziesiąty osoba w Polsce ma depresje, niestety ja też...

Polecane posty

Gość gość

cierpie i wegetuje, leki mozna w d**e sobie wsadzic bo i tak niewiele pomagają

Gość gość
Nic dziwnego skoro 96% Polaków walczy o przetrwanie i o to żeby związać koniec z końcem do następnej wypłaty. Te nasze pensje to jałmużna a praca tutaj upokorzenie.

Gość gość
ja mam przesrane bo choruje na cyklotymie(lekka odmiana chad) i nerwice lekowa. co 2lata przechodze lekka do umiarkowanej depresje ktora trwa 3-6miesiecy. przynajmniej 1,5tyg w miesiacu lapie mnie hipomania w ktorej nie chce mi sie spac, gadam jak potluczona, lapie sie roznych przedsiewziec, zachowuje jak dziecko itd ale jestem swiadoma swojej wariacji i staram sie ja tlumic przy obcych ale przy rodzinie puszczaja mi hamulce. w czasie okolo miesiaczkowym dostaje tzw subdepresji ktora trwa z 5-10dni. do tego co opisalam mam agorafobie, omdlenia, hipochondrie, fobie spoleczna(ktora mija jak lapie mnie hipomania), manie przesladowcza i tachykardie, derealizacje czyli typowo nerwicowe cholerstwa. nie wspomne juz o chorobie zoladka, zespole barlowa i spazmofilii ktore tez dokladaja mi problemow. probowano mnie leczyc, nawet w psychiatryku bylam bo raz juz nie mialam sil do tego i nikt nie umie mi pomoc. po antydepresantach wpadalam w ciezka depresj****ardzo chudlam, mialam mysli samobojcze. jakbym chciala sie leczyc na wszystko co mi dolega to bym musiala zrec 15tabletek dziennie. biore tylko czasem tabletke na serce, ranigast na zoladek i xanax jak mdleje w miejscach publicznych. jak lapie mnie depresja to ja przeczekuje tj nie lecze jej a zyje andzieja ze minie i zyje na sile