Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała kaśka

ciąża ruchy dziecka

Polecane posty

Gość mała kaśka

Witam jestem w 22 tygodniu ciąży to moja druga ciąża bo pierwsza to poronienie juz od 18 tygodnia czuje ruchy dziecka ale czuje ****ardzo nisko prawie na samym spojeniu łonowym czy to nie jest zbyt za nisko Prosze o pomoc czy martwie sie niepotrzebnie

Gość gość
lekarza się zapytaj a nie na forum.

Gość gość
Ja jestem w 20 tc i tez czuje ruchy całkiem nisko a na usg jest wszystko w porządku :-) wiec raczej nie masz czym się martwić :-) pozdrawiam

Gość gość
Babel ma tyle miejsca ze pewnie tam mu najlepiej :-) jak ginekolog nic nie mówi to niezamartwiaj się. Gdyby było coś nietak to by cię gdzieś na jakieś badanie skierował.

Gość gość
wszystko zależy od tego jak maluch się ułoży, ja jestem w 21tc, czasem czuję tylko bardzo nisko, a parę razy aż w okolicach pępka.

Gość gość
Dla bezpieczeństwa powinnaś zawsze przecalym każdym badaniu ginekologicznym i porodzie powinnaś mieć przy sobie męża! !Bo lekarz wtedy podchodzi odpowiedzialnie bo masz świadka a chyba nie jesteś tępa i zacofana by wstydzić się męża a obcych ginekologów nie ciemnota. Do tego ginekolog nauczył podczas jednego z badań osłuchiwać i odmierzający tętno płodu. Gdy spadło czy się podnosiło się zalecił się położyć i głęboko oddychać by wróciło do normy. To samo gdy jest mąż przy porodzie nie dochodzi do chamstwa i zaniedbań nawet zgonu rodzącej czy noworodka jak to czasami się zdarza!!!