Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaka jest szanse iz para 25 latkow ktora bierze slub za 3 miesiace rozwiedzie

Polecane posty

Gość gość

sie w ciagu 5 lat?

Gość gość
jeśli nigdy nie mieszkali ze sobą to dość duże. wyobraźcie se, że jeszcze są takie przypadki. mi to się w głowie nie miesci, bałabym się bez sprawdzenia jak się z kimś mieszka.

Gość gość
21:27 a ja balbym sie z toba zamieszkac przed slubem ladacznico!

Gość maxplanckinst
o ho ho, nawet mnie nie znasz, a już ladacznico. nawet na wsiach rodzice pozwalają na wspólne pomieszkiwanie np. w wakacje takiej pary, często gęsto mieszkają ze sobą na studiach, czy po, jakoś ludzie w mieście nie robią z tego problemu. ale jak słysze, że jakaś para jest ze sobą 4 lata i nigdy razem nie mieszkali, dopiero po ślubie, to wg mnie coś jest nie halo. wg mnie przez samo randkowanie i wyjazdy wakacyjne nie da się poznać na tyle drugiej osoby by stwierdzić, że decyzja o ślubie jest przemyślana, racjonalna i zminimalizowane zostało ryzyko rozczarowania wzajemnego. a potem co? zamieszkają po ślubie razem i wyjda wszelkie przywary, zachowania, przyzwyczajenia - może się okazać, że będą one nie do przełknięcia dla 2 strony. tyle

Gość gość
a jak mieszkaja ze soba rok

Gość gość
mieszkanie rok - ok, ale związek musi być przy tym dłuższy niż rok. że ludzie po roku znajomości decyduja sie na slub to jest nieslychane glupstwo.

Gość gość
A my nie mieszkalismy razem przed slubem;) I teraz, prawie dwa lata po slubie, jest wciaz cudownie. Nic w zachowaniu meza jakos bardzo mnie nie zaskoczylo, nie przerazilo... Moim zdaniem wspolne mieszkanie nie odpowiada na pytania o czlowieka, jedynie mowi o jego drobniejszych wadach, moze balaganiarstwie (powazne rzuca sie w oczy wczesniej, trudno przegapic czyjs patologiczny egoizm, czy tendencje do naduzywania alkoholu). Najwazniejsza jest wspolna decyzja - mocne postawienie, ze wybiera sie wlasnie TE osobe, na zawsze, bez odwolania. Tylko wtedy jest pelne zaufanie, bezpieczenstwo. U mnie to sprawdzilo sie w 100%:)

Gość gość
a zawsze, bez odwolania - nie ma nic na zawsze