Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

prezerwatywa jako antykoncepcja

Polecane posty

Gość gość

hej. Jestem wlasnie w 2 ciazy. Obie ciaze z mezem planowalismy, jednak po 2 porodzie chcemy troche odetchnac od ewentualnych kolejnych ciaz:) nie chce brac hormonow i mam pytanie czy ktoras z Was w stalym zwiazku uzywa z mezem/partnerem prezerwatywy jako zabezpieczenia? Jak dlugo i z jakim efektem? Dodam ze jakies tam doswiadczenie mamy bo przed slubem tylko tak sie zabezpieczalismy no i wpadki nie bylo. A jakie sa Wasze doswiadczenia?

Gość gość
Ja używałam ponad 2 lata po pierwszym porodzie, potem zaszłam w planowana ciążę. Obecnie młodszy syn ma 2,5 roku i jest nasza jedyna forma zabezpieczania i jak na razie się sprawdza ;)

Gość gość
ja przez 7 lat tylko prezerwatywa, potem zaszłam w ciąże (w drugim miesięcu starań) i już 1,5 znowu gumka. Ja tam jestem zadowolona, nigdy nie pękła.

Gość gość
my od kilku lat stosujemy gumki. Dodatkowo omijamy dni plodne. I jest ok.

Gość gość
my od 10 lat, ale tylko Durex, 2 dzieci planowane. Teraz jestem rok po porodzie (2cesarki) i nadal używamy prezerwatyw, bo boję się ingerencji hormonalnej. Wkładka to też jak dla mnie spory wydatek.

Gość gość
13 lat używamy prezerwatyw i nadal zamierzamy używać jak jedyny środek anty.

Gość gość
przez wiele lat prezerwatywa w pierwszej fazie cyklu mies iaczkowegow drugim bez ale przerywany badz tez z prezerwatywa . Raz przez ponad 10 lat pekła w płodne dni - musiałam pedziec po pigułke " po " za 150 zł

Gość gość
Współżycie jest zarezerwowane tylko dla małżonków i służy poczęciu dziecka a nie do zabawy.

Gość gość
gość dziś Współżycie jest zarezerwowane tylko dla małżonków i służy poczęciu dziecka a nie do zabawy. x ksiądz ci to powiedział ? to czemu on sie pedałuje przeciez z facetem czy dzieckiem płci meskiej nie bedzie miał dzieci heh

Gość gość
Antykoncepcja to wstrzemięźliwość od współżycia. Posłuchajcie dr Wandy Półtawskiej psychiatry. Dziewczyna ma się cenić a nie być ladacznicą przez stosowanie prezerwatywy. Współżycie służy poczęciu dziecka. Jest na youtube.

Gość gość
gość dziś Antykoncepcja to wstrzemięźliwość od współżycia. Posłuchajcie dr Wandy Półtawskiej psychiatry. Dziewczyna ma się cenić a nie być ladacznicą przez stosowanie prezerwatywy. Współżycie służy poczęciu dziecka. Jest na youtube. x taaa to jak ktos nie chce dzieci to nie moze wspołzyc , daruj sobie , a co mnie obchodzi jakas nawiedzona katolicka baba . umiem myslec

Gość gość
tu autorka... Wiem jakie jest stanowisko kosciola w sprawie antykoncepcji... Ale grzechy tez sie dzieli na lzejsze i ciezsze. I uwazam ze lepiej zapobiec zaplodnieniu przez prezerwatywe niz brac tabletki anty niszczyc sobie zdrowie i pomimo ze dochodzi do zaplodnienia to dziecka i tak nie ma..nawet Papiez ostatnio powiedzial ze malzenstwa nie musza mnozyc sie jak kroliki. Wiec jesli ktos jest przeciwko temu sposobowi antykoncepcji i w ogole antykoncepcji to nie musi sie wypowiadac w tym temacie.

Gość gość
Używam ponad trzy lata z facetem i nic się nie stało nigdy, w ciąży nie jestem.

Gość gość2o
8 lat po ślubie - jedno dziecko planowane a w miedzy czasie tylko gumki.

Gość gość
Sama prezerwatywa to za mało, jeśli nie chcesz mieć kolejnego dziecka. Obowiązuje Zasada Podwójnego Holendra. Prezerwatywy pękają. Nam pękła co prawda w okresie niepłodnym, ale jeśli tak, jak komuś wyżej, narażasz się na rewolucję hormonalną pigułki po.

Gość gość
Omg, ktoś stosuje jeszcze przerywańca.. Myślałam, że to odeszło z PRLem.

Gość gość
przerywany jako antykoncepcja.. żaaal

Gość gość
!!???up up

Gość gość
Oczywiście, że prezerwatywy są zawodne, nawet najlepsze (Durex), a co dopiero jak ktoś sępi i kupuje najtańsze. Zawsze zasada podwójnego holendra.

Gość gość
sama prezerwatywa? no way, to dla słabo płodnych

Gość gość
przez wiele lat prezerwatywa w pierwszej fazie cyklu mies iaczkowegow drugim bez ale przerywany badz tez z prezerwatywa . x jaki przerywany, co za ciemnogród :O

Gość gość
Kretynki, jeśli prezerwatywa nie pęknie i Wasz facet ma ją założoną na penisa os początku stosunku do jego końca to w ciąży nie będziecie. Niby jakim cudem? Chyba, że mężulek włoży na chwilę, bo jeszcze do wytrysku daleko, potem przed samym wytryskiem tylko nałoży gumkę to rzeczywiście możecie zajść w ciążę. Ale jeśli uważacie, że to zła metoda to gruncie się tabletkami, tyjcie, uzerajcie się z problememi z żyłami, problemami hormonalnymi. Placcie lekarzom za prywatne wizyty w celu przepisania kolejnych pudełek tabletek, placcie za same tabletki, wreszcie za częste badania. I niszczcie Wasze organizmy. Ludzie Wam piszą, że stosują po 8 lat i ciąży nie ma, a Wy nadal swoje.

Gość gość
trujcie się tabletkami miało być

Gość gość
jeśli prezerwatywa nie pęknie x Właśnie, KRETYNKO :D Jeśli. Prezerwatywy, nawet z wysokiej półki mają to do siebie, że pękają. Niezależnie od tego, co taki tłumok jak ty (może pracujący na ich produkcji i odbierający wypłatę w towarze) na ten temat sądzi. Nie uczyli tłuka o zasadzie podwójnego Holendra? Najwyraźniej nie. Stąd krajowi przybędzie jeszcze więcej takich samych tłuków :P

Gość gość
Mały Indianin pyta ojca: - Tato, dlaczego mój brat nazywa się "Wschodzące słońce"? - Bo został poczęty o wschodzie słońca. - Tato, dlaczego moja siostra nazywa się "Poranna Rosa"? - Bo została poczęta, gdy spadła poranna rosa. - Tato, mogę ci zadać jeszcze jedno pytanie? - Nie, Pęknięta Gumo. :D :D :P

Gość gość
gość 2016.04.28 przez wiele lat prezerwatywa w pierwszej fazie cyklu mies iaczkowegow drugim bez ale przerywany badz tez z prezerwatywa . x jaki przerywany, co za ciemnogród X Gorzej, szkodliwa, patologiczna głupota.

Gość gość
Ludzie Wam piszą, że stosują po 8 lat i ciąży nie ma, a Wy nadal swoje. x To, że komuś akurat nie pękła, bo miał szczęście uważasz za argument za stosowaniem tylko gum? Brawo ty :D Zabić, zanim się rozmnoży (niekontrolowanie).

Gość gość
A mi tam prezerwatywa wystarczy, nie mam zamiaru truc sie tabletkami hormonalnymi, co za glupota. A ta co tu wszystkich wyzywa od kretynek niech sie puknie w leb. Ja uwazam ze prezerwatywa to dobra metoda antykoncepcji, a jesli zawiedzie to trudno, bedzie nastepne dziecko, jak w ogole mozna brac usuniecue pod uwage?! Chyba wiadomo ze to trzeba zalozyc bo zadna metoda nie daje 100%.

Gość gość
Ale nikt nie namawia do łykania hormonów, tylko do dwóch niezależnych zabezpieczeń (ktoś wspomniał o unikaniu dni płodnych - super) Ta od kretynek coś sobie ubzdurała i tylko ubliża. Ciasno myśląca prostaczka.

Gość gość
przez wiele lat prezerwatywa w pierwszej fazie cyklu mies iaczkowegow drugim bez ale przerywany badz tez z prezerwatywa . Raz przez ponad 10 lat pekła w płodne dni - musiałam pedziec po pigułke " po " za 150 zł X To dopiero jazda: pigułka "po" :O Dawka hormonów, jak dla konia, po co się na to narażać?